icon

9-mesačný syn si nechce čistiť zuby

28. mar 2023

Ahojte, mozno mi niektora z vas da ucinny trik ako na mojho syna..v uvode upozornujem ze si potrebu hygieny zubkov uvedomujem a zbytocne mi budete pisat ze musim aj na silu..
Maly ma 6ks, prve uz od konca 3m..cistila som mu od zaciatku, kazdy den, pekne si nechal..zlomilo sa to cca 2m dozadu, vobec ma do ust nechce pustit, zatina pery tak silno ze sa cez ne neviem dostat..
Co s tym baby?

beata_k
28. mar 2023

Postekli ho 😃

tosomja
28. mar 2023

Možno ho bolia ďasná, moji majú 2r a 3r a tiež je to boj. Kefky kušú, trošku posuchaju Dolné , ale horné ani za svet. Nasilu, revu ako by som ich rezala, ale tak minútu poplačú a dobre. Kým boli menší zaberalo, že som im povedala, že im zjedia zúbky chrobáky, tak drhli ako o život, teraz už nič neplatí. Len násilie 🙈

zlatkapaps
28. mar 2023

No netreba ist na to silene. V takom pripade to moze mat uplne opacny efekt. My sme na to isli tak, ze som jej tu kefku davala najprv len tak, hrala sa s nou a potom, ked videla, ze to robime aj my a pravidelne, tak uz chcela aj sama. Netusim, ci na toto existuje nejaka rada. 🙊

ivangeline
28. mar 2023

Vo vhodnej chvily. Nie pred spanim,ked je preunaveny. Napr hned po veceri a rano hned po zobudeni? Vo forme hry tiez u nas pomaha.. ze bzuci kefka alebo cosi. :D Alebo jednoducho nasilu suchnut.. rychlo.. raz za cas vynecham,ked je prilis silny odpor. :D

amonet
28. mar 2023

video, jackand jill pasta nasej chutila tak si dala cistit

basulaak
28. mar 2023

Po kupeli obe ruky na brusko, tuho ovinut uterak z jednej aj druhej strany a pridrzat uterak opretym laktom pripadne kolenom ak si na zemi, obe ruky mam volne a teraz stlacim sanku cize otvori usta a kefkou cistim. Od 8. mesiaca si nenechal cistit. Necistila som dokonca istu dobu, co som bola zufala. A nepomahalo nic. Tak nasilu, cim viac vresti tym viac otvara. Proste niektore deti tak. Zubar Adam odobril tento postup. Ale ked mu dam kefku do ruky s pastou tak si ju rad vezme a pastu vycucka. No, ale to nie je cistenie, docistit si neda😀 takze my mame taketo hardcory doma.

autor
28. mar 2023

@zlatkapaps u mojho to ma urcite opacny efekt, je to extremne citlive dieta takze nanho urcite nemozem ist silovo lebo bude mat z toho paniku..
@amonet dakujem pastu som neskusala, skusim👍

domireb
28. mar 2023

17 mesiacov, čistiť zuby je boj. Dám jej moju kefku do ruky, šúcha mne ja zatiaľ ja jej. Keď strašne ričí a nechce, vyčistím silikónovým náprstkom. Niekedy zaberie spievanie, to je taký všeobecný ukľudňovák.

smajliica
28. mar 2023

Čo funguje u nás:
Umývame si zuby naraz a keď sme hotové, ja jej doumývam (kefku už má v ústach).
Umýva ona mne a ja jej.
Máme knižku ‘Pomôž zvieratkám s čistením zúbkov’ tak spolu najskôr umyjeme zúbky levovi s potom malej 😊

Niekedy to ide, niekedy to je boj

bagerka
28. mar 2023

U nás pomohlo normalne tablet alebo na mobile pesnicky od Spievankovo, obcas bil tablet "vybity" a potom ho uz netrebalo (neskor som mu ukazala zubky deti, ktore boli cierne, vysvetlila som mu, ze by nemohol papat jablcka, roztek...) dovtedy proste aj nasilu, ked zatinal pery, chytila som nos-on sa zacal rehotat, otocili sme to na srandu a slo to. Potom dostal aj sonicku kefu, ale pre take mensie deti ze je super kefka bob a bobek, svieti a ze to sa im páci.

milanemila
28. mar 2023

Ja zas absolutne nesuhlasim, ze by si to mala robit nasilu, akurat sa mu to sprotivi a kazdy den s revom je uplne kontraproduktivne. Niektore veci co tu citam by som v zivote dietatu nespravila 🙈Moja mama v dobrej viere tiez toto mne robila ako malej a ja mam uprimne este aj teraz odpor k umyvaniu zubov a napina ma z kefky, aj ked samozrejme si ich umyvam, lebo rozum prevazuje ale doslova to neznasam.
Svojtka ma napriklad pekne knizky o cistenie zubkov alebo je cesta umyvat si zuby zaroven s nim, hovorit si nejaku basnicku na tu temu, pustit pesnicku aj s videom kludne. Moja je teraz nadsena z tejto kefky, lebo aj svieti, 1x si 15 minut umyvala zuby s nou a ani za svet prestat 🙈 moja ma uz 3 roky a berie to ako automatiku, sama od seba pred sprchou berie kefku do ruky.

ninapat
28. mar 2023

U nas vela veci fungovalo tak, ked Samko nieco odmietal alebo vsak aj teraz este to tak mame, tak pustime nejake pesnicky na mobile co ma rad, to ho trosku rozptyli a potom sa da 🙂

maria1310
28. mar 2023

@milanemila tato kefka je super, malej sa tiez paci ako svieti, aj si ju strci do ust na chvilu tak vtedy rychlo spustim vibrovanie a takto po 10 raz a trochu tak umyjeme zubky, aj ked urcite to nie je perfektne :D

mladenca
28. mar 2023

No pri niektorych detoch zafunguje fakt asi len to, ked sa im clovek vyhrozi. U nas takisto - vymyslali sme s muzom rozne pribehy, ako chodi v noci Kazizubok, Zubozrut a kadejaky iny zrut :D Rozne pesnicky na tuto temu sme pocuvali, ale zabralo. Aj ked nie hned, ale myslim, ze pomohlo.

beata_k
28. mar 2023

@basulaak A este vies kedy dieta otvori do siroka usta a mozes umyvat? Ked ho budes steklit. Nie vzdy to musi ist cez plac, krik, rev a nasilnosti.

majlo1234
28. mar 2023

@basulaak znie to sice hrozne, ale rovnako hrozne to pre tie decka bude aj u zubara, ked sa im zubky pokazia, takze chapem, ked sa neda, tak sa neda. U nas sa to konecne lame, syn ma rok a pol a niektore dni si uz peknw necha vycistit, ine je to nasilu s placom.
Nam sa osvedcil sonicka kefka so svetielkom a co najrychlejsie vysuchanie😄

hennyinnsbruck
28. mar 2023

Na silu som umyvala inak sa nedalo.neskor pri tablete alebo telke.bude mat 4,5r a neni problem zuby umyt