icon

Ako odstrániť zafarbenie zúbkov po železe u detí?

23. máj 2024

Dobrý večer prajem žienky.
Prosím Vás, dvojročný synček mal nízke hodnoty železa, tak užíval tekuté železo, ktoré mu však zafarbilo horné jednotky. Umývame len čistou vodou, lebo pastu nevie vyplúvať ešte. Existuje niečo, ako sa dá šetrne dať preč to zafarbenie? Ďakujem. 🙂

vivi2023
23. máj 2024

Dentalna hygiena. Ak zvládne 🙂) ..

egonsk
23. máj 2024

mliecne zuby su nepodstatne aku maju farbu, dolezite je aby ich mal co najdlhsie zdrave. Casom sa vsetko napravi ... a ked sa ti nepacia na fotke, vyretusuj ich do biela 😉

monvitka
23. máj 2024

dvojročný ešte nepozná zubnú pastu?

autor
23. máj 2024

@monvitka Žiaľ, nie všetky detičky ukážkovo spolupracujú a dokážu vyplúvať pastu...ak dochádza k prehĺtaniu, hrozí predávkovanie fluoridom, čo má vplyv na poškodenie trvalých zubov, vznikajú potom trvalé poškodenia, ryhy v sklovine. 🙂

autor
23. máj 2024

@vivi2023 ďakujem pekne, vôbec mi to nenapadlo, že aj detičky by sa mohli takto ošetriť. 🙂

kikusha2212
23. máj 2024

Pre najmenších sú zubné pasty bez flouridu

mikitilik29
23. máj 2024

My používame elmex zubnú pastu pre deti od 0 do 6 rokov a deti mi ju nevypluvaju 🙄

monvitka
23. máj 2024
monvitka
23. máj 2024

@mikitilik29 aj my...najlepsia pasta. To je riadny mytus s vypluvanim...mozno keby denne zjedol pol tuby

aliaray1
23. máj 2024

Nepouzivas pastu, lebo ju nevie vypluvat? To je vyhovorka ci to myslis fakt vazne?

Mas pasty od 0r - napr. Elmex s myskou na obale.

domka222
23. máj 2024

Tak nevyrábajú pasty od prvého zúbka zo srandy.

anjelicek26
23. máj 2024

Ved tie prve pasty moze kludne prehltnut, nic sa mu nestane. To ste fakt dva roky nepouzili pastu? Tak to bude tym a nie zelezom...

ns994
Autor odpoveď zmazal
vkatush
23. máj 2024

My sme nedávno začali používať pastu a to má zajtra 17m. Polovicu síce zje, ale snažím sa naučiť ho vypľúvať, je to proces.
Skúšať, skúšať, skúšať.

Čo sa týka železa, známeho dcéra tiež mala nízke hodnoty, museli dopĺňať, zničilo jej to bohužiaľ zuby. Takže aj keby nasilu, umývať zuby poriadne s pastou.

zuwa78
23. máj 2024

To zafarbenie mu zmizne......aj ja som použivala tekute železo a zafarbilo mi jednotky.....zubar povedal že to zmizne a tak aj bolo.....

amelia89
24. máj 2024

Predavkovanie fluoridom hrozi pri uplne inej davke, preto sa zdoraznuje - pasta ako ZRNKO RYZE, vies ake je zrnko ryze malicke ? to uplne staci na vycistenie a nehrozi nic ani pri nevypluvani

vivi2023
24. máj 2024

Pasta pigmenty zo železa neodstráni. Resp. tie bežne dostupné málo abrazívne. A veľmi abrazívne na domáce použitie sú nevhodné (škrabú aj sklovinu). Nehovoriac o tom, ze pasta je len lubrikant, pasta zuby nečistí, zuby čistí kefka. Pasta má len doplnkové účinky na už vyčistený zub.