Ako pomôcť dieťatku, aby ho rast zúbkov tak nebolel?
ahojte mamicky je tu niaka mamicka ktorej babetku slo vela zubkov naraz? co ste davali? na upokojenie, a tie kremiky ako calgel ste davali kazdy den?ako casto? popripade cipky niake mala ma 37,5 teplotu pred odcitanim 3 den
@ewca a kazdy den ste to natierali moze sa to mi uz natierame 2 mesiac co je to ten nahrdelnik prvy raz to pocujem
@ewca to normalne nahrdelnik som to vygooglila, to fakt?
ahoj nam akurat idu zubky, prvy vysiel v 11m a teraz mame len rok a uz 3 vyliezaju no katastrofa, cez den zvlada mala dobre, vzdy jej pred spanim potriem gelikom a na noc jej davam sirup, ale len ked ide spinkat potom, ked sa zobudi jej dam mliecko a spinka dalej
@dominika2227 no odkedy sme ten nahrdelnik kupili ani raz som jej zuby nicim nenatrela a sirup od bolesti som nikdy nepouzila...co sa zubov tyka teda... my sme to kupili v brendone, len neviem odkial si ty...ale mali by to mat aj v lekarni... dali sme jej ho asi polrocnej a teraz ho este ma kym jej nyvjde posledny zub...jedine kedy ho mala dole bola nasa svadba...
@ewca a stoji to okolo 7 eur?
@nikolet_89 a to kazdy den ci ako dlho?
@dominika2227 mmmm, uz sa velmi nepamatam, v brendone to tusim stoji okolo 9-10 a my sme to kupili s tym kuponom z casopisu asi za 7-8, ale kamoska ma ezotericky obchod a tam maju naramky za 20e...neviem aky je medzi nimi rozdiel...ale my sme spokojni, naozaj odporucam...
@dominika2227 no kazdy den jej davam gelik, odkedy som ucitila prvy krat pichnutie jej zubu na prste a sirup davam kazdy vecer, skusam obden nedat, ale potom sa malinka budi kazdych 20 min tak jej ho nakoniec dam a spinka krasne az do 3-tej
ja som objednavala tu a dosiel mi za 2 dni http://www.naturalnarodinka.sk/naturalnarodinka...
@dominika2227 my sme tez kupili ten nahrdelnik-ale az dost neskoro-len pri poslednom zubku 😝 -ale zas ho nosi dodnes a to ma uz cez 3 roky-on sa donho zamiloval a bol probem dat mu ho aspon na noc dolu-ale uz si zvykol,ze na noc musi ist dolu-to sa bojim mu nechat.
Ono by to malo mat vplyv aj na imunitu-ta silica sa uvolnuje telesnym teplom a mala by mat viac ucinkov.
U nas je to uz proste aj jeho imidz-kazdy ho pozna len s nahrdelnikom. 🙂
@dominika2227 skus ten jantar, ako pisali baby, nam tiey pomohol : http://www.naturalnarodinka.sk/naturalnarodinka...
@ewca a kam sa dava ten nahrdelnik?to ma mat v noci na krku ,alebo ako?my salieme zo zubov uz niekolko mesiacov a tiez skusame vselico.geliky,capiky,hryzatka,levandulovy kupel,ale otom nahrdelniku som este nepocula.dnes sme kupili kefky,je to nieco ako kefka na zuby,len gumenne,nechce to pustit z ust,ide to zjest,ale ocividne mu to robi dobre.tiez sa nam tlacia po 2 naraz a teraz ma 5 hrciek a jedna stolicka.tak ani neviem kolko nam naraz vide.
na našom trhu je veľa upokojúcich prípravkov na utíšenie bolesti pri prerezávaní zúbkov poradia v lekárni ja dávam dentinox a hryzadielko a ak má už nejaké zúbky tak je dobrá aj surová mrkva aby si ju hryzkalo a od teploty nurofen sirupček 🙂 🙂 🙂 🙂
@petkovamama dava sa na krk,ma bezpecnostne viazane koralikov-ak sa aj roztrhne koralky sa nerozsypu.
Na noc sa davat nema-pre istou.
Je urcene uz pre malinke babatka.
Moj ho nosi uz takmer 2 roky a teda zaobchadza s nim dost drsne aj a stale drzi pokope.
fu ha,tak som dala do googla ten nahrdelnik a hned ma to hodilo na stranku,kde v cechach stahuju ten nahrdelnik z predaja,lebo je vraj pre deti nebezpecny.tak teraz fakt neviem
@kaja73 a niesu len take neake kamene co by sa postavili v noci pri postielku?maly mi nenosi ani podbradnik,lebo hned ma cerveny krk.neaky je nato citlivy a taky nahrdelnik by ho asi dost zlostil.
@petkovamama tu ide o to telesne teplo-inak sa zivica neuvolnuje a nevstrebe do tela.
Moj mal je ekzematik a precitliveny na vsetko co tlaci-nema nikde cedulky na oblecku-vsetky musim strihat,lebo nervaci-ale toto miluje a namal na to ani nikdy koznu reakciu.
@petkovamama robia ich aj ako naramky... tiez som spekulovala ale si osobne myslim ze by si ho mala stahovala... takto ho ma na krku a ani nevie... len ked ju ideme kupat a davame jej ho dole...
Inak ja jej ho nechavam aj na noc...pokial je pravda co som citala, tento nahrdelnik je robeny takym stylom, ze pokial by sa malo nan babo zavesit, tak sa najskor roztrhne..
pozri si tu stranku ktoru som nahodila tam niekde vyssie..
@dominika2227 ja som davala kamistad, moze sa ale natriet le 3-krat za den, aj znecitlivuje dasienka takze nam pomohlo, natierala som vzdy po kojeni, alebo pred prikrmom alebo pred spanim doobednym, poobednym a nocnym.
@petkovamama no je tam pisane, ze na noc by sa to malo dat dole, ale dcere sme to dali tak, ze si ani nevsimla ze nieco ma a netahala si to, neprekazalo jej to, takze sme jej to nechavali aj na noc
@petkovamama aj nasa ma hned cerveny krk, ja by som jej to ani nedala na nu lebo by sa zadrhla
@ewca Nekonzultovala ste to niektora s pediatrickou tie naramky? Znie to dobre, zaujimal by ma nazor lekara.
@katkaseiner
@sonkab
@petkovamama Nehodis sem prosim link na tu nebezpecnu stranku?
My mame najvacsie tazkosti v noci, takze ked to pred spanim dam dole, tak ucinkuju tie latky, co sa do tela vstrebali este pocas dna? Ci potom to nefunguje, ked to dam dole?
@lilitela No nekonzultovala, ale vsimla si to dcere na krku ked sme chodili do poradne a len sa spytala, ci to mame na zubky a ci to pomaha, povedala som ze ano a pomaha a ona ze dobre... tak myslim, ze je lepsie dat dietatu toto, ked to pomoze ako pchat do neho lieky a gely a neviem co...mozno to nepomoze vsetkym detom, niektoro nesu prerezavanie velmi tazko...nam to pomohlo a som rada
@dominika2227 my sme kupovali homeopatika - nejaku chamomilu 15 tusim... kazdy si povie,ze je to placebo efekt,ale rocnemu dietatu to nevysvetlis a bola ovela kludnejsia, a lepsie spala. O jantarisom tiez pocula,ale celkom som si to u nej nevedela predstavit,takze z pocutia viem,ze ok. 🙂
@ewca ahoj 🙂 a aj s tým náhrdelníkom treba dačo robiť? lebo ja som počula že ho treba každý deň umývať v studenej vode. neviem čo je na tom pravdy tak sa radšej pýtam, lebo my sme ten náhrdelník dostali ale aj som zabudla že ho máme a keď tvrdíš že u vás to zabralo skúsim to aj ja 🙂 🙂
@lilitela nasla som to pod VITALIA.cz,
@ewca To je dobre ak jej to nevadilo, ved su to "len kamienky". Nam idu zuby strasne pomaly, vlastne neviem, ci je to dobre alebo zle. Mozno ju to neboli tak intenzivne, ale zase dlhodobo. Stolicky sa nam rezu uz asi polroka, ale zato vsetky naraz. Kupim asi aj sebe a tyzden to vyskusam na sebe a uvidim. Diky za tip, lebo toto som este nepocula.
@petkovamama Aha, nasla som to. Nebezpecie u spominanych spociva v rztrhnuti snurky bez uzlikov, takze si myslim, ze pri vybere tych spravnych to stoji za pokus, nie su tak drahe.
Dakujem
Vzdy ked sli zuby, tak som davala homeopatiu a velmi dobre zaberali. na stastie uz su vsetky tu. aj viburcol cipky (su tiez homeopaticky liek) dobre zaberali, najmä v noci ked nemohol dobre spat.

ahoj...no my sme na zaciatku davali geliky, ale dcera to celkovo znasala dost dobre, len v noci bola taka nepokojna...ale potom sme jej kupili ten jantarovy nahrdelnik a odtvtedy sme ani nevedeli ako a kedy jej tie zuby vysli...a to jej sli 3 ocne naraz a 3 stolicky tiez naraz.... uz jej chyba len jeden zuba a vela sme jej objavili tak, ze uz boli cele vonku prerezane a ani sme nevedeli kedy sa to stalo