icon

Ako správne vyplniť otvorený mliečny zub vatou?

29. júl 2024

Dobrý večer prajem, dcére dnes zubárka vrtala dcére 5r dolnú stoličku. Zub je mŕtvy ale nechala ho otvorený. Pri každom jedle máme dávať do zubu vatu. Jasné, že je doma cirkus a stále si tu vatu vyberie a nechce mi nič jesť. Prosím vás ako tam dať tú vaticku? Dávať ju suchú alebo mokrú do zubu? Už som z nej zúfalá, nespolupracuje ani vyplachovat zub nechce. Čo robiť?

Strana
z2
joesvk
29. júl 2024

Suchú vatičku,urobiť malú guľku a vsunúť do dierky.Mokrá by ti hneď vypadla.

kaca222
30. júl 2024

Nečítala som diskusiu, som zubná lekárka, toto je zastaralý postup. Otvorený zub je vstupnou bránou infekcie do tela, nesmie sa takto nechávať.
Máte 2 možnosti: ak je dcérka dobre spolupracujúca, dať ošetriť kanáliky na zube, to však musíte ísť k niekomu kto sa venuje detičkám, nerobí to každý (a vaša zubárka 100%ne nie). Je to náročné na čas a teda spoluprácu dieťatka, plus treba rátať aj s vyššou cenou.
Druhá možnosť, robí sa podľa mňa častejšie, je extrakcia zuba. Ak nemá vaša lekárka empatický prístup k deťom, tiež by som na to šla inde. U dolnej päťky v tomto veku je riziko, že sa zúbky potom posunú a v budúcnosti bude nutný strojček. Ale nechávať otvorený zub NIE JE RIEŠENIE. Ešte sa dá po extrakcii nasadiť tzv medzerník na vedľajší zub, aby sa zúbky neposúvali, ale opäť to robí máloktorý zubár

koniarova
30. júl 2024

@kaca222 ďakujem 🙏🙏🙏, že si to konečne napísala a si zubár - odborník. Lebo ja keď čítam toto s tými vatami a striekačkami, je mi ľúto tých detí aj rodičov.

autor
30. júl 2024

@kaca222 prosím vás a viete mi odporučiť nejakú dobrú detskú zubárku? Na cene nezáleží, chodíme do Smile clinic tam zrovna lacní tiež nie sú ale ten prístup by som si tiež predstavovala lepšie. Ošetrenie kanálikov sa dá urobiť aj pod rajskym plynom? Pretože ten tam majú ale kanáliky ošetriť ani len nenavrhla. Dcéra nespolupracuje veru. Zavedenie medzerniku nám tiež naša pani zubárka nenavrhla žiaľ. Sme z BA ale nemáme problém ani cestovať niekoľko desiatok km. Ďakujem vám

koniarova
30. júl 2024

Odporúčam Andeldental Hlohovec. Robia deti a aj pod sedáciou. Majú výborný prístup k deťom.

kaca222
30. júl 2024

Ak vám tam poradili toto s tou vatou, tak by som určite na ďalšie ošetrenie šla inde. Andel v Hlohovci môže byť tiež, ale ak ste z BA, tak by som šla do stomatologického centra Rodinka 🙂 tam sú 100% odborníci, pani doktorka robí aj prednášky a mnohí sa od nej učíme 🤗

lauricka
5. aug 2024

Choďte k inej zubárke.

Strana
z2