Ako vytrhnúť kyvajuci zub? Maly sa boji, sám si ho nechce a ja mam strach aby som ho vytrhla dobre. Mam ho ťahať do hora alebo do dola alebo akým spôsobom ho dostať von? Prosím poraďte.
Kýva sa už dlho a už je fakt na “vlasku” aj ďasno okolo je už naliate krvou
Jazykom von nejde lebo maly to nevie :D
@bloger keď som skusala “potiahnuť” do dola, spistal že ho to boli a zľakol sa
Ahoj, daj mu jabĺčko, snad sa podari
@trgypadl zahryznúť nechcel no uvidíme, zajtra budeme skúšať
Ja si myslím, že mu vypadne sám. Pre istotu ale zájdi s ním k zubárovi. Ono to asi drží len na tej sliznici. Niekedy musí pomôcť zubár.
moja finta znie - pevne chyť zub do vreckovky a čakaj, nehýb, neťahaj, nekývaj... dieťa po pár sekundách sa začne inštinktívne odťahovať samo a zub bude vonku, ani nebudete vedieť ako ale treba držať pevne, čo najbližšie pri ďasne, aby sa nezošmykol
Daj mu mrkvu ebo jablko hrýzť, zub veti ani nebude vedieť ako
Ja som tahala mojmu s nitkou okolo zuba a bolo
Prvé dva som mojej vytiahla , tiež sa bala , ale ani necítila ( len som jej ho vreckovkou držala a viac menej isiel sám ) . Tretí vypadol , nikto nevie keď, asi ho zjedla s jedlom . Tak skus jablcka alebo niečo take
https://youtube.com/shorts/Ec49aQkyGEo?feature=... trošku na odľahčenie
U nas bol najlepsi sposob chytit a zvrtnut okolo svojej osi. Netahat, len zatocit.
Zatocit a vytiahnut. Len ho musis pevne drzat vreckovkou. Darmo mu budes davat jablko a neviem,co. Dieta,ked sa boji,tak si dava sakra velky pozor,aby nehryzlo kyvajucim sa zubom a zvlast,ak sa boji,tak si dava pozor aj na hryzenie.
Neriešte ten zúbok. Nech na neho zabudne. A potom mu dáš zjesť niečo tvrdé alebo gumený rožok. Taky odstávky nie tvrdý ani chrumkavý.
ja by som to skúsila s tou nitkou, čo sa tu aj spomína a vymyslela by som to akože nejak vtipne, v rámci hry, aby to nebral tak, že ide sa trhať zub.
Trošku chytíš do vreckovky. Ani to nezacíti. Ja som si ho vybral pri hre. Stačí trošku pokývať.