icon

Ako zmierniť bolesť zuba do návštevy zubára?

nikola616
8. nov 2024

Ahojte,

potrebujem súrne pomoc, pretože si už naozaj neviem rady. Som zúfalá a v bolestiach, preto vás prosím o akúkoľvek radu. Už dlhší čas riešim problém s jedným zubom. Mala som nesprávne urobenú plombu, čo spôsobilo zápal nervu. Zubár mi zub vyčistil a dal hojivú vložku. Keď však prišiel čas na znovuzaplombovanie, zub sa mi zlomil a opäť začal bolieť. Znova sme to isté prešli od začiatku – otvoril, vyčistil, hojivá vložka.

Ale dnes to už nie je v poriadku. Rano som bola u pana zubara . Zub ma nesmierne bolí pri každom kroku, rozprávaní či úsmeve. Cítim intenzívne pichanie, pulzovanie a dasno mi napuchlo. Bolestivosť sa približuje tej, ktorú som cítila pri zápale. Netuším, či je to len reakcia na hojivú vložku a mám vydržať, alebo či je potrebné niečo iné spraviť. Je piatok a zubár ordinuje až v pondelok, ale ja už vážne neviem, ako tú bolesť zvládnem. Flektor nezaberá.

Prosím, viete mi poradiť, ako tú bolesť aspoň trochu zmierniť alebo čo môžem urobiť, kým sa dostanem k zubárovi? Veľmi pekne ďakujem za každú radu.

Strana
z2
michaela16
8. nov 2024

@nikola616 toto som riešila minulý týždeň...skoro som umrela od bolesti, nás zubár mal dovolenku celý týždeň a nikto ho nezastupoval. Už v zúfalstve som si cez internet našla kontakt na jednu súkromnú kliniku v neďalekom krajskom meste a do 3 hodín som mala termín a hneď aj po bolesti. Síce som tam nechala tretinu výplaty ale ta úľava stála za to.

nikola616
autor
8. nov 2024

@michaela16 fu ja si ho asi kombinackami vydrhnem . Budem rada ak vobec na tie budem mat korunky. Som velmi rada ze vam pan doktor pomohol . Tesi ma to a dakujem za radu ale nijak v zlom. Nemam korunky ja na sukromneho zubara :(

macusiq
8. nov 2024

Ahoj. Ja som si presla pri zuboch uz naozaj hocicim. Mna takto opravovany zub bolel este par dni a doktorka ma o tomto informovala. Ale mala som tam zapal.

nikola616
autor
8. nov 2024

@macusiq takze podla vas to je normalna reakcie po oprave alebo tam aj ja budem mat stale zapal?😕

ronie338
8. nov 2024

Nesmie bolieť viac ako pred ošetrením, alebo rov ako. Ak boli čoraz menej, je to normálna reakcia. Ak boli viac, je možné, že je zlomený viac ako sa zdá. Trebalo by rtg aktuálne spraviť. Pripadne tam môže byť ešte infekcia. Neosetreny kanalik, záleží aký zub. Ale ak sa nebude bolesť zmenšovať išla by som zajtra na pohotovosť. Bolesť zr lieky nezaberu nie je normálna a keď sa tam robí opuch to tiež nie

ronie338
8. nov 2024

Ráno hneď pohotovosť a vážne lebo to môže skončiť veľmi zlým zápalom. Mali sme takú pacientku a skončila v nemocnici. Zapálené a boľavé zuby keď to opucha nie je sranda. My sme jej akútne ošetrili a pomohli a rovno ju s papiermi poslali do nemocnice. Ešte sme zisťovali či je s ňou niekto kto ju odvezie alebo vybavujeme sanitku.

gemerka17
8. nov 2024

@nikola616 zub nemáš dobre urobený a tvoj aktuálny zubár ti ho ani nespraví, nemá na to technické vybavenie. Musíš sa rozhodnúť ci chceš zub vytrhnúť (za niekoľko desiatok eur) alebo zub zachrániť (a žiaľ nechať tam pol výplaty). Takéto prípady sa bežne stávajú a je tu toho dosť aj na MK, presne ako @michaela16 opisuje.
Keď si v takých bolestiach ako píšeš, asi by som navštívila pohotovosť a tam sa rozhodla čo so zubom.

macusiq
10. nov 2024

@nikola616 presla bolest?

nikola616
autor
10. nov 2024

@macusiq zabral mi valetol takze ostala taka utlmena , so studenym obkladom sa mi podarilo prespat nejak cely vikend ale bol to ozaj masaker. rano idem k svojmu zubarovi som zvedava co mi urobi ale dufam ze uz len pomoze

macusiq
12. nov 2024

@nikola616 tak ako? Lepsie?

Strana
z2