Biele pásiky na zúbkoch 1,5 ročného chlapca
Dobrý deň, neviete čo to je a ako sa toho zbaviť? Malý ma 1 a pol. Zubky umývame.

Ja tiež vidím na jednotke kaz či to má sliny?
Mal tam sliny. Ale teraz keď som mu to pozerala a prešla prstom po tom zube , sa mi zdá akoby tam mal dierku. Určite pôjdeme k zubárke
@malatina dobrý deň , tiež máme biele fľaky, zubárka nam povedala ,že je to demineralizacia čo môže prejsť aj do kazu ak sa to nezastaví. Čiže poriadne čistiť klasickou kefkou , potom docistujem jednozvazkovu kefkou každý jeden zúbok to mi už leží na posteli a ešte v kúpeľni medzizubnou spachtlickou a na koniec áno tu pastu čo ste kúpili. Lenže biele fľaky môžu byť aj od nadbytku fluru čiže preto zubár by mal vidieť.
@mithunaaa1 to áno, zatiaľ som nepoužívala žiadnu pastu len sme zúbky čistili vodou, najprv som si myslela že jej rastú zúbky takže to tak má byť, prvé dieťa človek sa stále učí 🙂 zvažujem predsa ísť k zubárovi aj keď neviem či mi tam vôbec otvorí ústa keďže niekedy nechce ani mne ukázať zúbky
@malatina ja som to u nás pokazila ,že som na začiatku používala prstacik či ako sa to volá tu gumenú kefku aj keď boli už predné zúbky von. A to sa nemá používať už keď sú von len keď sú opuchnuté dasienka pomasirovat. Proste keď vyšiel hneď zub mala som jedzovazkovou . Bohužiaľ už viem, aj keď si myslím že by mali nato upozorniť buď pediater alebo zubár. Že je to blbosť. A určite nepoužívať keď sú prerezane už. Ale tak veľmi mi pomohli instagramove účty zubarok. Novinka ako zachrániť odlomeny zub napr😂 lebo ani to mi zubár nepovedal keby niečo ako postupovať aby sa zachránil.
My sme z BB cestovali do Ba stomatorodinka sa volá ich ambulancia. Je tam pedostomatologička . Majú stránku . Boli sme veľmi spokojný. Pustili hneď krtka mali sa zapozeral. Som bola prekvapená keďže od malička chodíme po lekaroch tak nemusí ich a reve furt. Plati sa všetko Ale nelutujem. Lebo náš zubár pre dospelých povedal že je odstiepena sklovina a ona že už začínajúci kaz čiže verím jej . Keďže robí s deťmi. Škoda len že sú tak ďaleko. Lebo keď príde na vŕtanie či bolestivosť neviem ako to idem poriešiť . Či tam či u nás. Keby je to akútne .
@mithunaaa1 zdravím, tiež som používala tú gumenú kefku 😟 nič musíme s tým nejako zabojovať, ďakujem za odpovede, s dcérkou pôjdem k zubárovi hádam nájdem nejakého dobrého odborníka aj u nás na východe keďže tu nič nieje 🤣😃
@malatina drzim palce 🙂

@levandullka myslím, že 90% ľudí si nevie správne čistiť zuby😊