icon

Boľavá mliečna stolička

dorotka202
16. aug 2016

Dcera ma dva a pol roka a boli ju stolicka.ma tam viditelny kaz.dnes som jej uz musela dat liek proti bolesti.do dvoch rokoch nechcela umyvat zubky a v noci sa casto kojila.a tak aj dopadla.ale co teraz?urcite nebude trpezlivo sediet u zubarky kym jej zo zubom nieco spravi.o tyzden sme objednani.dat vytiahnut?a da sa to ked dieta nespolupracuje nejako nasilu?nemate niekto skusenost?uz teraz sa toho bojim.a ci vobec vydrzi az do utorka.mozem ist na pohotovost?zubarka sa mam pocit velmi nechce do toho pustat.ale co teraz ju bude boliet zub do neviem kedy?joj.aj zlost mam na to.stale nejaky problem s tymi detmi.tak budem rada ak mi niekto napise,kto to musel tiez riesit uz v takom veku.dakujem.

mondolina
16. aug 2016

Ty si zodpovedná za to že ste doteraz u zubara neboli, a takisto si zodpovedná za stav jej chrupu. To že bude jej prvý zážitok u zubara negatívny je tiež tvoja chyba.Necakala by som na termín tyzden,kazdy zubár berie akútnych t.j bolavych pacientov každý deň,okrem víkendu.

saurian
16. aug 2016

@dorotka202 nas mal takto pokazene velmi zubky, prvy mu opravovali niekedy okolo 3.rokov a ustal to. uvidis co povie zubarka - vacsinou ked sa kazia mliecne zubky tak stolicky opravuju (kedze musia vydrzat az do 8-10r), predne zvycajne neopravuju, tie vypadavaju prve. ak by bola potrebna oprava a dcerka by nespolupracovala, tak bud to zubarka odlozi, prip. v niektorych ambulanciach pouzivaju pre deti rajsky plyn alebo nejaky oblbovak... v najhorsom pripade sa robi bud "nasilu" (ak staci mliecny zubok vytrhnut - ale to nedoporucujem) alebo do narkozy. ved uvidis co ti povie.
ak ju ten zubok naozaj boli - tak si zisti v okoli aj zubne pohotovosti. prip. obvolaj sukromnych zubarov ci sa jej na to nepozru uz skor, nie je dobre drzat dieta tyzden na liekoch od bolesti, alebo chodte tej zubarke hned ako "akutny" pripad - musi ta zobrat ak patrite do jej obvodu.

dorotka202
autor
16. aug 2016

u zubara sme neboli,lebo viem presne ako by to dopadlo.kedze si svoje musime prezit aj ked ideme k pediatricke.synovia v jej veku tiez u zubara neboli a ked bolo ist treba tahat prvy mliecny zub lebo zavadzal stalemu,tak som to vobec nelutovala ze idem s rozumnym patrocnym chlapcom a ze si to vsetko dal pekne vysvetlit a v pohode to bolo vsetko.aj teraz ked mu tahala stolicku to prezil a dokonca chce byt zubarom.aj ked ma tu isto ukamenujete ze som nebola u zubara skor.co som za matku?viem ako mala reaguje na lekarov.tak preto sa bojim.ze cirkus zacne uz pred ordinaciou.no nic.bude ako bude.poradime si.ako vzdy.dakujem za odpovede a uzatvaram tuto temu.

janulicka24
16. aug 2016

@dorotka202 tak cirkus zacne, ale stale lepsie akoby ju mal boliet dalej nie??

mondolina
16. aug 2016

Mamicky zvyknú prenášať svoj strach z lekárov, zubarov na svoje deti. Ked hysterci mama bude aj dieťa. Robila som v zubnej amb. áno osetrovali sa zúbky vselijako 🙂