Boľavé zúbky trojročného dieťaťa

katusa985
19. jan 2014

Ahojte maly mi ma 3 rocky a mame velke problemy zo zubkami kazdym dnom ma ich horsie a horsie zubarka stym velmy nic nerobynaposledy ked mi napuchol od stolicky tak mu zubok otvorila aby vysiel hnis ale jeho zubky bolia stale skoro uz kazdy jeden neviete poradit nieco ucinne na bolest uz v noci ked mi nechce spat a velmy place tak mu davam nurofen sirup ale nechcem ho tym velmy napchavat .. Dakujem za kazdu radu..

mata1001
19. jan 2014

Mozno blba otazka ale od coho ho bolia zubky? Ma tam kazy ?poradila by som sa so zubarkou ,ze ako mam dalej postupovat. Lebo aj nurofen sirup nie je dobre davat stale. A asi sami od seba vieme, ake to je ked nas boli zub. Popripade navstiv inu zubarku ked ti tato nepomoze. Drzim palce nech to maleho cim skor prejde.. ..

katusa985
autor
19. jan 2014

@mata1001 ano ma kazy zubky mu normalne kazdymdnomcerneju viac a viac a ani nepapa cukriky alebo zeby jedol vela sladkosti ved aj ja rozmyslam ze zmenim zubarku tato mi nic neporadila , len ze kde ma dierky aby sme casto vyplachovali..

mata1001
19. jan 2014

Zmenila by som zubarku, nieco mu chyba ked sa mu kazia len tak.. .asi vapnik ...

katusa985
autor
19. jan 2014

@mata1001 aj ja si myslim ze mu nieco musi chybat lebo to nieje normalne aby sa tak malemu dietatu tak rychlo kazily zubky ...asi to tak bude ze zmenime zubarku

mata1001
19. jan 2014

Aj ja mam 3.r. syna a nema kaz a to teda sladkosti je. Zmen zubarku -urobis dobre. Chuda malé ,musi trpiet pri takých bolestiach. Skus mu namiesto nurofenu dat homeopatikum

katusa985
autor
19. jan 2014

@mata1001 no skusim aj tak som chcela zajtra zajst do lekarne ci by mi nevedely nieco poradit .. aj ja mam synovca ma 6 a ani jeden kaz nema a to cukryky srotuje hryzie ich ako nic..

nikawero12
19. jan 2014

@katusa985 Zúbky môžu dieťaťu tmavnúť od niektorých liekov, najmä ATB. A prečo má tvoj syn v zúbkoch dierky? To sa nedá zaplombovať?

katusa985
autor
19. jan 2014

@nikawero12 aj od ATB aj od Maltofersirup brali sme ho casto bol chudokrvny.. jeden mu nechala otvoreny lebo tam mal hnis a ostatne mu este neblombovala..

mamainprogress
19. jan 2014

@katusa985 ahoj ja mam tiez problem s mojim 19m synom a kazmi. Az stvrty zubar nam pomohol a zubky vyvrtal a zaplomboval a tym padom zabranil uz existujucim kazom aby sa sirili do vnutra zubov a sposobovali bolest! Zubara ktory mavne rukou nad opravovanim mliecnych zubkov v tak malom veku ked este tie stolicky maju vydrzat do 9-10 rokov, treba vymenit.
To je tema na dlho, pozri aj moju spravu vo fotoblogu o zubkoch, su tam nejake rady od bab. Ako dlho uz ma kazy? Preco ste ich hned neriesili?
Ja akonahle som zbadala kazy sli sme k zubarovi ale ako vravim, k styrom. Neviem odkial si ale nam pomohli v Schill dental clinic v BA v Karlovke. V utorok tam ideme zas na osetrenie zubkov ozonom, to vraj spomaluje tvorbu kazov. Nie su lacni ale ked ini zubari s nim nic nechceli robit neostalo nic ine.
Je mozne ze ma slabu sklovinu ako moj maly. Treba davat elmex gelee aj ked je to az pre starsie deti, pri defektoch skloviny sa dava aj mensim. Drzubok tu na MK mi poradil aj curasept, pasta a voda, tie tiez bojuju proti kazom tym ze vytvaraju ochranny film na zuboch a tym padom na nich neutocia bakterie. V malom mnozstve to mozu aj krpci.
Verim ze ta to trapi ze malicky trpi, dufam ze to cim skor vyriesite. Naozaj treba navstivit zubara ktory vie ako na deti a nebagatelizuje problem tym ze ved to su len mliecne zuby.

zuzu369
19. jan 2014

ja mam dceru a tiez mame tento problem vrchne zuby sa jej stihli pokazit skor ako poriadne narástli a sladkosti nejedla uz jej aj 2 trhali nepomahalo ani pravidelne umývať zubarka jej z tým nic moc nerobí ,navštívila som aj ineho zubara a ten povedal ze sa to mohlo uz takto vyvinúť už v brusku takze cakame kym zacnu rast nove zuby ,,,,

nikawero12
19. jan 2014

@katusa985 No ke´d má chúďa dieťa v zuboch diery, tak sa ani nečudujem, že ho bolia. Takže zrejme treba častejšie chodiť k zubárke.

mamainprogress
19. jan 2014

@zuzu369 aj mne povedali ze slaba sklovina a popraskana sklovina co ma moj syn moze byt uz z prenatalneho vyvoja:( ked sa jej kazili zubky dojcila si? Ja som najprv myslela ze sa mu kazia z nocneho dojcenia ale viem uz ze nie je to kvoli dojceniu. Dojcenie ked uz su kazy tak samozrejme nepomaha ale nie je to kvoli tomu.

katusa985
autor
19. jan 2014

@mamainprogress veru trapi ma to ja som z Velkeho krtisa a tato zubarka velmy nechce riesit mliecne ze to sa nezvykne velmy blombovat ale kebyze vie ako on place od bolesti a nechce potom ani papat ..riesime to uz minimalne rok.. ako sa mu spravil prvy kaz ten mu dvakrat blombovala ale uz do vtedy nie

katusa985
autor
19. jan 2014

@mamainprogress nie nedojcila som koly mojim zdravotnym problemom po porode

zuzu369
19. jan 2014

@mamainprogress ja som dojcila len kratko jej sa začali zuby akoby hned rozpadavat sklovina uplne slaba ,ale len vrchne zuby ,spodne ma celkom pekne ,davala som aj elmex gel ,

veriiii
19. jan 2014

@katusa985 ked mu cerneju zubky tak mu odumieraju, aspon viem,ze to je znak mrtveho zubu..zmen zubarku..

katusa985
autor
19. jan 2014

@veriiii budem musiet takto to dalej nejde zajtra pojdem sa aj spytat do jednej ambulancie ze ci by nas zobraly

veriiii
19. jan 2014

@katusa985 no, zubari su vseliaki, radsej zmen,drzim palce...

olivova
19. jan 2014

@katusa985 tiez som zmenila zubarku. A ochotna bola az 3-tia urobit tak malemu dietatku zubky. Vascinou ich nechcu robit, lebo na dospeleho maju cas cca 45 min na 1 zub, ale na dieta 2-3x tolko. Takze tam je cely zadrhel. Usly zisk. Takto mi to krasne vysvetlil jeden nestranny zubar, ked som nadhodila temu pri rieseni strojceka mojej starsej dcery, trosku som sa stazovala na nase mesto, lebo aj na ten strojcek chodime zo ZA do Hlohovca....Urcite zmen zubara, ta moja sa stara ukazkovo. Mladsia bola nutena chodit tiez tak skoro a oni maju aj daky pripravok na mliecne zubky - ale ten davaju detom, ked sa im velmi -velmi kazia zubky na posilnenie skloviny, aj ked su mliecne.

katusa985
autor
19. jan 2014

@olivova no tu je to tiez tak zo zubarmy a kolko si vypitaju ved minule zato ze mu otvorila zub a vycistila sedely sme tam asi 15 minut v kresle a platila som 8 eur suma taka ze to az boly .. a nedala mu nic ani neporadila co na bolest

olivova
19. jan 2014

@katusa985 - ja momentalne platim viac - kedze mame sukromnu zubarku. Bohuzial som naozaj nikoho lacnejsieho nezohnala a za jeden opraveny zubok cca 20 e s anestezou, pokial je nutna.....ALE, uz som sa s tym aj zmierila, lebo mi vysvetli vsetko, a necha rozhodnutie na mne, co a ako budeme robit - pokial nie je len 1 moznost, povie a) aj b). Takze - ta predchadzajuca ma nahanala len na dentalnu hygienu atd. a nova mi s kludom povedala, ze si nevie predstavit tak male dieta sediet a nechat si tu dentalnu hygienu urobit. V podstate to fungovalo prve razy tak, ze pol hodinu malu presviedcali a cca 15 min im trval urobit zubok, kedze sa dala presvedcit tak "rychlo" a musela som ju drzat po cely cas za ruku a hladkat nozicku 😀 . A zmenila som predchadzajucu preto, ze mi povedala, ze mliecne zubky sa nerobia a ak bolia, mam davat brufen, panadol, nurofen. Na otazku - kym nevypadne??? len nieco zamumlala....

katusa985
autor
19. jan 2014

@olivova no pekne aj mne bolo povedane ze mliecne zubky sa nerobia a ani neblombuju ale to dieta trpy od bolesti vem podla seba ked ma bolel zub .. a este ked nechce poriadne jest a pchat do tak maleho dietata analgetika tak to tiez nieje bohvieco ja mu dam az ked velmy place a to je vecsinou uz vecer, ale zajtra hned idem za niekym druhym kto by nas zobral a uvidime co bude dalej

surviver
19. jan 2014

maminky najlacnejšie riešenie na bolest zubkov by bolo,ak by ste ich poriadne čistili od prveho zubka a tie by sa nepokazili a detičky by tak nemuseli zbytočne trpiet...no ale najjednoduhšie je zvalit celu vinu za kazy na lekára ☹ ...

mamainprogress
19. jan 2014

@katusa985 hlavne nech ten druhy zubar ma volu riesit dieta aj ked nasilu. To si zisti predtym nez prejdes. Musi ta zmena mat zmysel. Dieta trpi to sa musi riesit. Hladaj ci ma vase mesto alebo okolie detskeho stomatologa a ak nema tak volaj k zubarom a telefonicky sa ich pytaj na tvoj problem a uvidis podla reakcie. Nema zmysel ist z dazda pod odkvap, musite prejst k niekomu kto to zoberie vazne.

mamainprogress
19. jan 2014

@surviver nevies o com hovoris, moj syn ma 19m, neje sladkosti, zuby si da vycistit poriadne 2x denne od prveho zubka, nepije dzusy a predsa sa mu pokazili. Predispozicia, genetika, defekty zubkov z prenatalneho obdobia....tam nepomoze ani cistenie.

surviver
19. jan 2014

@mamainprogress defekty z prenatalneho vyvoja sa ale riešia skor ,nie u 3 ročneho dietata,taketo defekty su zjavne,hned ako sa zubok prereže do ust a ak by lekar videl dieta hned,tak to nemusi dopadnut "uplne rozpadnutym chrupom"

anavila
19. jan 2014

@zuzu369 ahoj, a pomaha ten elmex gel? mojej malej sa zacina asi narušovat sklovina, hlavne na prednych zubkoch je to vidiet, okolo krčkov ma take akoby lemy, take olemované ako povlak , nejde to umyt

olivova
20. jan 2014

@surviver - vobec nevieš, čo píšeš. Keby to lekar videl, 80% mávne rukou. Pretože tí zubári ti skutočne tak malé dieťa neošetria. A keď ti povie odborník, že mliečne zubky sa nerobia, tak ..... A keď hľadáš iného a povieš, že dieťa má 2 roky a máš podozrenie na kaz, koniec sveta. Aby som obvolala celé mesto a aj iné mestá.....Písala by si úplne inak, keby si to zažila. A ak sú zúbky pokazené, má povinnosť ich zubár opraviť. A nie sa vyhovárať, prečo nemôže. A dovolím si o sebe tvrdiť, že som k zúbkom mojich detí zodpovedná a samotné čistenie občas nestačí.
@anavila - mal by posilniť sklovinu

zuzla2
20. jan 2014

@anavila neviem,ze ci pomaha, ale mna zubarka upozornila,ze ten elmex gel je az pre deti od 6rokov..

anavila
20. jan 2014

@zuzla2 ano, viem, citala som, ale je to len preto, leboje tam riziko prehltnutia...uvidime...v malom mnozstve skusim..a dakuejm