Bude mať dcéra krivé zúbky, keď bude používať cumlík?
Dcere rastu zubky a počula som ze ked bude pouzivať cumlik bude ich mať krive Dakujem 🙂 🙂
No podla mna je to len povera 🙂 Dcera mala cumeľ do 3 rokov, teraz ma 16 a ma krásne rovné zuby 🙂
podla mna to neni pravda...je to dedičné môj staršý syn nemal dudel a mal presne také krivé zuby ako ja a malý bude mat dva roky, má dudel ale zatial zuby nemá krivé
Moja cumlovala do troch rokov a zubky krivé nemá, len jej predné škaredo sčerneli a to som jej dudel ani nesladila ☹
Citala som kdesi nazor zubara, ze do dva a pol roka ak dieta ma dudel, este je zmena zubov samovolne vratna. Ono skor ide o to, ze zuby nebudu krive, ale zly skus dieta bude mat, medzeru medzi zubami, tam kde je dudlik. Nie su ovplynene len zuby, ale tvar podnebia a formovanie celusti. Napr. moja sestra aj jej syn maju zly skus, spoja len stolicky... a tie ostatne zubky nespoja nech by cokolvek robili, kvoli dudliku. Nasa mala na to nabeh tiez, mozno je to aj geneticky dane, co ja viem... preto som jej okolo 20 mesiaca zrusila dudlik a naozaj sa jej zly skus upravil a teraz ma zubky pekne. Skus teda pozorovat svoje dieta bez dudlika a uprimne si sama zhodnotit, ci vie skusnut zubky. Nemusia sadat horne na spodne, ale tak ako dospely ma, ze horne su pri skuse trosku viac vpredu. Lebo to potom ovplyvnuje jedenie velmi... Moja sestra nedokaze prednymi zubami prehryznut nic, vsetko na tie stolicky dozadu musi posuvat. A tiez dudel vplyva na yvoj reci, to by zas kazdy looped povedal... Nasa ma sice este cas na cistu rec, este nema tri roky, ale ma problem so sykakami a to je podla mna tiez dosledok dudlika, ze jazycok je vpredu a svaly v ustach inak formovane ako pre vyslovnost potrebuju byt... Skus si aj o tomto pogooglit, aby si sa lepsie rozodla, ci sa s dudlikom da skoncovat 🙂) tiez som sa toho bala, ale bolo to bezbolestnejsie, odhodlanie musi najst lavne mama 🙂)
ako sú uložené zúbky je už dané a cumlík s tým nič nenarobí 🙂
Podľa mna nie, moji dvaja surodenci mali cumle a maju krasne rovne zuby a ja som nemala ani raz a mam kusok kryve, zakon schvalnosti u nas 😀
Podla mna ma cumel na to vplyv . Mne bude mat maly 3 roky a okolo 2,5 som si vsimla ze mu zubky idu dopredu co mal stale cumel v ustach . Cumel som zatrhla a zubky sa krasne napravili . Ono to robi taky škaredy predkus . Urcite cumel nie ,do 2 rokov maximalne.
Moja mala cumlik do 4 rokov a ma mierny predkus,ale nic hrozne.Samotne zubky jej rastu pekne rovno.Teraz sa prave rozhodujeme ci dat stvormesacnej cumlik,lebo si stale cumle palcek,

nasa mladsia prestala s cumlikom ked uz mala skoro 4 roky!!! Vsetci ma nutili jej ho vziat, ale nemala som to srdce, prestala az ked sa sama rozhodla a vobec nema krive zubky, nic take. Je to povera a ludia tu tlacia na deticky a nasilim beru cumliky, co je riadna hlupost....naso stresovat dieta, ked pride cas prestane aj same.........