Čo robiť, keď dieťa nechce umývať zuby?
Ahojte.
Máme momentálne problem , že si dcerka nechce dať umyť zuby. Nebol s tým problém a zubky som jej čistila každý deň od prvého zúbka. Posledný mesiac mi kefku odtláča jazykom. Už neviem čo vyskúšať...
Pozerala som na kefku belli denti ale dam 20cku na kefku s ktorou si aj tak nebude umývať zuby noo neviem čo robiť...
Ďakujem za rady...
U nas pomohla z DM svietiaca "sonicka". Odvtedy umyvanie fakt bez problemov 🙂
Nase 4 deti vsetky vrestali, nasilu sme umyvali. Teda ta najmladsia este stale vresti, ma 1,5 roka tiez. Ziadna nova kefka nepomaha, ziadne opicky. Sem tam, ked ma naladu, tak take jej robime, ze odskakuju cerviky prec, manzel ju zabava a ja pomedzi to cistim.
@svokrinjazykmonika takto som to robila aj ja do synom ale on reval 🤣🤣 aspoň sa mi lepšie umývali 😁
Ano, tuto Bob a Bobek mali hlavne v CR (apson ja som to evidovala len cez ch profily a stranky), teraz uz je aj tu a je to to iste, deti bavi to svetielko hlavne, ale tiez len ako ktore… kazdopadne kefka ako taka je fajn 🙂
@akvi ja s tebou obvykle suhlasim, aj rozumiem ako to tu myslis, ale mam uplne inu skusenost. Umyvali sme zuby poriadne len vecer, rano len co samo dieta, alebo co dovolilo. Pridane cukry v strave nemalo, len cerstve ovocie, pripadne vyziva (bez cukru). Dokonca aj psenicnu muku som dost vyrazne prve 2 roky obmedzovala. Jedine, ze bolo dieta dojcene. Isli sme z velkej casti aj BLW, cize sa ten plak obrusoval ciastocne aj jedlom. A predsa sa zuby kazili. Akonahle som zaviedla riadne cistenie aj rano, tak sa demineralizacia zastavila. Aj dojcit som mohla a teda dojcim uz dost dlho. Dieta malo pred 2. narodeninami komplet chrup aj so zubami pricapenymi k sebe. Keby mu necistim, tak mu velmi pravdepodobne zhniju. U nas spolupracu vyriesil zial az mobil (dlho pozeralo len domace videa sameho seba a nas rodicov). Mobil ani ine obrazovky mimo zubov nepouzivame. Telku ani nemame. Ale ked som si to vsetko dala na misku vah aj s inymi okolnostami, tak mi vyslo, ze zuby musia ostat zdrave.
@vreckovka2 ja mám pocit, akoby moje slová boli preložené, že serte na čistenie zubov, je to na nič. Ale ja som to predsa nikde nenapísala. Takže ja fakt už nemám čo dodať. Asi píšem nezrozumitelne, pripúšťam, že to tak môže byť. 🤷
A tie príklady, čo každý vie uviesť, tak akosi postradaju váhu, pretože nevieš, ako by to bolo keby.... Ja tiež môžem napísať, že môjho syna som v živote nič nenutila násilím, čiže ani zuby som mu nasilu neumyvala a je už dospelý a nemá ani jeden kaz. Čo z toho vyplýva? No nič. Asi má dobrú genetiku..
@akvi ono, asi si si nepredstavila dieta, ktore odmieta uplne? Neviem. Pisala si, ze je podstatnesia strava. Ako sa ma teda dieta stravovat, ked si uplne odmieta umyt zuby? Uplne rozumej, ze ich dovoli posmodrchat asi 3 sekundy. Lebo ja som tiez citala nazory na to, ze netreba umyt a treba ine riesit, ale nikdy uz dotycny nenapisal ako konkretne riesit ine. U nas nefungovalo ani to, ze dieta umyvalo mne, muzovi. Ani svietiaca kefka, ani spievanie, basnickovanie, citanie, umyvanie hrackam, umyvanie hrackami, zmena casu umyvania, zmena prostredia...nic. Odmietanie prislo zo dna na den. Ano, su to moje domnienky, ale ked som to nechala uz len rano na to nase posmodrchanie, tak sa zuby kazili. Ked sme zacali umyvat, tak sa demineralizacie zastavili a su rovnake doteraz. Nic ine sme nezmenili. Z toho usudzujem, ze keby nezakrocim umyvanim, tak sa kazy zvacsuju dalej.
No neviem co vymysliet, lebo ja som bola prisna a nekompromisna mama. Takze u nas problem a ani protest nikdy nebol 🤷
Asi budem skritizovaná, ale nevadí. U nás to šlo jedine s mobilom. Jedna 3 a pol minútová pesnička, mala sledovala a zuby boli umyté. Dnes už to zvládame, ma 2 roky a 8 mesiacov, aj keď len hovorím rozprávku, cize už bez mobilu. Momentálne 3 prasiatka ficia, za 4 minúty viem umyť.
A ešte dodám, ze mobil nám poradila zubárka.

@anavixy myslis tuto kefku? Lebo som nasla aj Bob a Bobek tak nvm ktoru vybrať