Čo robiť, keď plomby vypadávajú zo zubov detí?
Ahojte, syn ma 6 rokov a mal dierky na 4ke a 5ke. Zubar zablomboval, ale uz 2x vypadli...je to normalne, ze vypadli? Neviem, ci zuvacky nevytiahli. Ale aj tak je mi to divne. Na 3x zaplomboval, uz tam ma hlboku dieru, ze ak ho to bude boliet pojde von zub. Mam trosku nervy. Mate s tym skusenosti, ze tak casto vypadavaju plomby?
No dobrý biznis pindať s mliečnymi zubami, ktoré aj tak zachviľu vypadnú
Mne vypadávali plomby, keď začala zubárka flákať robotu. ☹ Tiež som najskôr hľadala chybu v sebe, lebo pôvodne to bola šikovná zubárka. Ale časom si nabrala viac ako zvládala a keď mi aj ďalší ľudia potvrdili pokles kvality jej práce, tak som odišla. Nový zubár mi musel 2 stoličky vytrhnúť hneď, lebo boli zvnútra ako blato. Obaja sme boli šťastní, že sa nerozpadli pri extrakcii.
Mne vypadávali plomby, keď začala zubárka flákať robotu. ☹ Tiež som najskôr hľadala chybu v sebe, lebo pôvodne to bola šikovná zubárka. Ale časom si nabrala viac ako zvládala a keď mi aj ďalší ľudia potvrdili pokles kvality jej práce, tak som odišla. Nový zubár mi musel 2 stoličky vytrhnúť hneď, lebo boli zvnútra ako blato. Obaja sme boli šťastní, že sa nerozpadli pri extrakcii.
@tanyan no ved aj to ma napdlo, ze ked jej 2x vypadli plomby mapa by som hladat pre nu ineho dr?
vymenit zubara
No dobrý biznis pindať s mliečnymi zubami, ktoré aj tak zachviľu vypadnú
@sisska96 tak okrem toho, že mliečne zuby držia miesto trvalým, tak nechávať v ústach zásobáreň baktérií, ktoré putujú do celého tela a tiež neliečené zápaly tiež nieje úplne najlepšie.
Hľadaj nového zubára. Neexistuje,aby toto bola dobre urobená robota.
Mojej dcére sa odlomil kúsok zo štvorky, lekárka zub zaplombovala a prvé čo povedala bolo žiadne žuvačky kým mliečny zub nevypadne.
@anonym_autor ak dával detske plomby tak mozu vypadnúť aj nasej dcere vypadla detska zo 4tky ale na druhy pokus dala rovno dospelú plombu aj ked som si priplatila😒....odvtedy drzi jej
Kvalitne urobene výplne nevytiahneš žuvačkou ani ničím podobným 😃proste to nie je dobre urobené. Dôvody: 1. chyba zubára, nevie to urobiť lepšie. 2. Použitie nie tak kvalitného materiálu - ak im robil výplne zo skloionomérneho cementu, tie sa zvyknú po čase vylomiť/vypadnúť. Vhodnejší je fotokompozit, cena vyššia. 3. Nespolupráca dieťaťa - veľa krát má rodič pocit, že dieťa spolupracuje, ale ono pri tom každú chvíľu zatvára ústa alebo pchá jazyk do oblasti výkonu. V takom prípade sa výplň kvalitne zhotoviť nedá.
So všetkými bodmi súvisí aj cena za výkon. Za predpokladu, že chcem kvalitne zhotovenú medzizubnú výplň z kvalitného materiálu, rataj s cenou u zazmluvneného lekára od 50€ vyššie.

@anonym_autor nevypadavaju nam ale 5ku by som urcite tahat nedala,drzi miesto ostatnym zubom za nou. Dcera ma dve vrchne 4ky vonku a predne sa jej poposuvali. Na pokazenej 5ke ma nerezovu korunku. Skuste pogooglit Hall metoda to je