Dobrý deň prosím vás nevie niekto co to môže byť? Je to nepríjemné celkom to boli
Smer zubár, tam pomôžu len klieste
fuha, neviem si predstavit ako dlho si musela cakat s niecim takymto, aby sa to dostalo az do takehoto stadia. ako dlho ta to boli? nenapadlo ti to riesit skor?
to sa ani necudujem, ze to boli, vsak to uz len vyzera na pohlad hrozne. asi si to trochu zanedbala, uz si mala byt davno s takymto niecim u zubara. mozno by sa podarilo este ten zub zachranit.
Velky kaz odlomena cast zuba a vačok s hnisom- je tam zapal. Vacok pod tlakom praskne treba vyplachovat harmancekom a ist k zubarovi.
@domca1408 V prípade donutky99 je to zanedbaný chrup, zub ako je na foto sa do takého stavu nedostane z mesiaca na mesiac, autorka nebola u zubára niekoľko rokov, ostatné zuby musia byť asi v podobnom stave, ale ju ešte nebolia. Ano, máš pravdu, že sú zuby,
ktoré majú vyššiu kazivosť.
No čo to asi môže byť? Veľký kaz. Ak nebudú otvorené kanáliky, bude to len zázrak. Tu pomôže len zubár.
@donutka99 pokazený zub a pod ním fistula - zápalové ložisko. Toto už je na ATB. Niečo podobné sme riešili so synom nedávno, dve zubárky že zub musí ísť von a nakoniec sme sa dostali k takej ktorá ho zachránila. Ale záleží v akom je stave a či sa jedná o dieťa alebo dospelého. Držím palce.
@iva812 ja napríklad mám zuby jemné a krehké, vraj sa aj moc odvápňujú, vždy ked mi vrtali zuby odfaklili mi s ním polku zubu a museli dorábať...stačí ked sa priblíži vrtačka a už to lieta, rovnako nesmiem nahryzať na nič tvrdé lebo sú zospodu až priesvietne a odlomi sa mi z nich...zuby múdrosti šli von s bolesťami a rovno zlé a ešte keby nestačilo mám skvelé korene (tie sú zato pevné až až) a ešte aj "zaháčikované"...čiže všetky zuby čo mi zatiaľ šli von museli rezať a vysekávať....preto hovorím, že niekedy je genetika skrátka sviňa, mama má toto isté...
Tak uplne pokazeny zub, ktory musi von a pod ktorym je uz zapal.