Dávali ste ošetriť zuby deťom v celkovej narkóze?
Prosim maminky, ktore davali detom osetrit zuby v celkovej narkoze, aky je postup, aby bol zakrok hradeny poistovnou? Zatial chodime k psychologicke, nevie s malou ani pohnut. Ma aj ine strachy okrem zubara. Ale odporucanie k psychiatrovi mi zatial nechce dat, lebo ze by jej hned predpisal lieky. Ja vsak potrebujem vyriesit stale sa zhorsujuci chrup... nestaci sprava od psychologa? A kde ste prosim takto dali osetrit chrup? Viem o Heydukovej v Ba, ale vieme ist aj inam, ak by boli dlhe cakacie lehoty. Dakujem
@gabriela_obzerova my sme boli v Ba v my smile tiez v celkovej. Malej vyberali z jedneho zubka aj nerv a vyslo nas to 1750e sedaciu my neodporucala lebo ta by zabrat nemusela a tam by nevedela vybrat ani nerv a tiez by stihla urobit maximalne 1 az 2 zubky
@zuzdom. Dakujem. No mne moje caje nepiju len ked su chore, cez den iba vodu. Ziadne limonady, koly a podobne. V noci ani ked boli mensie mlieko nedostavali iba vodu. Dudel aj flasu sme rychlo zrusili. Tak dufam, ze ich gen. vybava bude v tomto dobra lebo ju nemaju po nas s muzom.
@gabriela_obzerova áno, bola to špeciálna ambulancia pre zákroky pod narkózou. Čo viem, tak pani doktorka už išla do dôchodku a neviem, či tam je niekto miesto nej. Skuste pozrieť na stránke, je to detská fakultná nemocnica v Banskej Bystrici.
My sme davali robit zubky v celkovej narkoze v MySmile Bratislava..ak cches viac info napis mi IP
@1ivanka1 vdaka, tam mi nacenili na cca 2500 e...
@gabriela_obzerova ano tie ceny tam su nekuticne 😭😭😭
@gabriela_obzerova Ja odporúčam Oradent. synčekovi síce nedali celkovú, vypil taký džús v ktorom bol zamiešaný nejaký oblbovák. Synček má PAS, takže ver mi že v jeho prípade to bola obrovská výzva. A vďaka prístupu lekárov to zvládol bez plaču, dokonca spolupracoval. V oradente mi obe deti zachránili zo zlých skúseností a odstránili strach zo zubárov.
@gabriela_obzerova Dr. Martin - z 2 zubov aj nervy vyberali, ale zachranili + 4 stolicky male kazy + pecatenie. 3 hodiny narkoza. Platili sme cca 1.300€.
@gabriela_obzerova ahoj,sme presne váš prípad,dcera ma 6 rokov,a skusili sme dovolim si tvrdit že všetko,aby si dala ošetriť zubky,ktore sa jej kazia stale viac,má takú paniku až fobiu že až,a to s nou chodim od 3 rokov k zubarom,vystriedali sme ich vela ani sa mi to už nechce počitať,teraz máme super zubára,má fakt vzťah k deťom...ale ani on nič nezmôhol,ani vysvetlovanim,ani po dobrom ,ani nasilu...to bola posledna možnosť že musíme trošku pritvrdiť,tak sme ju štyria držali..lebo tiež už má vačok hnisavý a trebalo aspon dierku spravit nech to vytecie,ale ani tak sme jej nedokazali otvoriť usta...tak celkova anesteza...boli sme na konzultacii ,a zaver znel,že tri zuby musia von,dva plombovat...ja neviem co mam spravit,bojim sa hlavne toho že sa jej moc skrivia zuby,ked pojdu tie mliecne von....
@krankenschwester ahoj prosim ta aj nas to caka,len sa chcem opytat,ked jej vytrhli ten zubok,neposuvaju sa jej trvale? nekrivia sa? lebo nam treba zevraj až tri vytrhnut,a sa fakt bojim aby jej potom nerastli moc nakrivo ,a cele sa jej to neposunulo....
@kessy9 ahoj, u mojej to boli v oboch prípadoch stoličky, 7icky,takze jej už sa tam nemalo co poposuvst.Utcite aj váš Dr vie, čo robí 🙂 Držím palce.
Chcem sa Vas spytat, ci robili detickam aj predoperacne vysetrenia, ked isli do celkovej narkozy. Dakujem pekne za odpovede
@krankenschwester ahoj,mozem vediet kde v at,ste dávali dcérke robit zúbky? Aj nas to čaká,tiez bývame v at
@andrea147 Sleep&Smile, Wien
@krankenschwester Aj my tam ideme,uz mame termin,dcérke maju ťahať predný zub+opraviť stoličku. Bojím sa viac narkozy,ako samotného zákroku,kedze dcérka je predčasne narodená (26+2). Bola si spokojna s touto klinikou?
@andrea147 Tak ,nie je to najkrasnejsi zážitok na svete,ale boli milí, urobili ,čo treba,vysvetlili. Ak by bolo nebodaj treba,zobrala by som tam malú zas.
@gabriela_obzerova tak ja len davam update, ze nakoniec sme skusili este jednu vec- rajsky plyn. A dcerka zareagovala velmi dobre, ziadne boje, vresky, ukludni ju to a dva zubky naraz jej robia s rajskym
@gabriela_obzerova mozem sa spytat,ci ste nasli naskoniec neakeho lekara ktory robi zubky v anesteze za priatelne ceny,ted aka sa da,dkaujem
@heni3 nakoniec sme vyriesili rajskym plynom a staci nam to. “Oblbne” a uvolni dieta. Prijatelne ceny asi nenajdete nikde, oni si drzia podobne..

Ja som bola s dcérou na ošetrení zubov v celkovej anestéze,v Schill dental clinic.Napriek tomu ,že dcéra nespolupracuje,má ťažkú formu Detskej mozgovej obrny,autizmus,imobilná poisťovňa nám nič neuhradila.Hodina narkózy bola 250€,s ošetrením zubov 1380€.Poisťovňa hradí ošetrenie v narkóze len v Martine,tam sa čaká cca 2 roky.Ale je to tam hrozné,raz sme boli a nikdy viac.