Dolný predkus u 9 ročného dieťaťa
Syn má 9,5 roka a ak zavrie ústa, tak spodné zuby mu zapadnú pred horné, natesno, pri zavretých ústach to nie je ani vidno, ani keď sa smeje, reč je v poriadku, vyslovuje všetky hlásky v norme. Ja som si to ani nevšimla, povedala mi to zubárka pri preventívke. Nikto v rodine to nemá, ani ja, ani manžel, ani jeho sestra. Tá síce ma krivé zuby, ale úplne inak ako on.
Mali ste niekto tento problém? Ako sa to rieši? Na ortodoncii nas odbili, že sa mame objednať po novom roku, nemajú termíny a aj tak je malý a ešte nemá všetky zuby vyrastené ... lenže mu ani nepozreli do úst...
má ešte zadné mliečne a očné zuby sa mu ešte nevymenili, ale predné 4 dole aj hore už má trvalé
@dominika6 Môj má mliečne zuby a strojček nosí už vyše roka. Čiže nieje to až tak ako píšeš. Každý prípad je špecifický, treba len nájsť poriadneho zubára, ktorý sa mu na tie zuby aj pozrie.
@hettinka Mal by nosiť strojček aby sa mu rozšírila čelusť. Treba to riešiť skoro aby to vedeli ukorigovať. Pokiaľ by boli zuby iba krivé tak to riešia neskôr, no ak treba takýto väčší zásah tak je lepšie riešiť to skôr. Môj bude nosiť strojček cca 2roky a potom sa uvidí ako budú postupovať ďalej.
Kludne sa objednaj po tom novom roku, aj tak je to na dlhšie.
@sashabb moja tiež ked mala 9r. tak mala fixný strojček ale len na predných horných, dvoch zuboch,lebo jej vyslovene išiel jeden von a druhý dnu,čiže ho mala rok a zuby sa jej napravili...
ale nám rovno povedali,pokiaľ jej nevyrastú komplet všetky trvácne zuby tak na celú čelusť ti fixný strojček ešte nedajú,lebo mliečne zuby vypadnú..tak pokiaľ nemá vyslovene deformované zuby strojček nedajú...
@sashabb Ahoj, prosím ťa, moj syn 6r. má nábeh na tento problém, tiež obrátený skus. Pomohlo to tvojmu synovi, upravila sa mu čelusť, ked nosí ten strojček. Budem musieť navštíviť samozrejme celustneho ortopeda, ale prebežne som dostala typ na myofunkčný aparát T4K trainer. Je to niečo obdobné tomu Vášmu? Nosí sa to iba na noc? Ako to znáša tvoj syn? Ďakujem.
takže my to tiž už riešime, no keďže má náš syn podľa pani doktorky vážny stav, ktorý možno časom bude vyžadovať aj operáciu, navrhla nám zatiaľ pevný strojček tzv. Hyrax a tvárovú masku
https://www.youtube.com/watch?v=YSLwTnEQ710
Momentálne ešte dávame dokopy kazy na zuboch, ktoré mu naša zubárka zle zaplombovala a mala by sa začať liečba. Vek 12 rokov je už dosť hraničný v našom prípade ☹
@hettinka dobry den mam 5,5 rocneho syna tiez ma zacinajuci predkus dolnych zubov ma to podedene aj otec ma poslali na na celustnu ambulanciu neviete mi prosim odporucit niekoho? A este prosim ako je to s cenami takychto strojcekov. A teraz z odstupom casu vidite u vasho syna zlepsenie? Dakujem

Skus inu celustnu ortodonistku, co ti povie ina doktorka