Dvojité zuby u detí
Ahojte, prosím poraďte. Dcérka ide mat v máji 6 rokov, a ako každému dieťatku v tomto veku aj mojej sa začali kyvat spodné dve jednotky. Kyvaju sa ešte len trosku. Minulý týždeň keď som kukala ako sa jej kývu tak tam nemala nič a teraz keď som jej kukala tak už má na poly vyrasteny trvalý zub - za tým mliečnym. Proste ešte jej nevypadol ten mliečny a už ma vyrasteny trvaly , tak vzadu viac . Poraďte co mam robiť. Určite pôjdeme ku zubárke tento týždeň. Skôr ale chcem vedieť, že ak máte podobnú skúsenosť aké bolo pokračovanie? Vytrhli tie mliečne? ...
Ďakujem veľmi za Vaše odpovede
Áno vytrhli.
aj mojej mliecne vytrhla zubarka. trvale sa jej pekne narovnali. zubarka tvrdila, ez casom by mliecne vypadlia trvale by sa narovnali, ze nie e problem.
Prvý som si vytrhla a druhý mi vytrhli
Zubár vytrhol
Mne povedal vyckat mesiac-dva. Ze oni same vypadnu. Aj tak bolo. Vypadli a tie za nimi sa casom krasne zaradili dopredu.
Nám nevytrhol, že to treba ešte vykyvat a keď vypadnu mliečne, trvale sa pekne narovnaju. A tak aj bolo 😊
My sme to riesili cca mesiac dozadu a hned mliecny synovi vytrhli a teda nam povedala zubarka ze sme dosli uz dost neskoro ze to treba hned 🙈 tak dufame ze sa mu to vyrovna moj to mal na hornych
ahoj. u nas to bolo rovnako. najprv vykukol prvy a potom druhy trvaly zub za mliecnym. isli sme k zubarke a ta povedala, ze da tomu cas este no chcela postriekat mliecne zuby nejakou tekutinou a vytrhnut ich no dcera protestovala. tak necely mesiac si dcera vykyvovala tie mliecne zuby denne az jej vypadli 🙂 takze za mna: stáe si trosku pokyvat mliecnymi az sa uvolnia uplne a vypadnu a bude pokoj. trvale zuby sa jej posunuli, no nema ich uplne rovne, pekne. ale je pravda, ze ubehlo od toho casu len par mesiacov, takze stale sa to posuva. teraz sa jej kyve dolna dvojka, tak snad sa to este poposuva 🙂
@summersunny94 ano, vytiahla zubarka mliecne, potom sa pekne posunuli. Jemu sa ale nekyvali a tie dlhe nespotrebovane korene som si odfotila, lebo som veru take este nevidela 🤷♀️
@ivonadusa naša má 6, v máji bude mať 7 a tie spodné sa krásne dorovnali a aj ich má pekné biele..
Chce to čas..
Naša bola nervózna z toho, že sa jej hýbu, keď kúše, tak si ich vlastne vytrhla sama, len s prvým sa pri konci pomohlo, druhý už doniesla v ruke..
Mala tiež 2 zuby za sebou..
@summersunny94 synovi tak rástli skoro všetky zuby, mliečne sa ani nehybali, chodili sme dávať trhať zubárovi. Všetky sa mu chvalabohu pekne vyrovnali (narozdiel od mojich, ja som musela v rovnakom prípade nosiť strojček a aj tak ich nemám také rovné). So mnou ale riešili rodičia asi neskoro.

Mojej dcere sa to stalo raz a zubarka ten mliecny vytrhla. Bola to sekunda, kedze sa jej uz predtym kyval.