Trvalé zúbky nám narástli skôr ako mliečne vypadli

bretina
29. okt 2014

Ahojte dnes ráno som zistila u svojej 6 ročnej dcérky že za spodnými mliečnymi jednotkami má už narastené trvalé zúbky. Objednali sme sa hneď u zubára zajtra ideme ale chcela by som vedieť či máte niektorá tiež taký problém a ako ste ho riešili. Vôbec nerozumiem tomu že som si nič nevšimla a že ani malej to vôbec nevadilo. Tie trvalé sú vzadu / a dosť/ lebo mliečne ich nepustili dopredu. Pred trvalými zúbkami sú ešte aj dolné dvojky, lebo trvalé sú širšie. Neviem si predstaviť čo s tým bude zubár robiť. Ako to riešil zubár u vás ktoré ste mali taký problém?
Ďakujem za rady!!

cawes
29. okt 2014

Mliecne vytrha alebo pocka kym vypadnu popripade nasadi na rltrvale strojcek zalezi od zubara

martam11
29. okt 2014

Aj mojej dcere tak narastli, vsetky tie "tenke" zubky. Zubarka jej ich vytrhla a bolo. Nebol treba strojcek. Krasne sa jej to zrovnalo.

sojana
29. okt 2014

Moja mala tiež takto,zubár to nechal tak a o 2 mesiace jej jedničky vypadli a zadne sa jej pomaly presunuli dopredu.

m.i.r.i
29. okt 2014

nas ma momentalne presne to iste..a nema ani 5r..za mliecnymi jednotkami uz ma polovicu trvalych vonku...jemu sa ale oba tie mliecne uz kyvu..tak pomalicky ich vykyvavame a potom vytiahneme...a zubar - co zubar to inak --- su taki co vytrhnu a su taki co nechaju nech sa to spravi samo...a co som si vela citala, tak na to ci budu zubky krive to nema ani vplyv..aj takym co ich vytrhli nakoniec narastli zuby nakrivo a je vela takych co si pockali kym sa same rozkyvu a vypadnu a maju krasne rovne zuby...tie trvale sa same presunu dopredu ked mliecne vypadnu...tak ja nerobim nic.len maly si to kyvka jazyckom a tiez ked hryzie nieco tak sa to samo postupne rozkyvava...

bretina
autor
30. okt 2014

Ahojte tak dnes sme boli u zubarky , mliecne jej vytrhla ale bolo to trapenie. Teraz uz lutujem ze sme nepockali kym vypadnu same a este ked som uvidela ucet tak mi bolo do placu 27 eur!!!!!!!! 😨 A to nedostala ani injekciu.
O tyzden ideme zase lebo horna stvorka jej uz rastie a z mliecnej tam ma take kusky co sa nedaju vykyvat, tak neviem. Neviete mi povedat ci by nejak nevypadli same. Nechcen ju dat uz trapit a ani si dat odlahcit penazenku.
Martina

michi284
30. okt 2014

@bretina ahoj a ako je moťné že si platila, ja by som s tým bločkom išla do poisťovne, lebo deti také malé by platiť nemali, ak ste boli na preventívke. ja som to už bola kedysi riešila a poisťovňa nám vrátila peniaze.

mata95
30. okt 2014

@michi284 moja dcera ma 3roky a normalne u zubarky platim

michi284
30. okt 2014

@mata95 ja by som sa nato spýtala v poisťovni, lebo ja som to kedysi riešila z 15 ročnou dcérou a uspela som v poisťovni. za opýtanie nič nedáš.

kikuleenka
30. okt 2014

@michi284 Zalezi, ci ma zubar zmluvu s poistovnou. Ak nie, tak platis vsetko podla jeho cennika. Treba hladat zubara so zmluvou s poistovnou.

michi284
30. okt 2014

@kikuleenka to je jasné, že u súkromníka sa cvaká. ale myslím, že dosť rodičov chodí s deťmi práve k tým zmluvným. ale aj tí si veľa krát berú peniaze aj pri malých deťoch.

mata95
30. okt 2014

@michi284 zubarka ma zmluvu s poisťovnou a platim, aj cennik ma vyveseny a tam ukony pri mličnych zuboch....

kikuleenka
30. okt 2014

@mata95 tak to by som sa zrejme obratila na poistovnu, ci tie ukony nepreplaca...

mata95
30. okt 2014

@kikuleenka no skusim sa už schvalne poinformovať...ale aj kamaratky moje ktore chodia s deťmi k inym zubarkam tak tiež platia....