icon

Idú mojej 3 mesačnej dcérke zúbky?

lusia222
14. jan 2013

Mamicky potrebujem radu,Moja mala ma Skoro 3 mesiace a neviem ci jej nejdu nahodou zubky.Slinta,je nervozna,stale si cmula rucku.Moze to byt tym ze jej uz idu? Neni to skoro?

kacckaa
14. jan 2013

Aj naša malá toto robila od 4mesiacov, ale zúbky jej vyšli až keď mala 10,5 🙂 Možnože začal len "pohyb" v ďasienkach už (u nás to tak bolo so stoličkami, tak hrýzla dudel a prsty si pchala, tam, kde idú stoličky, ale vyšli jej až o nejaký mesiac, asi sa len pomaly predierali hore alebo čo). Teraz objavuje a má novotu asi drobec. Každé bábo je individuálne, takže teoreticky jej aj môžu ísť 😉

hradnapani
14. jan 2013

ano, zacinaju sa jej tlacit, ale este prejde zrejme velmi dlhy cas,kym vykuknu. Proste zacina slintacie obdobie 😉

trti
14. jan 2013

Ahoj,moja dcérka robí to isté už od 2 mesiacov.Pediater nám vtedy povedal,že to budú zúbky.Teraz máme 4,5 mesiaca,malá je viac a viac nervózna, v noci sa budí každú hodinu,no zúbok ešte stále nikde :/ Takže áno,určite to budú zúbky,len to ešte chvíľku potrvá kým vylezie 🙂

aliza
14. jan 2013

sorry, ale niektore take blbosti pisete, ze pol roka sa tlaci von zub! Cmulanie prstov a rucky je sucastou reflexu, ktory zanika okolo 3 mesiacov, neskor si dietatko vie uz samo cielene davat rucku do pusy a robi to najma kvoli ukludneniu. Robia to vsetky deti a mylne sa to povazuje za znak prerezavania zubkov. Aj nervozita je normalna, dietatko sa vyvija, vyvija sa nervova sustava, zacina vnimat okolie, podnety, zacina sa vyvijat motorika a je samozrejme, ze babo nebude len lezat na chrbte bez pohybu a spat. Takze, ano, su deti, ktorym sa prerezu zubky skoro, moj syn mal prvy zub v 3.mesiacoch, dcera v 4. a spravali sa rovnako ako ostatne babatka, ktorym zub vysiel az o vela mesiacov neskor 😉. A nie, cmulanie rucky a slintanie u maleho babatka neznamena, ze idu zubky.

lubina
14. jan 2013

zacinaju sa vyvijat zubky, ale kym vyrastu to este potrva.Nasa starsia toto robila tiez od troch mesiacov a prvy zub vyliezok ked mala 8,5 mes. Ale aj obdobie pchania vsetkeho do ustociek sa pomaly zacina..........