Idú vrchné očné zuby u 5-mesačného dieťaťa?
Ahojte, dcérka bude mať o týžden 5 mesiacov (korigovane necelé 4, je predčasne narodená). Najskôr sme strašne dlho riešili bruško, zápchy, koliky, reflux… však to poznáte. Neustály plač atď. No ale akokeby sme sa prehupli z jedného boľavého obdobia do ďalšieho. Vyzerá to, že jej idú zuby. Nie je to moc skoro? Navyše vrchné očné? Je toto dôvod ísť s ňou k pediatrovi? Akože uz sme celkom na zúfalí, celý den plač alebo je nervózna, nepomáhajú hryzatká ani gélik z lekárne. Prikladám fotku. Teploty nemá.
Ja si myslím, že tie očné ešte v najbližšej dobe nepôjdu.
Ja si myslím, že tie očné ešte v najbližšej dobe nepôjdu.
@domka222 ale čo to teda má ak nie zuby? Na tej foto? Je to naše prvé dieťa, nemá nám moc kto poradiť 🙈 neviem či s tým ísť k pediatrovi ? Aby sa na to aspoň pozrel?
Načo chceš ísť k pediatrovi? Je jasné, že ho vidno,lebo je v ďasne založený a nie je plochý ako prvé dva zuby.
Načo chceš ísť k pediatrovi? Je jasné, že ho vidno,lebo je v ďasne založený a nie je plochý ako prvé dva zuby.
@domka222 ale ona tam tieto hrbolčeky nemala, má to tam pár dní a reve celé dni, tak preto, že či je možné, aby jej takto skoro išli tieto zuby. A ak jej nejdú zuby tak potom ten celodenný plač nejak poriešiť. Možno píšem nezrozumiteľne, išlo mi o to, že či jej proste idú zuby tak skoro alebo mám hľadať príčinu toho neustáleho plču inde 😪
Takto to má z oboch strán hore, myslela som, že prvé idú spodné zúbky.
@anonym_autor ocne zuby je castokrat vidno a nevyzeraju, ze by sa isli prerezat, ma ich vysoko, inak je vidno aj horne jednotky na foto a su tiez este vyslko, pozeraj primarne spodne dasno v akom je stave
@domka222 ale ona tam tieto hrbolčeky nemala, má to tam pár dní a reve celé dni, tak preto, že či je možné, aby jej takto skoro išli tieto zuby. A ak jej nejdú zuby tak potom ten celodenný plač nejak poriešiť. Možno píšem nezrozumiteľne, išlo mi o to, že či jej proste idú zuby tak skoro alebo mám hľadať príčinu toho neustáleho plču inde 😪
@anonym_autor odporucam homeopatika camilia alebo chamomila vulgaris, velmi dobre zaberaju. Ak je zle aj v noci, dajte jej nurofen alebo paralen. Ak sa upokoji tak aspon budes vediet ze su to naozaj zuby
@anonym_autor odporucam homeopatika camilia alebo chamomila vulgaris, velmi dobre zaberaju. Ak je zle aj v noci, dajte jej nurofen alebo paralen. Ak sa upokoji tak aspon budes vediet ze su to naozaj zuby
@anonym_6a0644 ďakujem krásne, vyskúšame. Máme doma gél Calgel, akože na chvíľočku akokeby pomohlo ale ťažko povedať, zajtra jej pozriem poriadne ešte raz pusku a hlavne teda spodné ďasná.
@anonym_6a0644 ďakujem krásne, vyskúšame. Máme doma gél Calgel, akože na chvíľočku akokeby pomohlo ale ťažko povedať, zajtra jej pozriem poriadne ešte raz pusku a hlavne teda spodné ďasná.
@anonym_autor nam gel nikdy nezaberal ale tieto homeopatika funguju pekne. A led je velmi zle tak na noc davame paralen cipok
To sú predsa epsteinove perly. Študujete 🥰
@anonym_cb318b a ty študuješ? Lebo toto nie sú perly,ale obyčajný očný zub pod ďasnom.
@anonym_cb318b pochybujem, tiez si myslim ze zub
@anonym_cb318b a ty študuješ? Lebo toto nie sú perly,ale obyčajný očný zub pod ďasnom.
@anonym_dffb60 ale malinká to tam takto má pár dní, preto ma prvé napadlo, že jej idú zúbky. Nemala tam tie hrbolčeky donedávna. Preto píšem aj sem a som rada za každú radu.
A teda veľmi sliní, niekedy fakt jej tečú sliny “potokom”, až ledva stíha prehĺtať. Stále si pchá prsty, päste a vlastne všetko čo má v ruke do pusky. Každopádne ďakujem všetkým, budem to sledovať a zajtra hlavne pozriem poriadne tie spodné ďasná. Tie hrbolčeky ale na ďasnách donedávna ešte nemala.
baby, aj keby to boli zuby... je vysoko nepravdepodobne , ze ocne zuby idu ako prve... skor vobecpravdepodobne bliziace sa k nule
a teda vyraz epsteinove perly som nikdy nepocula, ale ked som googlila obrazok, tak sa priklanam skor k tomuto nazoru ako k tomu, ze prve zuby su ocne a tieto na fotke tvojho mimi
A teda veľmi sliní, niekedy fakt jej tečú sliny “potokom”, až ledva stíha prehĺtať. Stále si pchá prsty, päste a vlastne všetko čo má v ruke do pusky. Každopádne ďakujem všetkým, budem to sledovať a zajtra hlavne pozriem poriadne tie spodné ďasná. Tie hrbolčeky ale na ďasnách donedávna ešte nemala.
@anonym_autor to , ze slinta moze mat suvis... ale s prvymi jednotkami. moja dcera mala 2 zuby uz v tomto obdobi
@anonym_autor moje dieťa malo 2 zuby vonku v troch mesiacoch, tiež veľa preplakalo
@anonym_autor je úplne jedno ktoré zuby jej idú, či dolné jednotky, horné trojky,.... proste jej rastú zuby, tlačia, bolia a kým sa jej všetky neprerežú, tak bude bývať uplakaná. Zuby môžu bolieť dlho predtým kým sa nakoniec prerežú. Treba len skúšať čo jej najlepšie zaberie na bolesť. Nám celkom zaberali viburcol čípky, studené hryzadlá. Keď bolo najhoršie, dala som na noc aj paralen/nurofen pár krát.
Ja neviem ale takto nevyzerali ocne zuby ked sa prerezavali u nas vobec.. podla mna to nie su zuby este som sa nestretla s babom co malo prve ocne.. nemoze to byt afta alebo skor nieco ine?
Ja neviem ale takto nevyzerali ocne zuby ked sa prerezavali u nas vobec.. podla mna to nie su zuby este som sa nestretla s babom co malo prve ocne.. nemoze to byt afta alebo skor nieco ine?
@andrea2323 a určite si ani nevidela dieťa, ktorému až v troch rokoch vyšla horná dvojka
Dievčatá ďakujem. Mne ide skôr o to, či ten plač je zo zubov alebo mám hľadať inú príčinu u dr. Napríklad aj tie hrbolčeky tu niekto spomínal afty. Teploty nemá.
A má afty v ústach? Afty nie sú hrbolčeky.Však zuby sa tlačia dlhšie. Sama vieš, ak máš 8mičky,že ďasno môže pobolievať hodne dlho a na etapy kým je zub von.
Boli sme pre istotu u pediatra, mala je zdrava, zhodnotil že jej idú zuby. Ale teda celý deň bola viac menej super a teraz večer strašné hysáky 🙈

Takto to má z oboch strán hore, myslela som, že prvé idú spodné zúbky.