Je nebezpečný ako keby vačok na ďasne?

tomasko9
10. júl 2014

Ahojte , prosim vas, dcere 9 rokov, na dasnach hore som našla take dva vačky, zuby ma už trvale, ale neviem čo to je? mate daktora s tym skusenosti?? dakujem

marin.frist
10. júl 2014

Ak je v nich taka akoby tekutina, moze to byt zubny kaz. Mavala som to pri pokazenych zuboch, bolo treba vtedy cistit korene. Sla by som k zubarke, hlavne do toho nijako nesparajte...

katarinamarkova
10. júl 2014

zubarka neordinuje?

vilsonka
10. júl 2014

Moja dcérka mala v tých vačkoch hnis, pri miernom stlačení jej z toho tiekol, tak som jej to po trošku vytláčala a obmývala repíkovým záparom.

alami
10. júl 2014

rozhodne treba ísť k zubárovi, ja keď som mala takýto vačok, zub som mala mŕtvy, bolo treba vyčistiť korene (vačok je znakom prebiehajúceho zápalu).

zita19
10. júl 2014

Je to hnis. Hnis vznika pr zapalovom procese. Kazdy zapalovy proces je pre telo nebezpecny, obzvlast chronicky a s abscesom. Takze smer zubar a riesit pricinu cim skor.

janickacrazy
10. júl 2014

treba to riesit cim skor sup k zubarovi, je to velmi bolestive, ked sa to odklada, mna to chytilo v zahranici a bola som hrdinka, ze sak vydrzim, houby som vydrzala, po 3 dnoch smer zubar aj ked to stalo 40 eciek, bolo mi to uz jedno, aj keby to stalo milion 😀

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mawka
11. júl 2014

mesiac a pol doazdu sme to riesili. maly to mal dole. take biele to bolo, mysleli sme si, ze sa mu tlaci trvaly zub bokom. a jedneho dna sa zacal stazovat, ze ho to boli, reku asi od toho, ako sa to tlaci. ale sli sme k zubarke. no a teda prekvapenie riadne, on mal chudato, hnis po celej spodnej strane. ze deti s dobrou imunitou ani necitia, ze sa im nejaky vacok robi, ze telo ten hnis ako keby obali, zakukli a stvrdne to a az to velmi tlaci, potom to zacne boliet. nastastie, bol to mliecny zub, tak mu ho vytiahla, strasny smrad sa vyvalil, kopa hnisu, ihned ho to prestalo aj boliet a do hodiny sa uz rehotal. a na zube bola malinka bodka, proste mna by nenapadlo, ze to je kaz, skor kamen, uplne mini bodka, ale cez nu to takto cele vzniklo. a hovorila, ze sme dosli doslova o 5 minut 12, inak by s najvacsou pravdepodobnostou skoncil na chirurgii. takze dobre to dopadlo, to bola taka prva bolestiva navsteva zubarky, inak ma on zubky v super stave.

alexandra1104
11. júl 2014

mne pomohlo vyvarit repik a vyplachovat usta

lalinko2010
11. júl 2014

@mawka - presne toto sme mali pred týždňom, drobca bolel zub, žiadna diera, nič, ale mal zvýšenú teplotu, tak som šla k zubárke a zub máme už doma na poličke, ale bol statočný. mi vravela že keby mu ho nevytiahla tak môže dostať zápal okostnice a potom do nemocnice. tak máme pokoj, dúfam že na dlho!
po hodine ani nevedel že bol u zubárky, dostal nurofem pre istotu ale v škôlke každému hovoril ako mu vytiahli zub...

moon321
11. júl 2014

Ja mam takyto vacok uz 4 roky.na mrtvom zube.aj som ho mala x krat otvoren ,cisten,a aj antibiotika.neviem,co s tym :-/

lucinka2811
11. júl 2014

ja som to mala... zubarka mi to prepichla vycistila a bolo dobre 🙂

martinkaxp
11. júl 2014

manzelovi takyto vacok uz parkrat odstranoval zubny chirurg, riadna operacia, sice nie v narkoze, ale pozasivany tam bol riadne. Kazdopadne treba navstivit zubara, ak tam bude hnis, tak bud navrta zub a hnis vytecie, alebo rozreze dasno

cikyta
11. júl 2014

Nieje vačok, ako vačok.....červený je zápal, v bielom sa len zdržiava trošku hnisu (prepichnuť steril.ihlou a vytlačiť, vydezinfikovať a bude pokoj 🙂 )
Ten prvý som mala ako dospelá a musela to riešiť zubárka narezaním ďasna.....Ten druhý som mavala ako dieťa a rodičia mi ho vedeli "poriešiť" aj doma.

sunny8
1. jan 2017

Sice stara diskusia ale skusim🙂 mam pod nalomenym zubom taky priesvitny vacok akoby bola voda v nom neboli ked som kus donho posupala vytiekol biely horky hnis mala som ho aj na zube ale pri zuvani zuvacky praskol a uz sa neobjavil ale ten je na blbom mieste. Ani na dotyk neboli pomohol by mi salviovy caj ten je vraj od zubov ... Mm hovori ze mam si sterilnou ihlou prepichnut ze to len vytecie a bude dobre ... Sak keby to bol zapal asi by to bolelo a bolo by to cervene ci ?

janula123456
1. jan 2017

Ahoj,ja mam taky isty problem.len ktomu mam uz dva dni napuchnute lice 😂

sunny8
1. jan 2017

@janula123456 to uz je asi na zubara ked tam je opuch ... Ja to nastastie necitim len to tam je

nikialex
21. okt 2017

Ahojte😢mam na podnebi vacok je to podla mna zo zubu ten co mame pod okom asi predna 3ka neviem boli ma to ked sa toho dotknem jazykom a ani jest sa mi neda co by som mala spravit prosim poradte mi😢😢😢zo zubara mam velku fobiu😨😨😨dakujem

amstaff82103
18. máj 2019

@nikialex ahoj ako ti to nakoniec dopadlo.... Mam teraz taky problém aj ja