Je zubný gél GC Tooth Moose bezpečný pre deti?
Ahojte,
Prosím, neviete, či je naďalej tento gél vhodný pre deti?
EÚ zaradila oxid titaničitý do zoznamu látok, ktoré nie sú bezpečné, sú karcinogénne a tento gél ho obsahuje. Maminy to deťom dávajú a nám ho včera odporučila zubárka. Dnes som sa však dostala k informáciám o obsahu nebezpečnej látky. Zubárke sa neviem dovolať, lebo ordinuje 2 týždne bez sestričky. Viere poradiť? Ďakujem.
Niečo podobné je Elmex gelée, skús pozrieť zloženie.
@pipi31 ten je s fluoridom, malé deti by nemali ani to, tuším je od 6r
Pravdaze by male deti mohli a niektore aj mali pouzivat pasty s fluoridmi. OBZVLAST tie, co potrebuju tieto gely. Ved preto sa im aplikuju… detto zubne pasty s fluoridmi, preto je dolezite dodrziavat odporucane mnozstvo pasty.
A s tym oxidom titanicitym to tiez nie je take cierno-biele, treba si precitat trosku podrobnejsie clanky o tom.
@anavixy práveže som čítala, ale čo myslíš tým "nie je to čierno-biele"? Práveže mi z nich vyplynulo, že riziko karcinómu tam je a je teda pre mňa horšie ako riziko zubného kazu.
Čo sa týka fluoridov, asi ich je v elmex géle viac ako je vhodné pre malé deti do 6r, keďže dovtedy sa nemá užívať.
Existuje iná bezpečná náhrada toho GC gélu?
Byva aj fluoridom aj bez ( alebo v nizsom percente).Ja davam kazdy den. ..a ja mam odporucene od dentalnej hygienicky.
Kazdy nazor tu znegujes
Nedavaj nic a budes mat klud na dusi 👍🏻
@taktotedanie diskutujeme, vymieňame si informácie, za ktoré som babám vďačná. Ty si neprispela ničím, tak zdravím do Kapušian, maj sa pekne a pá.
Hmmm takze aj ty sa radis “k tym matkam” aspon viem s kym mam docinenia ty anonymka
Poradila som ti najlepsie vzhladom k tvojim komentarom
Zabudla si podakovat, ked ta to nenaucili rodicia nauc to aspon svoje deti
@taktotedanie v Kapušanoch zase bez okuliarov 🤦♀️
@kremlicka250 aha ten elmex je aj bez fluoridu? Či iný myslis? Skúsim pohľadať 🙂
GC su 2 verzie, aj s fluoridom aj bez ( resp.vo velmi nizkom mnozstve 🙂
@kremlicka250 aha ale o gc práve píšem že obsahuje karcinogénny oxid titaničitý :(
No bohuzial tych karcinogennych veci najdeme dnes uz aj v obycajnom jablku, konzerve...:(
Neviem ako velke mas deti a ci vypluvaju alebo prehltaju pastu...
Ja mam dentalnu hygienicku v rodine a verim,ze by mi nedala nic, co moze skodit mojim detom🙂
Ale samozrejme, je to tvoje rozhodnutie🙂 ziadnu inu nahradu veru nepoznam...
Neviem, ci ma tvoje dieta problem so sklovinou alebo to chces pouzivat len tak prevencne...obcas
@kremlicka250 veď to :( mali sme v rodine viac prípadov rakoviny, tak sa tomu aspoň trochu snažím vyhýbať, kde sa dá.
Našla som teraz nejaký Karex gél, idem ešte preskúmať jeho zloženie.
Ja som na materskej uz dlhsiu dobu ( pocitaj roky) takze ja to niesom 🙂 a never vsetkemu co ma kto v profile 👍🏻 mozem byvat kde len chcem a pravdu uviest nikde nemusim 🙂
Jasne ja rozumiem, ze clovek sa chce vyvarovat zbytocne skodlivym veciam ak je moznost🙂 tak drzim palce..🙂
Deti by mali používať pasty s fluoridmi ale na pastach sa uvádzajú jednoty ppm a tie treba sledovať vzhľadom k veku.
Čo mne odporúčala známa zubárka / študuje už zabzubneho chirurga / tak že elmex geele má príliš veľa pre deti . No na druhej strane sme čerstvo po dentálnej s 3r a tam jej dávala nejakú “speci ochranu “ na zuby ktorá ak som dobre pochopila mala naraz až 20000 týchto ppm jednotiek (deti v tomto veku majú pasty cca 1000ppm) . Kedy to vyšlo s touto látkou ? Lebo nám práve odporúčala gc tooth
@sisa0818
Nasa GC co davam detom ma 900 ppm. Ale popytam sa este na to🙂
@kremlicka250 a toto je podla mna ta bez fluoridova verzia. Ja mam teraz s tym fluoridom,ale tuto mavam obycajne.
Mne tiež poradila zubárka Tooth mousse pre môjho ani nie 2-ročného. A že ho môžem dávať každý deň. Alebo Elmex gelée raz za týždeň, ale že ho mám nechať pôsobiť a potom zotrieť - práve kvôli fluoridom, ktorých je tam priveľa, tak aby to neprehltol, keďže vypľúvať ešte samozrejme nevie. Tak som sa rozhodla radšej pre GC Tooth mousse, aj keď je drahý - no teraz si ma zneistila. Hlavne nechápem, načo tam TiO2 vôbe dávajú, je to len farbivo, akoby nebolo jedno, akú má pasta farbu 🙄 no dáva sa toho len málinko, jednu 40 g tubu má tak na 3 mesiace, takže asi zostanem pri tom. Lebo je fakt, že tých karcinogénov je všade plno a toto už je asi len “čerešnička na torte”. Dávame to inak kvôli kazom na predných zúbkoch, aby sa šírenie kazu spomalilo a zuby vydržali čo najdlhšie.
Inak v tom Elmex gelée je zasa propylénglykol, čo tiež nie je zrovna zdravá látka 🙄
@dixitka úplne súhlasím, kvôli skrášleniu farby treba pchať karcinogén do produktu, ach na čo 😌
Skúsim ešte počkať, kým budú zdvíhať telefón a poradiť sa s ňou o nejakej zdravšej náhrade.
@sisa0818 myslím že už dávnejšie to vyšlo ale asi zubárom záleží len na zuboch, keď to naďalej odporúčajú. 🤷♀️
Tiež nás čaká pri najbližšej preventívke tá procedúra s fluorizovaním zubov.
Ak zistíte náhradu, tak prosím napíšte aj sem aký produkt. Tiež sme doteraz mali GC gél ale ide do koša 😌
Ahojte, pripojím sa do diskusie, lebo som na DM našla toto
https://www.mojadm.sk/karex-detsky-gel-na-ochra...
Nemate náhodou niektorá skúsenosť ako alternatívu?
Ahojte, pripojím sa do diskusie, lebo som na DM našla toto
https://www.mojadm.sk/karex-detsky-gel-na-ochra...
Nemate náhodou niektorá skúsenosť ako alternatívu?
@13natalka16 máme ho doma ale deti to nechcú že stipe. Je to výrazne mentolová chuť
Lepšie chutil GC. Na incci nemá bohvieaké hodnotenie

Ja by som nedávala... Obsahuje nebezpečnú látku, tak niet o čom...