icon

Kaz u 2-ročného dieťaťa

12. feb 2025

Ahojte baby , poraďte mi čo robím zle. 2 ročná dcérka má kaz na jednom zubku, mrzí ma to keďže si zúbky pravidelne umýva (vidí staršieho brata tak hneď kričí že si ich chce umývať aj ona) najprv jej ich umyjem ja a potom si ich ,, vyčistí ,, ešte sama. Sladkosti nepapa, niesom bio matka a máva aj nejaký ten cukor ale lizatka cukríky lentilky a.t.d to nepozná.
Môže to byť napríklad aj dedične? Ja sama mám totiž problém so zubami a veru u zubára som už nechala ,,celý majland,, . Pasty kupujem kvalitné tak už naozaj neviem ďakujem

nika11103
13. feb 2025

Naša zubárka vraví že nič ako nejaká dedičná kazivosť neexistuje . Dedične môže byt postavenie , tvar , rozostup zubov ale nie kazy . Teda tak vraví ona

michaela789
13. feb 2025

Môže to byť stravou, nejakou skrytou intoleranciou, pre ktorú sa jej zle vstrebávajú minerály a tým sa oslabuje sklovina.
Je kojená? Ak je chorá a používaš lieky proti horúčke, používaš čipky alebo sirupy? Sirup je jednoduchšie podať ak teplota vyskočí dajme tomu v noci, ale zuby sa veru nepotešia, keďže je to samý cukor.
Nemala zranenie, že by si buchla ústa a odštepilo sa jej zo skloviny?
No... môže to byť kadečo jednoducho. Musíš riešiť so zubármi a zvážiť možno aj pečatenie, ak by sa jej mali kaziť viac.

kaca222
13. feb 2025

Nie, nemôže to byť dedičné. Čistý zub sa nepokazí. Kúp si tabletky na farbenie povlaku, robí ich napr. Curaprox a tam pekne uvidis, ako čistíte zuby. Inak 2r dieťa si nečistí zuby, len sa hrá s kefkou. Tam je 100% starostlivosti na rodičovi

kaca222
13. feb 2025

Mimochodom nitku, medzizubné kefky používate? Ak sa dva zúbky dotýkajú, je potrebné ihneď začať čistiť medzizubný priestor

michaela789
13. feb 2025

@kaca222 😶 o tomto prvýkrát počujem. Máš to vyskúšané?

kaca222
13. feb 2025

@michaela789 jasné, v ambulancii pouzivame bežne, aby sme rodičom ukázali, kde majú lepšie čistiť

dobryden
13. feb 2025

Neries tie mliecne zuby,tie sa skor kazia ako dospele.Dolezity ke návyk si umyvat zuby,trvale sa mozno tak nebudu kaziť a kaz jek daj opravit.ymoja dcera ma asi 7 kazov na mliečnych zuboch,ale vserky poplompovame.Uvidim ako sa jej budu kaziť trvale,ale umyva sa poctivo kudy den dva krat od 1,5r

dobryden
13. feb 2025

A este dopíšem ze sj medzizubne kefky mame .

ronie338
13. feb 2025

Kaz sa nededi. To je mýtus, rovnako ako ze matke dieťa počas tehotenstva zničí zuby lebo jej berie vápnik. Všetko je o hygiene. Treba kúpiť nitky co au natiahnuté na tej palicke majú v dm detské a správne čistiť lebo môžeš aj ty umyť ale nemusíš dobre lebo niečo vynechas a už sa spraví kaz a u detí ide rýchlo. Rodič jednozvezkovou umývať a dieťa klasickou. A pastu netreba tak malému dieťaťu