Kedy prvý raz s dieťaťom k zubárovi?
čítala som, že ked ma dieta rok, treba ist s nim k zubarovi, ale doktorka nam nic nehovorila.tak treba, ci nie? 🙂
@vejula nedokazuju tie nalezy nahodou aj to, ze nasi predkovia boli radi, ak sa dozili 30tky? Co je cudne na tom, ze ty mas v 30tke opotrebovane zuby, ked ani zuby nasich predkov neboli stavane na to, aby sa s clovekom dozili 120 rokov ....
Navyse predkovia nezrali kvanta vselijakymi umelinami "vylepsenej" stravy. No a v neposlednom rade nepouzivali dalsie umeliny akoze na cistenie zubov (pasty, ustne vody,.. ). Pouzivali len mechanicke cistenie a urcite nie v takej miere, ako my dnes.
A ved kdo nechce nech nejde,ak vam nevedi ze vase dieta bude mat pokazene zuby,alebo dozivotnu fobiu zo zubara
@petkajanka Preventívna prehliadka nie je prevencia. Strach zo zubára je opodstatnený.
@maslenka47 ano samozrejme, že sa nedoživali 70 rokov ako ludia teraz. To nikde netvrdím 🙂 Nerozumiem tvojmu príspevku.
@maslenka47 Odkiaľ vieš že sa naši predkovia dožili 30-ky? Je to nejaký vojnový priemer?
Aj ja som bola s malou ked mala jeden rok,nejde ani o to ci otvorí alebo neotvorí usta,ale aby zubat pucil rodica ako sa spravne starat o zubky a aby si dita postupne na zubara zvykalo.Moja prvy krat nechcela otvorit pusu,ale teraz sa tam uz vyslovene tesí,mali sme stastie na super zubarku,zakazdym dostane aj darce,dokonca jej ako troj rocnej zapecatila dve stolicky a pekne drzala usta otvorene. Takze cim skor pojdete k zubarovi tym lepsie,najhorsie je ist k zubarovi ked uz je zubok pokazeny. A preventivka je preventivka je prevencia,moja mala sa zubarky nebojí 🙂
Jasné ,že k zubárovi netreba chodiť,ved sme ako žraloky,ked sa mi pokazí alebo zlomí zub narastie mi nový 😝
A práve preto som sa dnes po 9 rokoch rozhodla ísť k zubárovi,mám dva zuby rozlámané,tak ma čaká extrakcia. Neviem sa dočkať, hrozne sa teším na tú bolesť a ešte na nasledujúce dni hojenia. 😉
Takže čo z toho vyplíva? Ak by so mnou mama začala chodiť pred 30 rokmi pravidelne k zubárovi nemala by som z neho teraz žalúdočné krče,a o dva zuby viac.
A okrem toho ,deti od 1 do 18 rokov maju narok na dve preventivne prehliadky rocne,hradi ich poistovna,tak preco to nevyuzit
@margotka112 Možno o tom nevieš, ale mliečne zuby deťom vypadnú a nahradia ich dospelácke.
Mlicny chrup je zaklad trvaleho,aj o ten sa treba starat a mliecne zuby bolia tak isto ako trvale
@maslenka47 práve preto, že sa nedožívam 30 rokov ale viac, tak sa môžeme stravovať neviem ako zdravo, tie zuby nam do tej 70 - 80 zdravé nevydržial. Ale ak niekto tak velmi zaznava zubarov, tak si môže doma korčulou vybyť pokazený zub jak stroskotanec, ked chyti nejaku infekciu....
@radopp http://www.zzz.sk/?clanok=7680 neblafujem, robila som sestricku u zubara a nie je to novinka, len zubari o tom neinformuju... a koniec koncov je to na rodicoch kedy tam pojdu, ale potom nech sa necuduju ze decko sa boji ked ide prvy raz v v obdobi ked uz chodi do skolky a tam pocuva horove pribeh od deti 🙂 ja som si svoju dcerku objednala 1tyzden po prvych narodkach. ak vsak mas nezmluvneho lekara nemusis chodit, lebo tie prehliadky su ako prevencia kazov u zmluvnch lekarov aby ti poistovna preplatila osetrenie v buducnosti. Skus sa opytat na pobocke svojej zdravotnej poistovne alebo u nich online 🙂 a potom mi pis ze blafujem a neviem kedy sme si potykali 😉
@radopp z kade mas ze preventivna prehliadka nie je prevencia? ty si tu dáky mudry a prt vies, preventivka je sucastou prevencie spolu so starostlivostou o churp. a strach? rodicia co sa neboja sa ani decko neboji, najme ked je to pre neho zname prostredie a nie ked ide uz s bolavym zubom....

Odporucam precitat si http://www.zzz.sk/?clanok=7680