icon

Kedy s dieťaťom k zubárovi?

22. dec 2022

Dobrý deň, mám 25 mesačne dieťatko a prišlo mi zo VšZP že má nárok na preventívnu u stomatológa. Máte realne skúsenosť že zoberú ja také malé ?

Strana
z2
autor
22. dec 2022

@gemerka17 no len tá zubárka ešte stále robí :p a my spadame pod jej obvod. Vtedy ti bolo pred 15 rokmi.

gemerka17
22. dec 2022

Zubara môžeš mať akého chceš. Nemusíš k nej ísť lebo pod ňu spadas. U každého zubara sa dopláca všade. Zubári sú vybookovany jedine, ze sú príliš lacný (vybavenie mizerne a kvalita otazna) alebo ze nemá konkurenciu široko ďaleko (ak teda bývate mimo mesta alebo ďalej).

autor
22. dec 2022

@gemerka17 no bývam v meste a teda nik nevezme ,lebo majú plno, iba svoj obvod a aj to toľko reči okolo toho.
Ale mne osobne momentálne nejde o peniaze, chcem kvalitu. My sme ako deti chodili k nej,lacné to bolo,ale teda ako dovrzala zuby ktoré vrtala,že som si na klinike kanáliky robila.kvoli tomu. Radšej hneď dobre,ako potom horšie opravovať

gemerka17
22. dec 2022

Ak chceš kvalitu, choď na kliniku a plne vybavenému zubárovi. Kliniky nemajú problém zobrať pacientov. Poliklinikovému zubárovi v jednej miestnosti by som sa vyhla úplne.

danieladeley
22. dec 2022

Chodime od roka pravidelne. Od piatich rokoch dentalna hygiena.

scorpionflower1
22. dec 2022

My sme 1x boli, ked mala 3.5, bez kazu. Dovtedy by usta neotvorila. Ona sa velmi boji doktorov. Vdacime za to aj nasej "prijemnej" pani pediatricke, ku ktorej sme chodili na poradne a ockovaniam, ktore si, bohuzial, pamäta.

zuzinka888
22. dec 2022

@scorpionflower1 to my mame super pediatricku naozaj a maly reve stale. Takze o tom zvykani pochybujem. Za rok sme tam boli 10×a nezvykol si. Takze 1-2× rocne zubar si asi tiez nezvykne. Ale k zubarovi urcite treba.

scorpionflower1
23. dec 2022

@zuzinka888 Raz sme boli u zastupujuceho pediatra a tam ani nezamrncala, lebo sa s nou normalne rozpravali a ani u zubarky ani nepipla, lebo s nou komunikovali. Ja keby som ju zobrala skor, tak ma len dalsi zly zazitok, lebo do tych 3 rokov vela veci nechapala. U nas to bolo v pravy cas. Nic sme nezmeskali.

cervenaruza123
23. dec 2022

Nam zubarka kazala prist na pol roka 😀. Tusim vtedy este ani nemala zuby, ale ze vraj nech si zvyka. Dcerka bude mat dva roky a uz sme boli u zubarky dvakrat 😀 . Aspon si zvyka (nema lekarov rada), zubarka mi aj nejake veci poradila, takze za mna super.

zuzudrnda
23. dec 2022

Od prvého zuba sa má chodiť. Obe deti boli v cca 1,5r

Strana
z2