Klasický strojček verzus Invisalign pre 12-ročné dieťa
Prosím vás aký by ste vybrali strojček pre 12 rovné dieťa. Výhody nevýhody? Skúsenosti? Ďakujem.
Ja som mala klasický. Raz dva sa upravili zuby a držia roky
Nám doktorka odporúčala Invisalign a neľutujem , ešte je dcéra v poslednej fáze a zuby sa jej pekne vyrovnali. Ústna hygiena je dobrá, nakoľko si dá dolu strojček a urobia dentálnu hygienu alebo v prípade kazu opravia a potom strojček opäť nasadí.
treba sa poradit najskor s lekarkou. Nam invisalgin neodporucila, zalezi velmi na tom co sa ide robit... mame klasicky a nema dcera problem s jedlom, hygienou ani nicim... posuny sa ale robia naozaj riadne u nej, uz pomaly pojde do pol roka von... (uz ho ma dva roky)
Ja mam skusenosti s kamoskami dcerinimi, ze tie invisalginy nenosia cely den... zlozia v skole, zlozia ked su u nas. Neviem aky to ma vplyv na liecbu atd, len k tej vyhode "skladania" to treba brat do uvahy 🙂
@kandrea Invisalign je dobrý, že väčšinou netreba trhať žiadne zuby, kým pri fixných strojčekoch často trhajú, lebo sa nezmestia. Invisalign dokáže narovnat postavenie komplet všetkých zubov, a teda ich "zmestiť". Inak ťažko povedať.
Doba liečenia je rovnaká - práveže u neviditeľných môže byť ešte dlhšia, lebo dieťa má tendenciu nenosit ho poctivo. Kým fixný proste nevyberie aj keby chcel.
Hygiena je s Invisalign 100%, kým u kovových môžu zle umývať okolo zámkov. Aj cena je mierne odlišná.
To musí zvážiť v prvom rade zubár a potom vy všetky plusy a mínusy
16r zacalo so strojcekom pred necelymi dvomi rokmi - na zaciatku nechcelo ani pocut o fixnom strojceku a teraz ked ma ten invisalgin na udrziavanie tak hovori, ze bol omnoho pohodlnejsi ten fixny ako ten invisalgin. Ten fixny bol na pevno, nebolo treba si ho vyberat na jedenie, a hned ist znova umyvat - pre deti je to nakoniec vrcholne neprakticke a ostava invisalgin v krabicke. Pevny je pre deti omnoho praktickejsi
16r zacalo so strojcekom pred necelymi dvomi rokmi - na zaciatku nechcelo ani pocut o fixnom strojceku a teraz ked ma ten invisalgin na udrziavanie tak hovori, ze bol omnoho pohodlnejsi ten fixny ako ten invisalgin. Ten fixny bol na pevno, nebolo treba si ho vyberat na jedenie, a hned ist znova umyvat - pre deti je to nakoniec vrcholne neprakticke a ostava invisalgin v krabicke. Pevny je pre deti omnoho praktickejsi
@prasiatko30 Dovolím si oponovať, nie pre každé dieťa je nepraktické. Mám dcéru 15 rokov a zvykla si na to, že si ho musí vybrať, áno zo začiatku frflala, ale zvykla si a už to brala ako súčasť. Samozrejme netvrdím že iba tento strojček je naj pre všetkých ale každému vyhovuje niečo iné.
Ja som mala klasický. Raz dva sa upravili zuby a držia roky
@sisska96 ešte nemáš vyhrané ak nenosiš retenčné dlahy (čo evidentne nenosiš), ak je 96 tvoj rok narodenia tak ťa asi prekvapí, ale po 30tke dochádza k prirodzenému kriveniu zubov
@prasiatko30 Dovolím si oponovať, nie pre každé dieťa je nepraktické. Mám dcéru 15 rokov a zvykla si na to, že si ho musí vybrať, áno zo začiatku frflala, ale zvykla si a už to brala ako súčasť. Samozrejme netvrdím že iba tento strojček je naj pre všetkých ale každému vyhovuje niečo iné.
@janka1224 ja ti hovorim zo skusenosti dietata co malo obidve typy strojceka a vie porovnat a pohodlnejsi mu bol fixny,
Moje deti nemohli mat invisalign, lebo mali prilis vela zubov na malu sanku a ak by ich dali iba do roviny, mali by predkus alebo zakus🫣ziby trhali niekde v polovici nosenia strojceka. Existuju aj speed brackets, ja som toto dala detom a doba fixacie je polovicna ako u normalneho klasickeho strojceka. Takze za mna, je aj toto cesta...
Dali sme dcére Invisalign - kratšia doba nosenia, dôkladnejšie čistenie zubov (pravdaže závisí do dieťaťa, ale keď sú zuby bez pevného strojčeka, je vyššia šanca očistiť dobre). Dcére tento vyberateľný vyhovuje, nosí ho poctivo a ani raz nestratila. Bez problémov si sama raz týždenne skenuje chrup a posiela aplikáciou doktorke.
Jednoznačne Invisalign. Odporúčam so skúseností s dcérou, liečbu už má ukončenú.
Jedine invisalign. 2 dôvody: hygiena a dĺžka liečby. Osobná skúsenosť. Plus syn 14 ročný a teraz pojde dcéra 10r.
Staršia dcéra mala klasický mladšia 11 ročná má teraz Invisalign . Veľmi sme neboli nadšení , ale nemala na výber . Nosí ho síce len 2 týždne , ale častokrát si ho po jedle zabudne dať , keď sme teraz napríklad na Vianočných trhoch , keď má zápasy a na jedenie má 15 minút ...podľa mňa je to na také dieťa náročnejsie ako klasický , ale zas čo sa hygieny týka , tak určite lepší
@sisska96 ešte nemáš vyhrané ak nenosiš retenčné dlahy (čo evidentne nenosiš), ak je 96 tvoj rok narodenia tak ťa asi prekvapí, ale po 30tke dochádza k prirodzenému kriveniu zubov
@petracandle už som po 30 a stále mám rovné. Strojček som mala medzi 10-12 rokov
my to prave riesime, isli sme nakoniec do invisaling pretoze fixny by vysiel len o par stoviek lacnejsie kedze kontrory su raz tak casto ako pri invisaling a tiez uprava trva kratsie kedze casto je potrebne trhat zuby a rychlejsie sa teda upravuje do medzier chrup. takze vyhral hlavne cas a efektivnost pred peniazmi

Invisalign. Polovičná doba liečenia.