Mesačnému dieťaťu sa prerezávajú zúbky

iwuliatko2
12. aug 2014

Moj krpcek ma mesiac a dva dni a od min tyzdna sa mi da ze mu idu zubky.. Dole v strede na dasienkach ma dve male biele bodky, dasienka ma biele hrbolate pcha si pasticky do ust a cumlik ide priam zjest. Neviem ci som paranoidna alebo sa to fakt takto skoro moze diat.

sense
12. aug 2014

moze ale vyjst mozu kludne az po nejakych mesiacoch, moja mala mala taketo priznaky asi od 3mesiacov a prvy vysiel az v 8 a do 15mesiaca 6 zubov....

iwuliatko2
autor
12. aug 2014

Ďakujem za odpoveď, Možno je to dedičné, dozvedela som sa že ja som mala v troch mesiacoch už tri zubky. Len neviem ako by som mu ulavila od bolesti, ked všetko dostupne je minimalne od troch mesiacov (hryzatka, gelíky).

pipinka4
12. aug 2014

@iwuliatko2 hej zubky su dedicne cize kludne to mozu byt zubky ked tebe isli tak skoro.ale kludne to moze byt tak ako aj u nas zubky nam isli od 3 mesiaca a prvy vysiel ked mala 7,5 mesiaca.vsade kde bola pod nou kaluza slin :D a samozrejme ma to do dnes a to mame 14 mesiacov xi a 8 zubkov.tak pevne nervy.a na ukludnenie skus sa opytat doktorky ci neni nieco aj pre tak male babatko.my nic nepouzivali iba jej masirovala dasienka plienkou.

iwuliatko2
autor
12. aug 2014

Plienkou? vyskušam...My sme boli včera u doktorky a ta nam povedala že mame dat nurofen pri teplote inak nič a teplotu zatial nemame. Je mi tažko sa na neho pozerať ked vidim ako sa trapi. A sama doktorka nevedela, či to teda zubky su či nie, že asi hej a odbila nas že ked idu tak idu že čo s tým. Slintať moc neslinta, ale stale vyplazuje jazýček a oblizuje si pery. Myslite, že to bude trvať prerezávanie tak dlho, ked už mu vidno biele bodky na dasienkach?

tajka1986
12. aug 2014

@iwuliatko2 moze to trvat aj dlhsie kym sa prerezu,my sme nali dlho bodky biele na miestach kde az teraz namvysli zubky. Myslela dom ze uz uz idu a prerezali sa uplne ine zubale 😉

memma
12. aug 2014

kamoske sa narodila dcerka s jednym zubkom

tajka1986
12. aug 2014

@iwuliatko2 hryzatko mu ale mozes podrzat trosku nech ocumka ved na tom nevidim nic zle. Geliky bohuzial az neskor no,musite nejak vydrzat 🙂 drzim palce

iwuliatko2
autor
12. aug 2014

Aj to som už počula, že sa narodili detičky so zubkami. Asi je to u každeho babatka individualne. Ďakujeme, hadam to uspešne skor či neskor dobojujeme 🙂

danielita18
12. aug 2014

ahoj tie bodky deti mávajú a nemusia to byt zúbky ved skús mu dat prst a to by si cítila ci je to zub, nášmu vyliezli v 4 mesiaci hned 2 naraz a v roku mal 16 zúbkov a to za mesiac mu islo 8 naraz očaky so stoličkami a teraz má 16 mesiacov a idu mu posledné stoličky náš sa teda riadne natrapil kvoli zubom ale môžem ti odporučit ak ste neni alergici tak var medovku aj takým to malým babtkam sa môže davat medovka ja som malému varievala aj pri kolikach nemusiís sa bat nie je to silna bylina ma ukludnujuce účinky a nasho vzdy ukludní a aj mu chutí ale nikdy som necukrila, medovka ma sama o sebe dobrú chut niekto byliny odcudzuje ale ja používam jasné že len tie čo sa môžu

marikac
12. aug 2014

@memma niekde som pocula, ze taketo deticky,ktore sa narodia so zubom maju naprirodzeny dar, bud vestenie, ci liecenie..neviem, kolko je na tom pravdy

iwuliatko2
autor
12. aug 2014

Praveže ked mu prejdem po dasienkach prstom citim take hrbolčeky a ma to take tvrde.. a som si myslela že to biele možu byt afty ale doktorka povedala že afty to nie su a nie je to ani z mliečka. Ja mam strašny pocit že su to zubky, ale nemam zasa stopercentnu istotu a som z toho nervozna. Možno skusim tu medovku, ale on mi odmieta aj feniklovy čajik aj prevarenu dojčensku vodičku tak neviem.

domenique
12. aug 2014

@iwuliatko2 Skus mu dat Camiliu, je to homeopatikum....to by nemalo uskodit.

iwuliatko2
autor
12. aug 2014

Už sme ho kupili a dali sme mu, uvidime aky to bude mať učinok.. Ďakujem za rady 🙂

lulistek
12. aug 2014

zubky su svinuchy. Aj my sme si mysleli ze idu od narodenia ( mozno aj sli ale straaasne pomaly ) a prvy vysiel presne v 7.mesiacoch a v 16. mesiacoch mame 13 zubkov ( 5 nam vyslo tento mesiac )

jana_eyre
12. aug 2014

moja druha dcera mala dole tiez dve ciarky este v porodnici - ze to boli uz vidno zubky viem na isto, pretoze take iste mal syn v 4roch mesiacoch pri prerezavani..

nic sa nedialo 5 mesiacov a potom sa jej prerezali von uplne..

citala som o tom par clankov a pisu tam, ze su deti, ktore sa uz zo zubkom narodia a zas ine deti nemaju zuby ani v roku..

jana_eyre
12. aug 2014

este som chcela dopisat, len moj uzasny notebook je rychlejsi ako ja -

ze kazde babo ma inak hrube dasno - preto sa niektorym detom prerezavaju zubky tazko, s placom, zdurenymi a fialovymi dasienkami a ine deti zas ani nevedia, ze zuby idu..

a take mam deti ja - starsieho syna potrapili len stolicky, pri ostatnych som ani nevedela ze nejake idu, len hrozne slinil.. teraz pri dcere to zas neviem, ze nejaky ide a len troska sliniek ma.. takze podla mna, moje deti maju velmi tenke dasienka a preto aj boli vidno ciarky skor ako sa zacali zubky prerezavat..

mirkava
12. aug 2014

@iwuliatko2 nášmu sa začali prerezávať v treťom, teraz budeme mať päť a ešte stále nemáme zúbky, ale má rad ak si ja schladím palec pod ladovou vodou a priložim mu ho na ďasienka... skús to... držím palce 😉

iwuliatko2
autor
13. aug 2014

Dakujem vam vsetkym za rady zienky. Skusame kadeco na chvilku sa mu ulavi a potom uz len nosit na rukach alebo vozit v kociku. Kupila som tu Camiliu ale zatial sa mi nezda ze by to pomahalo..

evulienkaslx
13. aug 2014

my sme o.i. mali aj cumliky v chladnicke a davali sme nasej do pusinky, na chvilu pomahalo, mali sme 4 a striedali sme