icon

Moja 10-mesačná dcéra má chrípku a nechce jesť. Čo robiť?

24. feb 2025

Moja 10mesačná dcérka nikdy nebola nejaká jedáčka. Lenže teraz ma chrípku plus jej idu vrchné zúbky a ona zje tak lyžičku a nič viac a niekedy ani to. Už je chora vyše týždňa a schudla skoro pól kilá. Nechce sa pomaly ani dojčiť jedine čo tak chce piť iba čistú vodu z fľaštičky na ktorú stále ukazuje. Je to v poriadku?

nyusika
24. feb 2025

je chora, telo bojue s virusom +- jasne, ze nechce jest.

ponukala by som vyzivny zeleninovy/masovy vyvar bez soli.
ked vyzdravie - bude papat ako predtym.

takto jej mozes len sposobit stres z jedla

autor
24. feb 2025

@nyusika ona jedáva len rozmixované a väčšinou jej ponúkam polievky na večeru. Nenútim ju len jej dám a keď sa vrti tak jej nedám. Na obedy ponuka mäso plus zelenina

nyusika
24. feb 2025

maso a zelenina su tazke, naozaj radsej tie jedla v tekutej forme.

skore uzdravenie prajem 🙂

1natasa1
24. feb 2025

Je to normálne, nikomu nechutí jesť, keď je chorý a keď ho trápia bolesti zo zubov. Musíš len ponúkať niečo, čo má rada, aby aspoň niečo spapala.

autor
24. feb 2025

@nyusika tak skúsim len tu vodu z ktorej sa to robilo. Vďaka 🙂

autor
24. feb 2025

@1natasa1 nemá nič obľúbené

nyusika
24. feb 2025

normalne uvar vyvar...pomixuj zeleninu, mzes skusit smotanovy dezert, napriklad Matkp (pokial neuziva lieky, kde sa nemozu podavat mliecne vyrobky)

autor
24. feb 2025

@nyusika skúsim. Mliečne teraz nemôže

nyusika
24. feb 2025

tak skus nejake ovocne/zeleninove kapsicky

pinkgirl
24. feb 2025

Ahoj, ak je taká nespokojná že z toho málo papá, tak by som jej dala liek proti bolesti - tie sa môžu podávať aj keď nemá teplotu. Normálne dávku podľa jej váhy buď panadol alebo ibuprofen. Zmierni jej to bolesti zubov aj tela čo byva pri chrípke a bude pokojnejšia a ľahšie ju nakŕmiš.

euka210
24. feb 2025

Ano, nasa dr.stale hovori pri chorobach...jest dieta nemusi ak nema chut atd...ale pit musi...

autor
24. feb 2025

Ďakujem za rady 😊