Moja 10-mesačná dcéra má chrípku a nechce jesť. Čo robiť?
Moja 10mesačná dcérka nikdy nebola nejaká jedáčka. Lenže teraz ma chrípku plus jej idu vrchné zúbky a ona zje tak lyžičku a nič viac a niekedy ani to. Už je chora vyše týždňa a schudla skoro pól kilá. Nechce sa pomaly ani dojčiť jedine čo tak chce piť iba čistú vodu z fľaštičky na ktorú stále ukazuje. Je to v poriadku?
@nyusika ona jedáva len rozmixované a väčšinou jej ponúkam polievky na večeru. Nenútim ju len jej dám a keď sa vrti tak jej nedám. Na obedy ponuka mäso plus zelenina
maso a zelenina su tazke, naozaj radsej tie jedla v tekutej forme.
skore uzdravenie prajem 🙂
Je to normálne, nikomu nechutí jesť, keď je chorý a keď ho trápia bolesti zo zubov. Musíš len ponúkať niečo, čo má rada, aby aspoň niečo spapala.
@nyusika tak skúsim len tu vodu z ktorej sa to robilo. Vďaka 🙂
@1natasa1 nemá nič obľúbené
normalne uvar vyvar...pomixuj zeleninu, mzes skusit smotanovy dezert, napriklad Matkp (pokial neuziva lieky, kde sa nemozu podavat mliecne vyrobky)
@nyusika skúsim. Mliečne teraz nemôže
tak skus nejake ovocne/zeleninove kapsicky
Ahoj, ak je taká nespokojná že z toho málo papá, tak by som jej dala liek proti bolesti - tie sa môžu podávať aj keď nemá teplotu. Normálne dávku podľa jej váhy buď panadol alebo ibuprofen. Zmierni jej to bolesti zubov aj tela čo byva pri chrípke a bude pokojnejšia a ľahšie ju nakŕmiš.
Ano, nasa dr.stale hovori pri chorobach...jest dieta nemusi ak nema chut atd...ale pit musi...
Ďakujem za rady 😊

je chora, telo bojue s virusom +- jasne, ze nechce jest.
ponukala by som vyzivny zeleninovy/masovy vyvar bez soli.
ked vyzdravie - bude papat ako predtym.
takto jej mozes len sposobit stres z jedla