icon

Môžu ísť štvormesačnému dieťaťu zúbky?

vikinka1111
20. jan 2022

Ahojte chcela by som sa opýtať, že či mu môže ísť očné zúbky ? Lebo pred každým spánkom polhodinový plač, mame 4 mesiace.. 🤷🏼‍♀️😁

Môžu ísť štvormesačnému dieťaťu zúbky?
denda007
20. jan 2022

A už má nejaké zúbky? Očné zuby idú poväčšine okolo 15 mesiaca, až po prvých stoličkách.

Môžu to byť ale skôr horné 2-jky. Tie niektorým deťom vyjdú skôr ako jednotky

vikinka1111
autor
20. jan 2022

@denda007 nemá ešte spodné zuby, ale aj priateľ keď bol malý tak prvé mu išli tiež očné zúbky 🙄 tak si myslím, že toto bude to iste 😁

denda007
20. jan 2022

@vikinka1111 aha tak potom možno genetika nepustí 🙂 skúste gelik kamistad senzitiv. Nie bejby je super

malebiele
20. jan 2022

@vikinka1111 ahoj, my mame take iste "hrce" na dasnach v mieste ocnych zubov a predpokladam, ze mu idu von, ale syn ma 14mesiacov.. ale inak podla mna mozu ist hocijak tie zuby, tam tiez vysli horne aj dolne stolicky uz davnejsie a az teraz idu dolne dvojky, co mali byt este pred stolickami, takze mozne je vsetko ... skus davat pred spankom aj camiliu, nam pomaha + dentinox gel 🙂

vikinka1111
autor
20. jan 2022

@malebiele presne to mám 😂 všetko mu dávam, ale stále je nepokojný iba si cmúľa ruky 😀🤦🏼‍♀️ Na noc mu už dám sirup od bolesti , lebo strašne plakáva

malebiele
20. jan 2022

@vikinka1111 na noc sme aj my teraz tri dni davali paralen, lebo sa stale budil s placom a nedajboze zaspat zas... ocne zuby su najhorsie, ja vidim na nom ze si aj pri zaspavani sucha silno oci, vtedy je vraj aj tlak na nich... a cumel sme napriklad mali uz len pri spani doteraz a zrazu uz aj cez den place ked ho nema, proste ho potrebuje.. takze musime vydrzat 😀

vikinka1111
autor
20. jan 2022

@malebiele my to iste 😄 cumel mi doteraz vôbec nechcel a teraz nonstop v ústach

nevenka
20. jan 2022

Nasej dcere vysli prve 2 zubky ako 4 mesacnej, ale teda jednotky horne. Vzdy jej isli po 2 naraz. Nas najmladsi ma 13 mesiacov, ma 8 zubov vonku a 1 ocny mu trci. Taketo ako Vy to tam mate, mal cca 4 mesiace, kym sa jeden ukazal von z dasna. Dalsie 3 sa rezu, ale je to des bes. Vcera mi zaspal o 22 a o 23 bol hore a zaspal o pol 2 a zase o 4 hore,...no pred kolapsom som 😑

vikinka1111
autor
20. jan 2022

@nevenka no ja len verím, že sa to rýchlo prereže lebo sa zbláznim 😂🤦🏼‍♀️

jazula
20. jan 2022

Kľudne môžu, každý to ma trochu inak…naša mala prvé dva zuby v 4,5m, teraz má 8m a 6 zubov a tri ďalšie na ceste 🙈. Vždy keď si myslím, že bude chvíľu kľud, tak sa objaví zasa slintanie a další náznak zúbka 😂

vikinka1111
autor
20. jan 2022

@jazula a ako dlho jej trvalo kým sa prerezali ? Už keď bol takýto opuch 😊

andrea_prestastna
20. jan 2022

@vikinka1111 moj syn mal 3mesiace a 4zuby cize vsetko je mozne, drzte sa

jazula
20. jan 2022

@vikinka1111 Odkedy boli takéto viditeľné, tak asi 1-2 týždne myslím…horné 1ky jej vyšli teraz na prelome rokov. 13.12. mi na poradni povedala doktorka “bude zábava, idu horné zúbky”, to som ešte ja nič nevidela 🤷🏼‍♀️. 29.12. vyšla prvá a 11.1. druhá. Teraz sa nalievajú 2ky a 3ky 😳

vikinka1111
autor
20. jan 2022
vikinka1111
autor
20. jan 2022

@jazula no tak sa idem modliť aby to bolo čo najrýchlejšie 🙏🏼😂 lebo tento jeho plač ma ubíja

mishach
20. jan 2022

Jasne, že môžu. Moja malá mala už v troch mesiacoch dva Dolné riadne prerezane. A synovia v 4. V 7 mesiacoch mali 8 zubov

mariejenka
20. jan 2022

Pikoska z histórie... princezná Sisi sa narodila uz s jedným zubkom prerezanym😃 môže maleho svrbiet uz, zuby sa tlacia v kosti,tak to je isto nepríjemné

zanajana
20. jan 2022

@vikinka1111 Mojej 6mesačnej akurát vyšiel očný zúbok. Už má jednotky + jednu dvojku dole. A teraz sa prerezal tento očný a tískajú sa zároveň dvojka dole a jednotky, dvojky hore a aj druhý očný. Čiže u nás idú tiež nie celkom štandardne, možné je zrejme všetko 🙂

zuzana061215
22. jan 2022

@denda007 môjmu malému vyšli očné ako prvé v 5M

en4a
22. jan 2022

No mozu 😆 Moj ma 3 a pol m a zrovna sa mu jeden prerezava. Tiez som sa najprv cudovala ale posledny tyzden mal horucejsiu hlavicku a vsetko zacal zuzlat, pchat si do ust prsty a viac slinit. Dasna nemal cervene tak som si nebola ista ale nakoniec nam to potvrdil lekar a hore uz ma bielu bodku.

macusiq
17. okt 2022

@vikinka1111 mozem sa opytat? Vysiel malemu nakoniec zubok, alebo stale bojujete dalej?