Môžu súvisieť husté soplíky s prerezávaním zúbkov?

monikabotosova
7. feb 2025

Ahojte maminy. Malý má 14 mesiacov, už od decembra máme znovu obdobie - idú zuby, všetko žužle, je extrémne plačlivy, odmieta mi tuhú stravu, je skôr na polievky, mliečko, mäkké alebo rozmixované.. začiatkom decembra vyšla spodná dvojka jedna, a už je február a ďalší zúbok ešte nikde. No čo má trápi viac, že má strašne husté sople. Začiatkom januára mal takto sople, vysávač išiel na plné obrátky, ale potom mu už noštek aj krvácal tak po dohode s lekárkou, sme odsavat prestali a začali inhalovat Ambrobene. Keďže tie sople má strašne husté. Suma sumárum to trvalo tak 2 tyzdne, zakončené hlienovymi hnačkami. Asi tie soplíky tade unikali. Po dvoch týždňoch to tu máme znova, husté sople, takže znova inhalujeme Ambrobene. Odsávanie 2x do dňa na najmenšom (neviem odsať takmer nič).. sopliky su číre, občas v noci kašle ale cez deň vobec, tak si myslím, že sú to sopliky zo zubov. Od toho začiatku decembra žiadny iný zubok nevyšiel. Ale som už z toho KO, že stále sople. Mali ste to niektorá tak?? Ide má už poraziť :( Ďakujem.

tanyan
7. feb 2025

Ja som na čistenie nosa používala tú obyčajnú hadičkovú odsávačku, ale vždy som strekla morskú vodu pred aj po odsávaní, aby sa nevysušila sliznica príliš.
Skúšala si kvapky Kaloba na zriedenie tých soplíkov?
A možno by pomohlo aspoň polovičnú dávku Fenistilu, aby sa zmiernila tvorba soplíkov.

monikabotosova
autor
7. feb 2025

@tanyan ahoj, ďakujem za odpoveď. Predtým som používala Sterimar pred odsávanim, po odsávaní som dávala vincentku kvapky. Ale sterimar som mala pocit, že vôbec hlieny nerozpustal, dostala som potom tip na aliamare, tak dávam teraz to. Väčšinou aj pred aj po dávam ten aliamare. O kalobe som ešte nepočula. Fenistil máme tiež, ale aj posledne keď bol dva týždne soplavy, sme minuli skoro polku fľaše, nechcem mu to znovu dávať, aj tak som mala pocit, že nám to akosi nepomohlo vtedy, tak som zatiaľ ani nezačala dávať.

haraburdova
7. feb 2025

jasné, dcére na Vianoce vybehli všetky štyri štvorky a tá teda mala sople jak liany.. a zo dňa na deň jej to prestalo. odsávala som noskom čo je na vysávač a 5min predtým som jej vždy strekla vincentku do nosa.

macusiq
7. feb 2025

Moja ma sice 3r ale tiez v decembri mala sople. Vyfuka si nastastie sama ale tiez jej tak zhustli ze dostala sinusitidu teda zapal dutin a ucha. Mala z toho vysoke horucky...takze moja rada morska voda a sinupret.

anavixy
8. feb 2025

Davaj Kalobu aj Sinupret. Morsku vodu do nosa davaj stale. Fenistil urcite nie, je to nezmysel. Sopliky zo zubov tazko povedat, pokial nie je nic ine, co by ich mohlo sposobovat, tak snad aj ano… To Ambrobene mas pocit ze ucinkuje?

maryetta
8. feb 2025

Huste ani nie. Hlavne nie sfarbene.
Mojej teraz ide spodna dvojka a ma uz par dni sopel-ciry vodnaty...
moje decka co zub to sople. Dr mi hovorila ze je to mozne ze to je prepojene s dutinami.
Dcera napr aj bolest usi mala pri stolickach.

monikabotosova
autor
8. feb 2025

@anavixy áno, vždy po treťom inhalovani sa mu tak spustia sople, že ich má v stolici a teda brutálne hnačky 1-2 dni a už potom je dobre. Teraz to je tak isto, presne po treťom inhalovani znovu hnačky a plne hlienu. Ja mu vždy odsajem len trochu, všetko mu to stečie do brucha. Sú priesvitné a veľmi husté. Nikdy ešte nemal riedke sopliky, vždy veľmi husté. Chorý ešte nebol, resp. keď mal štyri mesiace tak mal soplik a kašeľ, ale doktorka to nakoniec pripísala zubom, vtedy mal nasivin kvapky a solmucol na kašeľ. Po týždni bol ok.

Prosím načo je ten sinupret? Lebo ja keď som sa pýtala doktorky či mu mám niečo dávať, tak nespomínala, len inhalovat to ambrobene, potom prejsť na vincentku. že až by kaslal tak potom aj niečo na kašeľ ale malý nekašle vôbec, občas trošku v noci ale spi ďalej.
@maryetta sfarbené nie sú vôbec pravdaže, vždy boli tie sople len číre a vždy len a len husté. Uška si tiež zvykne chytať takto keď má sople. Ale keď bol menší 5-6 mesiacov tak vtedy si často chytal uši.

anavixy
8. feb 2025

@monikabotosova tak to je super, ze zaberie inhalacia. Sinupret je rastlinny liek na riedenie hlienov a znizuje opuch sliznic, mava dobry efekt. Moze sa kludne kombinovat aj s ambrobene, ale pokial vidis efekt, tak nemusis… v PL je odporucany od 2 rokov, ale bezne sa ordinuje aj babatkam v upravenom davkovani, neviem ako je na tom vasa lekarka s nim, z mojich skusenosti ho lekari maju radi.. Kaloba da odporuca pri prvych priznakoch choroby, tiez je to rastlinny liek, niekomu ucinkuje, niekomu nie, teraz by som ho uz dietatu nedavala, uz je to asi zbytocne. Tak snad uz bude lepsie 🍀