icon

Môžu zúbky spôsobiť nechutenstvo?

qmonyq
26. mar 2014

Ahojte ..potrebovala by som sa poradiť respktíve opýtať či môže prerezávajúci zúbok spôsobiť nechutenstvo u 5 mesačného babätka...malý mi odmieta piť mliečko vôbec dnes nepil nejaví sa ako hladný ale poťahal len 3x po 5 minút za polovicu dňa ☹ .. je plne kojený..doteraz to nerobil bol práveže veľký hladoško a odrazu akoby seklo a on nechce... je možné že sa mu prerezávajú zúbky alebo to môže byť nejaký iný problém???...je nervózny a skoro celý deň by spal čo inokedy nerobil ďasienka som kontrolovala a nezdajú sa mi nejko navreté.. prosím poradte máte niektorá skúsenosť s nechutenstvom keď detičkám išli zúbky??? Ďakujem 🙂

luba28
26. mar 2014

@qmonyq ano,je to normalne,....pred kojenim umrtvi gelom,alebo skus alpu ta je fajn a dlhsie vydrzi,...

qmonyq
autor
26. mar 2014

@luba28 a aký gél by bol najlepší porpípade alpu mám trošičku naniesť na ďasienka?? nemôže mu to ublížiť s tou alpu??

sutiakova
26. mar 2014

@qmonyq ten gel predávajú v lekárni. My sme používali Dentinox gel, stojí cca 4 € a veľmi sme s ním boli spokojní. A teplotu nemá zvýšenú? To pri zúbkoch býva tiež. A keď už veľmi plakal od bolesti, dávala som mu Nurofen alebo Panadol sirup.

zara0201
26. mar 2014

@qmonyq Aj mne maly trochu postrajkoval. Natierali sme Calgelom. Zabera okamzite. Ale za 9 mesiacov kojenia sa mi stalo asi 3 x, ze maly za cely den nepojedol nic a zuby v tom neboli. Jednoducho strajk.

danula.ch
26. mar 2014

@qmonyq my davame mundisal, tak 10 minut pred papanim. dost to pomaha, aj v noci, ked nemoze spat, ze sa casto budi s placom 🙂 . toto robili moji obidvaja, okolo 4. mesiaca odmietali papat a vyrazne schudli. nechcem tu vyvolavat nejake diskusie, ale nechutenstvo vyvolava aj ockovanie. u nas to bolo take vyrazne, ze som mala strach, nechceli nic papat, ci boli horucavy, alebo bola zima

modrofuzik11
26. mar 2014

ano, zubky mozu sposobit nechutenstvo. alebo skor strach z bolesti. niekto to znasa lepsie, niekto horsie. nasich to nastastie rychlo preslo.

luba28
26. mar 2014

@qmonyq nie,neublizis,neboj,..daj na svoj prst a potri,...skus aj sebe,...mojim obidvom som to tak natierala a v pohode,dokonca malemu to aj chutilo,...