Nasadenie oblúku na fixný strojček

petra006
20. apr 2017

Ahojte,už sú to skoro štyri mesiace čo má dcera fixný horný strojček,no po štyroch mesiacoch jej idú nasadiť aj obluk.Problem je,že mi ani netušime čo to je.Určite si poviete prečo sme sa nevypytovali zubárky.No,ak viete na čo je ten obluk,myslim keď viete k čomu dopomôže.Taktiež ako dlho to asi bude trvať a či to bude bolieť alebo niečo podobne.Za každú informaciu dakujem pekne.

ksebejka
20. apr 2017

Ja som nosila fixný strojček 2 krát. On a jeho priťahovanie tvoria ten oblúk. Každý mesiac sa tvaruje viac a viac a preto to pár dní ... niekedy deň, dva, veľmi bolí. Ten oblúk je ten drôt ktorý je v oblúku navleceny na zámkoch na zuboch. Neviem čo iné by mohla pod tým pojmom myslieť. Dcére daj pokojne niečo na bolesť ak bude pýtať, priťahovanie fakt dosť boli. ..

gabriella93
20. apr 2017

Ja som mala strojček fixný aj hore aj dolu... Neviem síce ako sa to robí teraz no mala som zámky na zuboch a v nich natiahnutý drôtik zafixovaný gumičkami ten sa menil pri každej kontrole a uťahoval zámkami na zadných zuboch... Nič viac som nemala... A veľmi schvalujem rozhodnutie dať dcére fix. Ja by som mojej mame za to ruky nohy bozkávala teraz 😉

sissy27
20. apr 2017

@petra006 to je ten drôt, ktorý sa natiahne cez zámky a ťahá zuby do správnej pozície... Doteraz mala len taký tenší a gumičky, teraz bude mať už asi ten pevnejší a bez gumičiek. Bolieť to bude pár dní, kým si zvykne, ale nie je to nič tragické. A nabudúce naozaj sa pýtať v ambulancii, od toho tam sú, aby vysvetlili všetko 🙂 naša doktorka úplne detailne vysvetľuje a ochotne odpovedá, každý snímok mi ukáže, vysvetlí každý úkon...

dorottka
20. apr 2017

Ten drot vytvara idealny tvar zubneho obluku, ktory chce ortodontistka dosiahnut. Je to forma na zaklade ktorej sa budu posuvat jednotlive zuby.