icon

Nechutenstvo detí pri raste zúbkov

melany_y
4. máj 2025

Ahojte. Malý má rok idú mu horné dvojky už sú skoro von . Ide o to že malý sa veľmi zhoršil v jedení. Je mi polovičné dávky ako zvykol alebo úplne odmieta. Ja viem že každá máte iné skúsenosti, ale môže to byť zo zubov? Pýtam sa preto lebo pri zuboch predtým toto nemal. Jedol pekne. Všetko hryze kuše. Len sa bojim že mi schudne. Alebo ísť ku pediatricke nech pre istotu vezme krv či niečo nechýba ? Ďakujem za všetky rady. Jedlá točíme stále dookola tie isté,nové nechce absolútne.

pribinak
4. máj 2025

Však to je úplne nirmalne že dieťa sa zhorší v papani keď mu idu zuby

Teba keby boleli zuby tiež by ti klesol apetít

melany_y
autor
4. máj 2025
@pribinak

Však to je úplne nirmalne že dieťa sa zhorší v papani keď mu idu zuby

Teba keby boleli zuby tiež by ti klesol apetít

@pribinak áno chápem, len mi je divné že pri prvých horných dvoch a dolných nič také nebolo

pribinak
4. máj 2025
@melany_y

@pribinak áno chápem, len mi je divné že pri prvých horných dvoch a dolných nič také nebolo

@melany_y počkaj keď pôjdu stoličky, to budú aj teploty aj hnačky (nehovorím že každé dieťa, ale je to časté)

evcagabi
4. máj 2025

Tak to si stastna mama, ked si to nezazila pri prvych. Mojej stacilo, aby sa stala z jedacky na komplet nejedacku, aby vysli spodne 1. Odvtedy bojujeme. Teda ja. Ona si dava len moje mlieko 😅 a sem tam nieco uzobne - len tak, aby sa nepovedalo 😅😅😅

melany_y
autor
4. máj 2025
@evcagabi

Tak to si stastna mama, ked si to nezazila pri prvych. Mojej stacilo, aby sa stala z jedacky na komplet nejedacku, aby vysli spodne 1. Odvtedy bojujeme. Teda ja. Ona si dava len moje mlieko 😅 a sem tam nieco uzobne - len tak, aby sa nepovedalo 😅😅😅

@evcagabi to ti závidím aspoň tvoje mieko je🙂

hederamonstera
4. máj 2025

Moze to byt zo zubov, uplna normalka, neboj sa, tolko neschudne, nebude to trvat mesiace

melany_y
autor
4. máj 2025
@hederamonstera

Moze to byt zo zubov, uplna normalka, neboj sa, tolko neschudne, nebude to trvat mesiace

@hederamonstera vďaka 🙏 bojím sa lebo je predčasná a ide tá váha veľmi ťažko a pomaly hore

hederamonstera
4. máj 2025
@melany_y

@hederamonstera vďaka 🙏 bojím sa lebo je predčasná a ide tá váha veľmi ťažko a pomaly hore

@melany_y tak ked chces mat este vacsi klud, kludne sa opytaj pediatra. Ale neboj, oni to zvycajne potom rychlo dozenu🙂

melany_y
autor
5. máj 2025
@hederamonstera

@melany_y tak ked chces mat este vacsi klud, kludne sa opytaj pediatra. Ale neboj, oni to zvycajne potom rychlo dozenu🙂

@hederamonstera dúfam 🙂 není mu nič neplače není mrzuty,len to jedlo odmieta

siska53
5. máj 2025

@melany_y nasa vzdy, ked jej sli zuby, zle jedla. Rovnako aj ked jej zacali vypadavat, kym sa jej kyvali, tak zle jedla, plus si nechcela zuby umyvat, lebo zle znasala to kyvanie a boleli ju to. Teraz ma 13, vacsinu zubov uz vypadnutu, tak je lepsie, ale takto sme to prosto mali.

libusak
5. máj 2025

Su to zubenky. Nukaj castejsie papat 👍

janamakva
5. máj 2025

Mne jediné pri deťoch zaberal na zúbky SOS sprej od LR. Je trochu nasladly a deti samé si ho pýtali, neskôr, keď boli staršie, samé striekli do hrdirlka, keď ich bolelo. Ty nastriekaj na dudku, ak má, veľmi ho to ukludni. A chladné jogurty daj papať, do zmrzliny by som radšej nešla...

janamakva
5. máj 2025

Popýtaj sa kamošiek, kto robí s LR. Je to LR sprej prvej pomoci a je to od nich najlepšia vec.

netoppierka
6. máj 2025

Môj mal 1,5r a pol roka mi nič nechcel jesť. Suchy rohlík a jogurt a žije.

princezna_bosorka
6. máj 2025
@melany_y

@melany_y starsi syn pri jednotkach a dvojkach vsetko hryzol, pri trojkach mal teploty, pri pri stvorkach strasne zachvaty bolesti a chuti do jedla sa to nedotklo. Mladsi syn aj hryzol, aj mal teploty a nic z toho neviem jednoznacne pripisat zubom (zatial ma iba dolne jednotky).