Neviditeľný zubný strojček pre deti
Dievčata moja dcera ma 11rokov a ma panicky strach zubarov a samozrejme krive zuby ☹ tsk zvažujem nad neviditelnym strojčekom aby sme tam nemuseli tolko chodiť, ma niekto stym skusenosti? Hlavne cena by ma zaujímala...a to riešiť až vtedy keď už nema mliečne zuby, však?
Ahoj,myslím,že sa neprepláca ani teen_om neviditeľný strojček, vyjde to so všetkými poplatkami +- 4.000€, dá sa aj na splátky.
Či o tom vieš,keď to zvažuješ
Ak sa mylim,nech ma niekto opravi
My sme isli s kamoskou, ona fixný a ja invisalign, a chodili sme cca rovnako k lekárke. Oni musia kontrolovať priebeh liečby. A ja som si neni istá ci by som to svojmu dieťaťu dala, lebo dospelý si to plati sam, mna to aj celkom bolelo, ale povedala som si, ze to za tie prachy stoji, Ale dieta si to moze hocikedy vytiahnuť a neriešiť. Neviem no
s neviditelnym budete tiez chodit tolko + s tymto strojcekom trva vyrovnanie zubov vraj DLHSIE... za mna musi ona chciet rovne zuby,t reba jej to vysvetlit, je to dolezite = nie lne pre vyzor, ale napr. ak ma aj predkus atd.. a ked raz bude chciet, tak nejake nepohodlie vydrzi rada a zase = ta zubarka tam takmer nic nerobi, dokonca dcera dnu chodi uplne bez doprovodu od zaciatku a to tiez nemusi zubarov. Ale chcela rovne zuby, vysvetlila som jej, kolko ju to bude stat v dospelosti atd, ze proste nie je co riesit = a dala dokonca aj trhanie zubov na pana ( mliecne nemala uplne von ale uz drzali len na vlasku, museli sme 4 zuby trhat).
Strojcek = a aky, treba v prvom rade konzultovat s lekarom, pretoze, na zaklade skenov ona urci, ci je nejaky strojcek vhodny, alebo nevhodny... nam vobec neodporucila neviditelny pretoze dcere musela rotovat niektore zuby a posuvala jej cely obluk spodny, aj vrchny + vyrovnavala.. no proste cela veda. ani som si nemyslela, kym to nenaskenovala, ze to ma az "taketo" :DD Dceru boleli zuby par dni, vosk pouzivala asi tyzdne a potom uz nikdy viac, ani pri zatahovani, ani pri jedeni, zje uplne vsetko, nema problem si zuby ani cistit.
Ak je to mozne, tak neviditelny, kvoli pouzivaniu lepidla a kruzkov. To nici sklovinu. Ak ide o vacsie vady, tam iba klasika. A to uz treba dieta na to pripravit, lebo to moze byt velmi narocne.
Dcéra mala 2,5 roka Invisalign, už má liečbu ukončenú, platili sme 3000.- Eur, postupne v 3 splátkach. Bola to najlepšia investícia - bola maximálne spokojná a my tiež.
Napr. u nás to vychádzalo cenovo takmer rovnako ako fixný
Máš pravdu, že je tam oveľa menej kontrol, navyše rýchlejšie vidieť výsledok, liečba je menej bolestivá. nemá žiadne obmedzenia v jedle, problémy s ústnou hygienou
Dávali jej ho až keď mala všetky zuby trvalé, počkali sme, keďže fixný po zlých skúsenostiach v rodne odmietla.
Budete chodiť cca rovnako. Cena 4500 plus. Trnavsko
Ja a syn už máme po liečbe. Môj 2900, synov 4000. Dcéra má 11 a ide tiež. Čakáme na vypadnutie posledného mliečneho zubu. Cena cez 6000. Ale za mňa to stoji za to. Výsledok neskutočný.
Ahoj akurát som na liečbe so strojčekom. Veľmi som spokojná je to zázrak. mala som veľký predkus a veľmi veľkú medzeru medzi prednými zubami. Neviem ako iné deti no ja si to neviem predstaviť dať mojmu 11 roc.dieťaťu. Je to strojcekova dieta. Ja ho poctivo nosím 23 hodín do dňa. Trvá to kým sa naučíš si ho dávať dole a nasadzat a to pri nových dráhach je naozaj veľmi bolestivé. Nedokazem odhryznut rohlik musím si ho trhať alebo rezať. Neviem si predstaviť ako dieta bude desiatovat a obedovať v škole....chce to aj hygienu a zodpovednost. Ja mam 28 dlah teraz som na 17 tej. Na zuby sa lepia attachmenty ja ich mam 7 hore a 7 dole a ešte aj kovové háčiky na gumičky. Iné gumičky mam na noc iné na deň.
@martinka13 čo mu ho budú robiť v Hlohovci? 😁
Vobec nie je pravda, ze s neviditelnym sa chodi rovnako casto. Kontroly pri fixnom su max kazdych 5-6 tyzdnov, s neviditelnym raz za 3-4 mesiace. Viem to porovnat - mam kombinovanu liecbu. Najprv boli folie, teraz pauza a mam fixny na 3 bocnych zuboch na asi 4 mesiace a potom dokoncime zase foliami.
A teda pocitovo? Fixny na vsetky zuby by som nechcela ani nahodou. Je to neprijemne na vnutorne lica, zachytava sa tam vkuse jedlo, plus castejsie kontroly.
Takze za mna neviditelny - ak to stav zubov umoznuje.
@koniarova ano.
@koniarova aj mňa to napadlo, chodíme tam z menšiu detskej zubárke 🤣🤣 bola iba jeden krát mala problémy z mliečnym a všade ma odbili keď nebude plakať
@zuzulka558 výborná klinika, ale ....
@koniarova ale viem co myslíš, teraz ideme zas, ale len minikaz opraviť,, na strojček sa tam chcem staršej len tak popýtať
@zuzulka558 ja som tam decká nechala. Ale ja som bola nútená 😂😂 odísť a teraz chodím do TT.
@koniarova starsia ako dieťa tam tiež chodila je malo zubárov co ma trpezlivosť na najmenších,, no už má zubára co ma manžel 🤣🤣 by som na chleba nemala asi 🤣🤣🤣
@zuzulka558 oni sú výborní. A pre decká úplne super. Aj ten rajský plyn majú.
@koniarova my sme mali sirup, do 15 minut omamena inak by to nedala hodinu ju robili aj asistenta mala co jej hubu drzal
@martinka13 ahoj od čoho sa to odlíšilo že ty si mala 2900 , syn 4tis. a dcéra cez 6tis ? Ďa
@veronikavaneska syn začal rok predomnou. Mal 60 dláh (veľmi krivé zuby) a potom ešte 19 dláh. Ja som mala 14 a potom este 20 dláh. No a dcéra ešte neviem koľko bude mať dláh. CP je orientačná. No a prečo toľko, lebo všetko zdraželo a je už povinné domáce scanovanie, za ktoré som ešte ja aj syn platili 50 eur (akože uvádzacia cena) a dcéra už 500.....
@martinka13 ďakujem za info 🥰

Cena u nás v Knm 3000 € +