Nočné zatínanie zubov

jajuska13
22. sep 2022

Ahojte, už asi pol roka má trápi tento problém. Nikdy predtým som to nemala. Celu noc , aj sa na to často zobudím, mam zuby zaťate do seba, niekedy ma zobudím to ako naprázdno zahryziem..čítala som vola sa to braxizmus, skôr škrípanie zubov ale to je nemám, len ich mam stále akoby zaťaté, ráno sa budim s ťažkou sánkou a niekedy ma bolia aj celé zuby. Nedá ss to ovplyvnit v noci, ovládať. Mali ste to niekto , resp mate ? Ako to zastaviť?

0ria0
22. sep 2022

@jajuska13 no podľa mňa to je braxizmus, len možno začína takto, ktovie. tiež som to mávala, keď som bola malá.

luccija
22. sep 2022

@jajuska13 vacsinou je za tym stres, neventilovanie sa.Dobre je ist k zubarovi a da Ti chranice na zuby a inak len relax, sport...

petka9
22. sep 2022

Je to bruxizmus a ja to mam. Mala som az tak ze sa mi 2 zuby zacali hybat.Moze to byt aj zo stresu. Mne zubar vyrobil taku gumenu nasadku co si davam ma noc ale da sa aj kupit za cca 5 eur cez net. Odporucam lebo po 2 tyzdnoch sa zuby nekyvali a teraz po roku uz mozem spat aj bez nasady. Kamaratka tym trpi tiez. Zije v zahranici (Turecko)a tam jej lekar pichol botox niekde do oblasti kde zacina celust a preslo jej to( ona vsak mala vykyvane a zbrusene zuby z toho a migreny)

domini404
22. sep 2022

Ahoj, aj ja to mám, v noci škrípem zubami (nie každú noc ale stáva sa), aj cez deň sa koľkokrát pristihnem, že zatímam sánku, uvedomím si to až po tom, ako ju uvoľním... Riešenie zatiaľ nemám, ale čítala som o týchto dvoch, buď si pichnúť botox do líc, ale predpokladám malinké množstvo, alebo teda chrániče na zuby... veľmi mi na uvoľnenie pomáhajú aj masáže čeľuste (od kamošky, je fyzioterapeutka) alebo potom mi ešte poradila kúpiť si gua shu kameň a tým masírovať čeľusť.
A potom tie klasické rady, málo stresu a viac relaxu, ale tak rozkáž hlave 😂