Nosenie plastovej dlahy po odstránení fixného aparátu.

nika887
24. mar 2020

Ahojte, chcela by som poradiť, po tom ako mi dali dole fixný aparát mi z odtlačkov vytvorili plastovú dlahu, ktorú som mala nosiť 24 hodín denne, len pri jedení nie. Ja som to dosť flákala a teraz asi týždeň to nosím pravidelne. Uvedomila som si koľko peňazí som do toho investovala. Mala som medzeru medzi prednými zubami a teraz keď si dám dlahu dole napríklad keď niečo jem tak sa mi zas vytvorí medzera. Má niekto podobnú skúsenosť? Bojím sa to povedať zubárke, že ma sprdne, že už sa to nedá a povie mi aká som nezodopedná :( Ďakujem za každú radu 🙂

lenka188
24. mar 2020

Asi by si to zubarke povedat mala, aby ti spravila nove odtlacky a vytvorila "dlahu" taku aby ti sedela. A potom to nosit pravidelne. Ja som mala 2-3 roky dozadu Invisalign a nechala som za to neskutocne peniaze a teda by som si hlavu buchala, keby sa mi zuby vratili do povodneho stavu. Takze podla mna to ries co najskor so zubarkou.

nika887
autor
24. mar 2020

@lenka188 Ďakujem za odpoveď. Ano viem, mne to strašne robilo problém nosiť cez deň, lebo po každom jedle som si musela dôkladne umyť zuby, na čo som počas zhonu v práci a presunov nemala čas a k tomu dosť mi to bolo nepríjemné. Tak som to potom nosila iba v noci, ale potom sa často krát v noci zobudila s tým, že ma to veľmi bolí. Tak nakoniec ani v noci iba možno raz za čas, s tým že ráno som sa zobudila s tým že som si to v noci vybrala. Takže myslíte si, že keď mi dajú novú dlahu tak sa to dá zachrániť ešte? Teraz tu dlahu nosím a nejako mi to ani nie je nepríjemné, možno preto že mi nevytvára až taký tlak aj mi v nej zubky pekne sedia, takže posuny sa neudiali, len keď si ju dám dole tak po polhodine je opäť medzera späť :/

lenka188
24. mar 2020

@nika887 ja viem. Asi rok som mala spominany Invisalign a v kabelke som nosila vsade so sebou kefku a zubnu pastu. Denne som si asi 10x umyvala zuby, ci uz v praci, restauracii, kaviarni. Som si po case na to tak zvykla, ze mi to uz ani nevadilo. Ale vysledok stal za to.
Zachranit sa to podla mna este da, len naozaj bez hanby treba ist za zubarkou a povedat jej to. V konecnom dosledku su to vase zuby a peniaze, jej to moze byt jedno, ze ste to nenosila. Nech sa na to pozrie a zhodnoti, co s tym dalej. Drzim palce.