Od akého veku dávajú deťom strojček na zuby?
Zienky syn 6r. Ma zatiaľ len 1 trvalý zub. Ale je nakrivo ...uvidím ako pôjdu aj ďalšie . Ale prosím Vás potom sa to rieši strojcekom až keď ma všetky trvalé? Alebo ako to je 🙏 ďakujem
Ja by som isla priamo za celustnym ortopedom, da sa tomu rozne pomoct.
Mliečne zuby sa nenarovnavaju, lebo je to neefektívne. Keď bude mať trvalý chrup, vtedy sa začne s liečbou.
Čakali sme na všetky trvalé - dcéra dostala strojček v 14tich
Ja som mala od 10 rokov aparat uz fixny, od 8-10 ten vyberaci na noc. Ale to nebol krivy zub, to bol problem mala sanka a zle postavenie zubov. Nosila som fixny aparat do 15 rokov, vtedy ho dali dole. Niektore tie fazy pritahovania cez podnebie boli sialene.
Pokial ma len 1 trvaly zub, pri tom sa nedaju robit zavery. Ten zub sa este zaradi ku dalsim trvalym zubom
To musí posúdiť čeľustný ortopéd aký strojček.
Tým menším deťom sa nedáva taký klasický kovový strojček, väčšinou majú vyberací taký čo sa dáva len cez noc.
Zbytocna otazka. Tu ti nik neporadi, kedze je to vysoko individualne a my do ust tvojmu dietatu nevidime. Tiez je este zbytocne bezat za celustnym, on tiez nie je jasnovidec pri jednom jedinom zube. Moja dcera ma 9 rokov a strojcek nema. Boli sme pred takmer 1.5 rokom a to uz mala vsetky 4 horne a dolne vonku, vsetko krive, jedna hroza. Ja by som s nou este ani nesla ale poslala nas detska zubarka. A celustny povedal to, co som si sama myslela. Treba pockat na viac zubov, kedze iny problem nema. Tam este nie je co napravat. Povedal, ze podla toho, co v tom momente vidi, zuby sa jej napravia a tie, co sa jej nenapravia, napravi strojcek. Ale to je skoro este nieco 100 % povedat. A mal pravdu. Horne sa jej uplne vyrovnali, uz ma (okrem tych uplne prvych 4 stoliciek) aj dve dalsie a dolne ocne (co je neobvykle). Dole zuby ma este krive, ale uz nie tak, ako boli.
toto je tak individualne.... ja uz ani neviem preco sme sli riesit strojcek -- a dopadli sme tak ze som zistila ze syn nema zalozenu jednu patku a bude nutne riesit transplantat 🙂 mal 9, ked som riesila ze kam ho na konzultaciu na strojcek objednat
No keď bude mať všetky trvalé zuby. Ja som mala v 10
Moja dcera nemala este vsetky trvale, jednotka jej narastla krivo v cca 1.triede a riesili sme to hned strojcekom na noc. Zub sa jej asi do 3 mesiacov vyrovnal, chodili sme na kontroly a nosila strojcek kym jej vsetky mliecne nevypadali.
Ďakujem Vám zienky všetkým za rady 🙂

ano trvaly az na trvale zuby, docasny snimatelny cca na 1stupni ak je uzka celust nie 1 krivy zub