Odmietli ste vytrhnutie zubov kvôli strojčeku?
9. jan 2020
Chcem sa vás opýtať, či ste niektorá odmietli vytrhnutie zubov kvôli strojčeku a naprávaniu chrupu. Či sa dá naprávať chrup so strojčekom ( už nalepeným) a zároveň ponechať si všetky zuby (zdravé a trvalé). Čo je lepšie : mať všetky zuby aj keď nie dokonale umiestnené? Alebo: mať upravený chrup ( ak sa to časom podarí) ale prísť o 4 zuby?
Predošlá
Strana
z2
@deti95060810 mne museli vytrhnúť jednuu stvorku, som ročník 1983 a strojček som nosila ako 12 ročná. Ja mám mali čeľusť, tak kvôli tomu.
Predošlá
Strana
z2

@motolica viem ze aj za komancov sa trhavali zuby, aj mne jeden vytrhli, bratovai dva a ten nasadzaci nosny strojcek bol, co mi stale vypadaval v noci z ust:D ale myslela som, ze tieto fixne to vedia poposuvat a nemusia sa uz zdrave zuby trhat. pred rokom nam povedali 2 roky strojcek a pol roka nocny este po vynati a teraz tam ta sestricka cosi motala, ze ano, ale ze zuby este po vynati fixneho este zviazu nejakymi drotami na 3 roky, aby sa to nevratilo....a to nam povedala az po odliatkoch ..no akoze dnes tazka dilema, zuby vytrhnut, dobre ok, ked to musi byt, ale este po fixnom ak ju mam nadalej roky mucit najlepsie roky zivota...tazko mi je na srdci dnes.´ z toho.