icon

Oplatí sa pečatenie zubov deťom?

nuna2112
9. feb 2025

Ahojte dávali ste niekto pecatit zuby deťom? Oplatí sa to zachráni mu to trochu zúbky? Nášmu vyšli už trvalé stoličky tak uvažujeme že dame

guudy
9. feb 2025

Nase maju uz peknych par rokov. Problem nie je, kedze sa priebezne stav pecatenia kontroluje na preventivke. Ak by bolo treba, doplni sa na mieste 🙂

martinmmartin
9. feb 2025

jo ja , uz 35 rokov zapecateny a furt vsetky zuby mam svoje.
Navstevy zubara to ale nenahradi a vsetky kazy co mam su ale z boku zubu,

ewwe
9. feb 2025

ja som dala dcere zapecatit, ale kedze byvala zubarka to odflakla tak sa jej pod pecatou urobil kaz a skoro pol zubu bolo v tahu, trvala stolicka😢 kým na to prisla, hned v ten den som brala dcerinu kartu prec od nej, cize ak pecatit tak len u odbornika a potom pecat stale kontrolovat

denkabemommy
9. feb 2025

Chcela som dať synovi, zubár mi povedal, že jemu netreba. Zvyčajne to však deťom odporúča, ale syn nemá takmer žiadne ryhy v stoličkách. Takže poradila by som sa s Dr ako to vidí on, ideálne aj pod mikroskopom 🙂

nuna2112
autor
9. feb 2025

Ďakujem nás sa veľmi boji chodí ku zubarom má 6 r doteraz sme chodili mimo našej zubarky na súkromnú kliniku kde vedeli podať oblbovak ale keď sme boli u dentálnej hygienicky ( tá má ambulanciu hneď vedľa detskej našej zubarky) minulý rok tak sme sa dohodli na pecateni ale len som chcela vedieť skúsenosti aké máte...a prosím Vás koľko stojí takýto zákrok a trvá to dlho?

sense
9. feb 2025

My sme zapecatit dali...ale to treba aj kontrolovať, o zuby sa naďalej príkladne starať aj na prehliadky chodit

sarandon
9. feb 2025

Syn ma pecatene. Tazko povedat ci to zachranilo zuby,lebo ma 13 a stale je bez jedineho kazu na akomkolvek zube.

lenkakravcova
9. feb 2025

@nuna2112 je to veľmi rýchle. A netreba ani oblbovak. Za 30 minút 4 zuby. 7r dieťa to zvládlo bez problémov. Len musíš mať dobrú zubarku/zubára s dobrým prístupom k deťom. Žeby dieťa bolo v kľude. Je to viac menej bezbolestné.

nika1971
9. feb 2025

Má 20 a mal len jeden kaz

nuna2112
autor
9. feb 2025

Ďakujem áno chodíme pravidelne staráme sa o zúbky a prosím Vás koľko Vás to stalo jeden zúbok zatiaľ len jeden máme trvalý stoličku a dva dole predné mu rastu tiez

h2
9. feb 2025

@sarandon Detto u nás, syn 13 ročný ešte nemal jediný kaz.