icon

Opraviť kazy na mliečnych zuboch detí?

domisha02
16. apr 2024

Ahojte ,dávali ste deťom spraviť mliečne zuby teda kazy ?poprípade máte skúsenosti stým že dávajú na také zuby pastu zo striebra ? Naozaj to zabraňuje tým kazom ?

belle_vie
16. apr 2024

Dcerka ma medove zubky ( v 7 mesiaci som prekonala kovid a 7mu chorobu, dcerke sa prerezavali zubky, na ktorych uz pocas prerezavania mala miesta bez skloviny). Dali sme postriebrit, postup kazu to spomalilo.
A ano, osetrovat budeme i mliecne ked bude treba, aj vrtat. Ved kaz v zube boli i dospeleho, nieto dieta.

klementinka58
16. apr 2024

moj ma 6 rokov a uz ma dva kazy opravene

thoughtfulweirdo
16. apr 2024

Boli sme opraviť zub aj 2,5 ročnému. Hádam mu ho nenechám hniť v ústach 🙂

kacena4
16. apr 2024

davala, prave preto ze to az tak velmi neboli ako na trvalych, ktore naju hlboky koren a neskor sa neboja zubara aby sa dieta naučili spolupracovat

alenamihal
16. apr 2024

MOj 6r ma uz 6 kazov opravenych ale jeden uz mal taku dieru ,ze by sa mohol rozpadnut pri vrtani,tak mu dala striebornu korunku na to...tak ti poviem,2 x zvladol super opravu ale potom sme sa prestahovali a zubarka mu nesadla hahhaa,tak reval a nespolupracoval,no moje nervy..takze zaslo to do takeho stadia,je mu museli trhat zub,lebo ho tak zacal boliet a mal uz aj nerv chyteny...takze si zapamatal tu bolest a od vtedy chodime pravidlne a klop klop zatial v pohode.

lulu0123
16. apr 2024

Ano.9 rocna mala 1 kaz.Zubar vravel,ze ide o zub,ktory vypadava medzi poslednymi okolo 12 roku,takze odporucil opravit.

milanemila
16. apr 2024

Samozrejme, ze dam opravit aj mliecne zuby. Mame 4 rocnu a zatial nemala ziaden kaz ani nic, kedze sa o zubky riadne starame. Teraz bola prvy krat aj na zubnej hygiene a prelestili jej zubky, kedze jej po antibiotikach ostal taky mierny povlak.
Pod mliecnymi zubkami su uz zalozene aj trvale a ak sa nechaju mliecne pokazit moze to mat vplyv aj na trvale, nehovoriac o moznej bolesti a nevzhladnosti.

daom
16. apr 2024

@domisha02 my sme dávali pred týždňom 2,5r. postriebrit. Ma medove zúbky v začiatočnom stadiu a aj na stoličkách kazy. Malo by to zabrániť šíreniu do doby, kedy bude lepšie spolupracovať a dáme mu ich opraviť, teda minimálne tie stolicky, ktoré bude mať do 10r.

lucia851
16. apr 2024
mimikarol
16. apr 2024

Áno davli sme opraviť

momoftwo35
16. apr 2024

@domisha02 samozrejme. akýkoľvek čo i len najmenší náznak kazu hneď riešime, teda zubárka rieši

sense
16. apr 2024

Áno 10r ma opravené 2 zuby, nemala tam kazy ale sa jej z nich odlomilo. Dali sme vyplniť aby sa jej tam neurobil kaz

ktochytavzite
16. apr 2024

ano,samozrejme,niektore stolicky mas aj do 12 r

kluskyy
15. mar 2025

@daom Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať, na to striebrenie zubov, synčeka má medové zúbky a aj kazy na stoličkách, no nespolupracuje pri zubárke, tak toto by mohlo byť dočasné riešenie, ako to prebiehalo, a aká bola cena, ďakujem za odpoveď

barbora_t
15. mar 2025

Ano, dcera ma spraveny zub plus dali sme jej zapecatit stolicky😊

daom
15. mar 2025

@kluskyy dobrý deň, striebrenie bolo rýchle, to len s takou vodičkou natrela. Horšie to bolo s tými kazmi. Keďže takisto nespolupracoval, čo sme vedeli, prišli sme ráno a dostali oblbovak po ktorom bol trosku malatny. Začal pôsobiť asi po 15 minútach. Manžel si sadol do kresla, chytil mu ruky aj nohy, aby sa nehybal a takisto bol privolaný ešte asistent, ktorý držal hlavu. Bolo to dosť ťažké sa na to pozerať, keďže malý plakal, kričal, ale žiaľ museli sme to podstúpiť. Zub trval 15 minút jeden, takže hodina v kresle. Dlho aj pre dospelého, nie to pre dvojrocneho chlapca. Malý od únavy zaspal v kresle. Platili sme myslím 500 eur za 4 stolicky a striebrenie okolo 140 dokopy.
Teraz po roku doktorka zhodnotila, že medove zúbky sú ôk, nepokračujú v kazení a mozeme ich opraviť, aby neboli také cierne. Takže to absolvujeme v apríli. Cena za zub 50 eur. Boli sme v HC dr. Chrenková Andeldental. Asi tri ambulancie sme prešli, kým sme skončili tu, všetci pri prvom plači nás hneď posielali preč a tato pani doktorka bola super, vidieť, že to robí denne s deťmi.