Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    🙈

    Niektore komentare ma strasne bavia 😁

    barbora_t
    22. mar 2020    Čítané 196x

    Mliečná testovačka 🙂

    Ahojte, priatelia!

    Volám sa Barbora a som maminou 8-mesačnej Miušky.

    Prednedávnom sme sa zapojili do výberu na testovanie mliečka Nutrilon Profutura.

    Tentokrát sa na nás šťastie usmialo a boli sme vybraté do testovačky, za čo pekne ďakujeme.

    Balík prišiel asi do týždňa od informačnej správy. Miuška sa hneď pustila do rozbaľovania balíčka. 

    Na testovanie sme dostali mliečko Nutrilon Profutura 2 800 g, pokračovacie mliečko špeciálne vyvinuté pre podporu imunitného systému dieťatka. 

    Spočiatku ma prekvapil obal mliečka, pripomínal mi skôr obal na pracie kapusule. 🙂

    Menšia krabička mi vyhovuje, nemám jej čo vytknúť, bude sa s ňou lepšie cestovať. 

    Čo sa týka otvárania, je celkom fajn, drží dobre, asi až moc, lebo mne sa, žiaľ, krabička otvárala ťažko a boleli ma z toho prsty 🙂 Možno som mala zlý kus alebo fajnové ruky 😀

    Mliečko ma typickú vôňu, zdala sa mi trošku výraznejšia ako pri Nutroline 2, farbou sú asi rovnaké. Nutrilon 2 sa mi zdá trošku viac "pomleté". 

    Čo môžem vytknúť Nutrilonu Profutura 2 je nepraktická odmerka. Naopak, čo ma milo prekvapilo, je super držiak na ňu 🙂

    Mliečko sa rozpúšťalo dobre, viac penilo. Chuťovo sa mi zdalo trošku menej sladké ako klasický Nutrilon 🙂

    800 g balenie nám vydržalo 5 dní. Za týchto 5 dní som u malej nespozorovala žiadne bolesti bruška, bola spokojná, akurát mám pocit, že toto mliečko jej asi viac chutilo, lebo ho dokázala vypiť viac ako obyčajného Nutrilonu 🙂

    Takže som a rozhodla, že keď minieme zásoby obyčajného Nutrilonu, prejdeme na Nutrilon Profutura 🙂 Skúsime, uvidíme. 

    Ďakujeme pekne Modrému koníku za túto super testovačku. 

    Barbora & Mia 

    A to som uz vsetko zjedla?😡😁
    Mama naval duplu 😁
    Aneb ako Miuska papala ryzovu kasicku s Nutrilon Profutura🤗
    #test_nutrilonprofutura

    Dobre ránko zlatúšikovia!
    Aké mliečko pijú vaši drobčekovia?
    Ja pijem Nutrilon, neboli ma z neho bruško a veľmi mi chutí 🤗 ešte mi tečie po brade😁
    Každú odpoveď mamina odmení malým 💙
    #test_nutrilonprofutura

    Mamiiii, mamiii čo to tu mám?? 😁
    #test_nutrilonprofutura

    barbora_t
    Správa bola zmenená    3. feb 2020    

    Baby ked mi konci pracovny pomer na dobu urcitu dnom 31.1.2020 cize od 1.2.2020 som akoze nezamestnana ale 31.1.2020 nastupujem na rodicovsku dovolenku nemusim sa ist hlasit na urad prace ci?doteraz som bola na materskej dobolenke🤗nemate skusenosti?

    https://www.cas.sk/clanok/903434/slohova-praca-...
    😡😡😡😔😔😔😓😓😓

    barbora_t
    19. aug 2019    Čítané 2730x

    Ako sa rodí v Žilinskej pôrodnici?

    Ahojte baby, rada by som sa s Vami podelila o moju skúsenosť so Žlinskou pôrodnicou.

    Vopred Vás upozorňujem že je to na dlhšie čítanie 🙂

    Dňa 21. 7. 2019 som bola prijatá s odtokom plodovej vody a nepravidelnými bolesťami,  prišla pani doktorka, neviem ako sa volala, blondýna, trošku vyššia, veľmi milá a citlivá. Bola som žiaľ otvorena len na 1cm, dostala som injekciu, no ta na mňa akosi nezaberala, tak ma teda hospitalizovali na oddelenie. Pravidelne ma monitorovali na "pásoch". Celú noc som poriadne nespala, bolesti ma zakaždým zobudili. 

    Pondelok 22. 7. 2019, stále sa nič nemení, stále otvorena na 1cm, stále nepravidelne bolesti. Prišla veľká vizita, primár rozhdol že ma vyšetrí a potom uvidíme.  Pri vyšetrení  mi zaviedol tabletku na vyvolanie, bolesti silneju, už sú pravidelnejsie. Je čas obeda a mne už skrz bolesti nechutí jesť, to už je čo povedať. 😀

    V noci mám bolesti každých 4-5-6 minút, sestrička, strašne zlatá, za mnou chodila každú chvíľu že ako sa cítim, či to postupuje, ako to zvládam, či nechcem niečo od bolesti, či nemá volať doktora, ale ešte som to tak stále necítila. Ďaľšia noc bez spánku, hovorím si no super. 🙂

    Je 23. 7. 2019 ráno a ešte pred šiestou ma sestrička napája na pásy, kontrakcie stale každých 4-5minut, na monitore vidím riadne kopce 😀 

    Vyšetruje ma doktorka Tomšova (hotovy poklad - táto žienka mala 24h smenu, vyšetrovala ma pred jej koncom, stále s úsmevom a pokojom mi vysvetlovala aká je situácia a čo bude následovať). Som otvorená na 4cm, vraj sa mi vytvoril sekundárny plodový vak, tak mi ho prepichla, popriala mi veľa šťastia a poslala ma na sálu.

    Po príchode na sálu som dostala klystír (pre mna neskutočná úľava a aplikacia úplne v pohode, z reči druhých som čakala horor  ale za mňa úplná pohodička, stále nechápem prečo ho ženy odmietajú, verte mi zažila som už rôzne vyšetrenia a zákroky a toto bolo oproti nim nič,čo potom taká kolonoskopia? ). 

    Následne som sa presnunula na vzdycháreň, tam som si dala horúcu sprchu, potom hopkala na lopte, kontrakcie som mala už každé  3-4 minúty.

    Pred 11h ma vyšetruje doktor Krasňan, stále otvorená na 4cm, ten zhodnotil že nemá význam ma ďalej trápiť, že vidí že som vyčerpaná (niet sa čo čudovať keď som dve noci nespala a ráno som ani raňajky nestihla 😀 ),  mám ísť do sprchy a šup na box. Pichne sa mi oxytocín, bolo asi 11:25 keď mi začal tiecť, v tej chvíli pre mňa začal hotový "masaker" lekár mi vraví ze medzi 13-14 porodím (v duchu si hovorím že on asi sranduje 😀, ako to mam vydržať tak dlho v takých bolestiach ) po asi 15 minútach nonstop kontrakcií ktoré poriadne ani nešli predýchať som šla do sprchy. Ešte predtým ma pôrodná asistentka pozrela a hovorí že som otvorená na 7 cm vraj do hodinky mam po tom, no ledva som prešla do sprchy, horúca voda mi veru uľavila. Keď som sa vrátila na box, pôrodná asistentka mi hovorí že sa mám dať na bok a jednu nohu vyložiť, v tom momente som cítila, že uz musím tlačiť, vravim jej,už musím, tak ma skontrolovala a kričala volajte doktora, rodíme! 

    Zrazu bol pri mne húf ľudí preskladávali mi kozu atď., doktor dobehol a na 3 zatlačenia bola na svete naša Mia o 11:55h čiže cca pol hodinky od pichnutia oxytocínu,  takú špinavú  ju položili na mňa a nechali dotepať pupočník.

    Bol to najkrajší pocit na svete, zastavil sa mi čas a Zem sa mi prestala točiť. Konečne som mala pri sebe svoje vysnívané bábätko, bolo moje, pre mňa najkrajšie, hrialo mňa a je jeho ♥

    Malú som mala na sebe kým som neporodila placentu, potom ju šli umyť. Ja som chvála Bohu obišla len s 2 mini vnutornými a 2 mini vonkajšími štichmi, bez nástrihu (vrelo odporúčam aniball 🙂 ). Šitie som vôbec necítila, doktor ma pochválil za spoluprácu, vraj ukážkový pôrod.  Ešte zhodnotil, aký to malo rýchly spád,  keďže som sa nemohla otvoriť. Podal mi ruku a zagratuloval mi, poprial mi všetko dobré. 

    Maličku mi potom doniesli uz zabalenú okupkanú a odvtedy som ju mala pri sebe nonstop. Po pôrode som fungovala úplne v pohode, ešte aj na izbu som chcela íst po svojich, sanitárka mala zo mna stresy, keď som jej nechcela sadnúť do vozíka no nakoniec ma presvedčila. 🙂 

    Rodila som bez epidurálu, hoci vyšetrenia naň som mala spravené. Problém  nebol zo strany nemocnice, ale vo mne 🙂 Stále som si hovorila že ešte je čas, no záver môjho pôrodu sa tak rýchlo zvrtol, že by sa mi ani nestihol pichnúť. 😀 Hoci pán doktor mi hovoril že nie je problém zavolať anesteziológa.

    Prvé 3 dni som strávila na štandardnej izbe, ďaľšie 3 dni (po pôrde) som si priplatila nadštandard. Za ten som platila 35€ na deň, mňa to nezruinovalo, mala som súkromie, neobmedzené návštevy, tv, jedálensky kútik, prebalovací pult, chladničku, kanvicu,mikrovlnku. Za seba musím povedať že som maximalne spokojná a neľutujem ani cent (hoci som na nadštandard ani ísť nechcela, lebo aj štandardne izby boli úplne v pohodičke, len ma priateľ presvedčil 😀 ) Izby, kúpeľne, wc boli pekné a čisté.

    Jedlo bolo fakt super 🙂 , varili perfektne, za celý pobyt mi nesadlo len jedno jedlo, ale to by mi nesedelo ani keby bolo od babičky, proste ho nemám rada. 

    Po pôrode nás na 3 deň pustili domov, ani ja ani malička sme nemali žiadne komplikácie, takže nebol dôvod nás tam držať dlhšie. 🙂 

    Som veľmi vďačná celému personálu Žilinskej pôrodnice za skvelú starostlivosť, ústretovosť, ochotu a empatiu. 

    Všetci lekári, sestričky, pôrodné asistentky, sanitárky, upratovačky boli fakt super, na nikoho nemôžem povedať krivého slova, fakt sa snažili, hoci oddelenia boli nonstop plné a mali kopec práce.

    Pán doktor Krasňan, je pre mňa neskutočný profesionál, milý, ľudský a som veľmi rada že som mala to šťastie rodiť práve pri ňom. 🙂

    Za mňa veľký palec hore pre Žilinskú pôrodnicu, za poslednú dobu sa tam toho fakt veľa zmenilo. Dámy, tie ktoré váhate či ísť rodiť do tejto pôrodnice, za seba vrelo odporúčam a hovorím ÁNO!!! 

    Pripájam aj pár fotiek, čo sa mi podarilo odfotiť. 🙂

    Štandardná izba 🙂

    Za tento obed im udeľujem 10/10! 🙂

    Nadštandardná izba a naša drobenka 🙂 

    Spokojné dieťa - spokojná mama! 

    Ďakujem za prečítanie! 🙂