Opravovali vášmu dieťaťu zuby v narkóze?
Zistujem, lebo si neviem rady, toľkokrát som už so svojou šesť ročnou dcérou bola u zubára a ona neotvorí ústa, lebo sa tak bojí...Jednoducho má taký panický strach, doma súhlasí, že už otvorí ideme a zase nič...V piatok sme boli otvorila pozrel jej a má kaz už na novom zube a nedala si ho urobiť...Nemáte niekto skúsenosť s opravovaním zubou v lokalnej anestéze, najbližšie k nám to vraj robia v Prešove...ale určite to robia aj v iných mestách...
@gitusa23 vrtel, aj mykal aj plakal ale nič si nepamätal nakoniec.
Ležal na mne a držala som ho a muž mu držal hlavičku. Zubárka bola šikovná a rýchla. Tiež som sa bála ale bolo to treba urobiť, tak mi nič iné nezostávalo.
Boli sme na kontrole minuly týždeň a už je macher- pekne otvoril ústa a ukázal... Nechal si aj zrkadielkom popozerať a aj poslúchol, že musí viac pusu otvoriť... Je fajn že vďaka tabletke si nepamätá predošlé vŕtania a zle skúsenosti.
@gitusa23 ahoj ja som bola s malým u zubára a tiež mu dali oblbovak. A nikdy viac. Radšej by som išla na rajský plyn. Malý nevel potom ani chodiť , celý sa triasol. Po injekcii na umrtvenie mal celé pery rozhryzene, opuchnuté asi 10dni, čo nechcel ani papať, a to som ho neustále upozorňovala nech si do pery nemusela, nech si nechytá... No hrôza... A pamätá si všetko, ešte dokonca hovoril aj že ho to bolelo...
@ivanava21
@materina
Prosim vás a aku tabletu dali deťom? Nam zubár predpisal Gerodorm, že mu mám dať 1 hod . pred zakrokom 1 celu tabletu. Ale v lekárni mi povedali, že mu určite stačí polovica, že v pribalovom letačiku ani nie je dávkovanie pre deti... že deťom sa to nedáva... Či s tym má doktor skúsenosti... Tak teraz mam vážne obavy mu to dať. Malý ma 6 rokov a 18 kg. Ja pamätám ako na neho pôsobil trifed,keď bol menší. niektoré deti uspava, ale on bol z neho nervózny a nevedel čo so sebou, behal, skákal, plakal.... nevedel sa ukludnit.... Ale to je zase ina zložka lieku tak nevie, ale fakt sa bojim co to s nim urobí... A neviem teraz či dat polku, či celu tabl.
My sme absolvovali opravu 8 zubov v celkovej narkoze teraz na jar s 3 a pol ročným synom, robili mu aj endodonciu - korenove výplne na 5 zuboch. Bolo to v BA. Sme spokojní, lebo to mal naraz všetko za sebou.
@karamelkax ahoj prosim ta neposles mi kontakt kde ste boli a cenu celkovej narokozy (pripadne co vas to vyslo) my sme sa boli vcera len "pozriet" a dr.mu doporucila celkovu anestezu. Bojim sa toho ale vraj ma hlboke kazy a pri sedacii by sa to spravit nedalo. Dakujem velmi pekne. Eva
Môjmu synovi ako 4,5 ročnému trhali 2 zuby.To vypil nejaké kvapky s džúsikom a po nich bol taký akokeby omámený, ale bol pri vedomí.Prebehlo to v pohode, spolupracoval a ani nemrkol.Ďalší krát sme išli na blombovanie a keďže to predtým tak dobre znášal, tak mu doktor pichol len lokálnu anestézu a v pohode ani nemukol.Lekár ho chválil, že takého malého spolupracujúceho pacienta ešte nemali.Počas zákroku mu na monitore pustili rozprávku.
@echo poslala som ti správu s kontaktom aj s cenou
@echo ahoj, my mame za.sebou zakrok v celkovej anestezze tiez pre hlboke kazy. Dccerka ma tri roky a 16 kg. Robili nas v Dental Schill Clinic a stalo to 690€ a plus 50€ za anesteziologa. Myslim ze sme urobili dibre dcerka si.nic nepamata a zubky jej aj vytrhli horne jednotky, tak povedala, ze kym spinkala, Obrali jej ich zibkove vily. 😁
Moj pribeh. Syn mal pokazene vsetky stolicky. Nakolko bolo panika v ordinacii velka, mala som opravu v narkoze ako zalohu, ked ho zacne boliet. Zubky mu napriek pravidelnemu cisteniu ODHNILI do korena ! Sem tam mal vacok , kt. som prepichla steriliz.ihlou a vytlacila hnis ( po konzultacii s lekarom ) . Viem ze je to nebezpecne. Nove 6tky si preventivne zapecatit uz dal. Vysledok. Vsetky mliecne mu postupne vypadli alebo vyhnili a nove zubky ma bez 1 kazu ! Zubky mal poazene a teda strasne je slabe slovo - 7 rokov.
Tych 7 rokov mi tvrdil ze ho tie pokazene zubky nebolia .
@karamelkax dobry den mozem vediet kolko vas to vyslo ?dakujem
@gitusa23 dakujem velmi pekne za info. Zubky boleli,stazovala sa ?
Presne to ma napadlo, ako pise @fotoarch, ze ak by ho zubky neboleli nechala by som to tak. Ja si pamatam, ze som ako mala mala zle zuby (asi ma zuby po mne), vtedy sa to nijako neriesilo,az povinna skolska prehliadka u skolskej zubarky kde mi hned na prvu supu robila vsetky 4 stolicky. Zatial sa nestazuje, len ma 5 rokov tak najmenej rok mu zubky nevypadnu. Uvidime, ak ho zacnu boliet urcite to budeme riesit. Dakujem.
ahojte, na prednych mala aj hnis a dr. uz nesli zachranit, jeden bol preč skoro uplne a nechceli sme riskovat zápal. a zadné stoličky tiez vycistili az ku korenu, a zavreli. V narkoze bola asi hodinu a pol. prisli sme 7:00, 7:30 dostala narkozu, budili ju o 9:10. Ale ona mi potom pospavala do 17:30. Ošetrili jej všetky horné zúbky okrem očákov, tie mala dobré a všetky spodné tiež dobré. Ale dr. pozerala celý chrup. Boli sme spokoní a dcérka tiež.
jaj a sťažovala sa na bolesť nie stále, iba pri studenom hlavne a pri čistení zúbkov. Teda sme s čistením bojovali. Odvtedy si pekne čistí, lebo ju pritom nič nebolí.
Ahojte, moja mala ma pokazené asi všetky zuby, predné jednotku a dvojku na jednej strane úplne rozsypane (už jej trcia len kusocky z ďasna a nad tým jej začal vyrastať nový zub ale nevie výtlačit tie zbytky. Predtým sme chodili k zubárke asi od 2 rokov, dva krát mala zuby blombovane a dva krát prevrtavane tu 1 a 2ku lebo jej nad nimi hnisalo dasno. Dlhšie sme u zubárky neboli, mala paniku len keď sme šli okolo budovy a zuby, ktoré jej opravila sa jej kazily hneď vedľa blomby - jeden mala blombovany ako keby 2x... Dúfala som, že bude stačiť jej ich nechať vypadnúť, hovorila to aj zubárka (horné Stoličky mala už v 2,5 roku za hranicou opravitelnosti, že buď vytrhať alebo nechať (a ak by sa sťažovala na bolesť okamžite trhať). Teraz v decembri ideme k novému zubárovi (sťahovali sme sa) a čakám, že ich asi bude chcieť opravovať, ale už jej bez narkózy nedám robiť zuby, na to sa nedalo pozerať, bála sa ešte dva roky všetkých lekárov bez rozdielu, paniku chytala už aj pri lekárni, že čo ak tam bude doktor, u všeobecnej lekárky s ktorou predtým nemala problém sa mi po skúsenostiach u zubárky povracala od strachu. Takže moja otázka : Ako je to s tou narkozou? Co k tomu potrebujem? A zhruba aj cena aj keď mi je jedno koľko zaplatím ak jej to pomôže.
@namarie ahoj, mojmu to robili presne pred rokom. opisem ti postup, len neviem ci to schvalia aj vam, kedze malemu uznali diagnozu porucha psychickeho vyvinu, konkretne specificka porucha vyvinu reci a jazyka (ma dysfaziu). dostala som od zubarky vymenny listok, musela som sa telefonicky objednat na zubnu chirurgiu v onkologickom ustave sv. Alzbety. oni maleho vysetrili, zhodnotili ze je neosetritelny a poslali nas na kramare na ORL dohodnut termin operacie. tyzden pred operaciou mu robila detska dr dost obsirne predoperacne (aj ofrflala preco im nestaci len stanovenie krvnej skupiny) 3 dni predtym sme museli potvrdit nastup. vydavky som mala len na seba na stravu a ubytovanie na kramaroch lebo v tomcase mal uz 4 roky a bezplatny pobyt je len pri detoch do 3 rokov.
este predtym som si zistovala kde inde to robia.... viem ze v Nitre sukr. zubar daktory, ale pytaju riadne pálky - zvlast sa plati narkoza plus kazdy zub, takze celkova suma sa odvija od toho, kolko zubkov ide von. mojmu trhali 14 zubkov, u sukromnika by to vyslo okolo 650-700€.
@elisadavinci naša ma tiež poruchu jazyka bližšie nešpecifikovanu - nehovorí po slovensky ale po anglicky ... od malička sme s ňou behali po vyšetreniach (ta panika po vyšetrení u zubarky nám nijako nepomohla, doteraz sa jej nepodarilo urobiť EEG, akurát asi o mesiac to ideme skúšať znovu) ... Ďakujem za info, skúsim teda zvyšok dohodnúť so zubarom, počujem na neho len dobré ohlasy tak snáď pomôže
kde chodíte neurologovi? mojmu robili v Bratislave na Kramaroch, bola tam zlatá sestrička, vtedy spolupracoval, ale zas je pravda, že bol menší - mal len 2 roky, vtedy sa s nim ešte celkom dalo. mam obavu, že teraz by sa už nedal vyšetriť, minule keď si rozbil hlavu nedovolil aby ho zrentgenovali, traja sme ho držali....
kto vam stanovil diagnozu poruchu jazyka? chodite aj na logopediu? ja som už zufala z mojho, s rečou je to ubohe napriek našej snahe a správanie je stále horšie.
@namarie ahoj, my sme boli v ShillDentalClinic v BA. U dr. Szabovej, ale predpokladam ze ta je teraz na materskej. Prisli sme k nej na prvu objednanu prehliadku a zhodli sa na osetreni v narkoze, kedze Lenka nechcela otvorit zubky. cca 30e. Tam nam dali cislo na pana dr. anesteziologa, 50e u neho. Potom sme platili 689e. Aj my sme uz radsej kaslali na peniaze, hlavne nech nema strach zo zubara ako ja.
dufam ze pomohlo.
My sme mali horne zubky zadne stoličky 4, a predne nam museli vytrhnúť jednotky. dvojky opravovali obe. takze asi 6 zubkov, ale pozerali cely chrup. Hned nam povedala čo bubdeme platit.
@karamelkax dobry den mohla by som vas velmi pekne poprosi o kontakt kde ste davali zubky spravit a cenu? Dakujem

@materina prepac, itala som.forum. ze vam robili zubky pri sedacii aj nam chcu, s nevrtel sa maly? Nemykal? Ja by som sa bala ze sa mykne ked bude vŕtať. A nasa ma hlboky kaz az k nervu.