Opravovali vášmu dieťaťu zuby v narkóze?
Zistujem, lebo si neviem rady, toľkokrát som už so svojou šesť ročnou dcérou bola u zubára a ona neotvorí ústa, lebo sa tak bojí...Jednoducho má taký panický strach, doma súhlasí, že už otvorí ideme a zase nič...V piatok sme boli otvorila pozrel jej a má kaz už na novom zube a nedala si ho urobiť...Nemáte niekto skúsenosť s opravovaním zubou v lokalnej anestéze, najbližšie k nám to vraj robia v Prešove...ale určite to robia aj v iných mestách...
@fotoarch Ahoj. Precitala som si tvoj prispevok a trosku ma povzbudil, ze mame nadej na lepsie casy so zubami... Moja dcerka ma (hlavne horne) zubky K.O. Okrem ocnych zubkov ma vsetky horne uz polamane, sklovina v paži... Ma LEN dva roky! :( Nedavam jej sladke napoje, sladkosti, obcas domaci kolacik s minimom cukru, vacsinou sladim ovocim. Cistime od prveho zuba.... Som zufala :( :( Asi sme ju nakazili my zubnym kazom, ale to uz nevratim spat....
Zaujima ma, ako tvoje dietatko fungovalo pri papani, ci ste aj opravovali, trhali, alebo nechali na prirodu... My navstevujeme zubarku. Je mila, ale dcerka ma panicky strach... Hryzie pri zakroku, reve strasne. Mne jej je velmi luto a nechcem ju stresovat od malicka.... :(
Zn. Zufala mater
@katkakub syn bol veeeeelky stresmen a zubari - traja ho nepresvedcili na opravu.
Co ti poviem, zubky doslova odhnili az ku korenu - setky stolicky.Predne mu vypadli. Ale podotykam vraj ho cele detstvo neboleli - tazko verit, lebo on netoleruje bolest.
Uz je piatak - ma skoro vsetky dospele alebo prazdne miesto ze este nove nevyrastli. Zubky su zatial bez kazu !
To som ani nedufala 🙂.
Co je podstatne - uz sa neboji zubara - takze 2x rocne chodi na hygienu - hoc si cisti rano vecer ale usadza sa mu kamen . Hygienu si plati sam aby zistil ze vycisteny chrup je prenho lepsi po kazdej stranke 😉.
Dokonca nosime uz nocny strojcek kvoli predkusu, takze je synko konfrontovany kazdy mesiac so zubarom.
Drzim palce nech sa dcerka cim skor prestane bat zubara.
Ahoj mame to za sebou v Martine, ale syn je ZŤP, spokojni sme boli...
@karamelkax ahoj prosim Ta mohla by si aj mne poslat kontakt a aj info.
Velmi pekne ti dakujem.mam 4,5r.synceka vsetky zubky od 1.roka odhnivaju u zubara sme boli 4x na vrtani.teraz sa mu robia fistulky.nas dr.nepouziva ani dormicum proste nic a maly absolutne nespolupracuje takze jedinne takto sa mizno budu dat este zubky zachranit dakujem❤
@kerka1 Ano,posielam info: Ambulancia detského zubného lekárstva
Telefón: 048 - 472 65 51
Identifikátor (BBSK): 66-37957937-A0027
Kód poskytovateľa (ÚDZS): N49813115201
1. poschodie, číslo dverí 118
Deň Ordinačné hodiny Lekár
Pondelok 07:00 - 12:30 13:00 - 15:00 MUDr. Eva Kirschová
Utorok operačný deň v ambulancii MUDr. Eva Kirschová
Streda 07:00 - 12:30 13:00 - 15:00 MUDr. Eva Kirschová
Štvrtok operačný deň v ambulancii MUDr. Eva Kirschová
Piatok operačný deň v ambulancii MUDr. Eva Kirschová
Telefonické hovory prijíma ambulancia v pracovné dni v čase od 13:30 do 15:00 hod. Mimo tohto času sa dovoláte na Infocentrum, kde Vám poskytnú potrebné informácie.
Objednávanie pacientov osobne alebo telefonicky.
Na prvé vyšetrenie je potrebné doniesť doporučenie od ošetrujúceho stomatológa a potvrdenie o vykonaní preventívnej stomatologickej prehliadky.
Hlavná problematika
Zubná ambulancia je špecializovaná na poskytovanie stomatologického ošetrenia v celkovej anestézii u handicapovaných pacientov do 19 rokov, pacientov s fóbiou zo stomatologického ošetrenia do 10 rokov (verifikované detským psychológom), rizikových pacientov s chronickým celkovým ochorením (kardiologické, hematologické, nefrologické), konziliárne stomatologické vyšetrenia pacientov hospitalizovaných v DFNsP BB.
Cenník stomatologických výkonov TU
Nam opravovali zubky teraz vo februari v Evidente v BA. Dcera ma 2 roky a mala pokazenych 7 zubov, robili jej aj predne 2 zirkonove korunky, na stolickach korenove vyplne, nerezovu korunku na jednej stolicke, bolo toho dost. Robili jej to vyse 2 h a platili sme 500 EUr za narkozu a 1000 eur za zuby. Malu stale kojim a doktorka mi vravela, ze najhorsie je nocne dojcenie a caste dojcenie cez den. Dieta musi ist spat s cistymi umytymi zubkami. Syna som tiez dojcila 2 roky a nemal take pokazene zuby..
@zuzulka81 Môžem sa opýtať na tie predné zirkonove korunky? Asi tam musí byť pozostatok toho zubu aby to mohli na to nalepiť? Lebo môj malý si vybil zub jednotku aj s koreňom tak ma zaujíma či tam sa nedá urobiť dočasná korunka, či vynašli novú technológiu, lebo vtedy keď sa mu to stalo pred 3 rokmi tak sa vraj nič nedialo s tým robiť, inak my sme s ním tiež absolvovali opravu 8 zubov v narkoze, mali sme ísť najskôr tiež do Evident, ale dali nám termín skoro o rok a pri tých jeho bolestiach sme nemohli toľko čakať a boli sme v My Smile v BA. Platili sme ešte viac ako vy ale mal 5 korenovych výplní a 3 kazy ďalšie atiež jednu kovovú korunku vzadu...ale urobili to výborne a máme pokoj odvtedy, tiež to mal z nočného jedenia.
@karamelkax ano, musi tam byt pozostatok zubu a musi ho byt dostatok. Aj u nasej malej sa zvazovalo, ci jej bude musiet jednotky vytrhnut, alebo sa budu dat navliect tie korunky. Dr hovorila, ze to bolo tak na hrane vsetkych hran, ale otazne je, kolko jej to vydrzi... implantaty sa asi na mliecne zuby davat nedaju, kedze ma este narast trvaly zub. Taku moznost nam ani nenavrhla, ze by jej ich vytrhla a nasledne vsadila implantaty, to sa da zrejme len pri trvalych zuboch... a kedy mu to robili?
@zuzulka81 Tu opravu 8 zubov (stoličiek) v narkoze nám robili minulý rok v apríli 2017, vtedy riešila zubárka len kazy, tu vybitu jednotku neriešila tu má od 1,5 roka a už len počkáme kým vyrastie trvala. Ale asi sa s vybitou mliecnou jednotkou nedá nič robiť, to by nám asi vtedy povedali, malý bol v narkoze 4 hodiny čo bolo maximum v jeho veku vtedy a váhe a ledva stihli spraviť tých 8 stoličiek. Len ma to zaujimalo že ako vám dali tu korunku na mliečnu jednotku, ďakujem za odpoveď...a dúfam že vám to vydrží čo najdlhšie, robila vás MUDr Cyprichova?
ano robila nas Dr. Cyprichova, bola velmi ochotna a mila. Nam hovorila, ze ak jej bude musiet jednotky vytrhnut, tak sa akurat spomali cas prerezavania trvalych jednotiek zhruba o pol roka... ale dobre je, ze aspon jednu jednotku ma kvoli hryzeniu aj rozpravaniu, tak snad rychlo narastie aj ta druha 🙂
@karamelkax dali ste si nieco preplatit aj zdrav. poistovni? teraz sme zistili, ze keby sme pred zakrokom poziadali, preplatili by cast nakladov...
@zuzulka81 Nedali sme si nič preplatiť, ani nás to vlastne nenapadlo, a to by fakt zdr.poistovna niečo uhradila? Spätne sa o to nedá požiadať?😃 Lebo my keď sme zisťovali či by mu tie zuby neopravili v štátnej nemocnici tak nám bolo povedané že oni v narkoze len vytrhaju všetky zuby v našom prípade všetkých 8 stoličiek, že oni nerobia endodonciu u malých detí, a to sme nemohli dopustiť aby nemal žiadne stoličky, veď ako by hrýzol...a tak sme išli na súkromnú kliniku...
@karamelkax jasnee... stolicky treba zachovat aj kvoli postaveniu zubkov, su velmi dolezite. Dr. nam vysvetlovala, ze ak chybaju jednotky, tak to tak nevadi ako ked chybaju stolicky... No ja som volala do Dovery a povedala mi, ze ziadost (tlacivo je na nete) musi byt podana min. 10 dni pred zakrokom. Oni to potom posudzuju a mozu preplatit az do 80 % nakladov, kolko by to stalo u zmluvneho lekara... cize preto sa pytam ci a kolko bu realne aj zaplatili...ci s tym nemate nahodou skusenost...
@karamelkax tiez chodime do Evidentu. Doktorka je super. Polopate vysvetli vsetky moznosti a rodica nenuti do najdrahsej. Kvitujem.ze sa nesprava nadradene a nechava priestor aj rodicovi. Syn si narazil jednotku, odumrela mu ale zatial drzi. Je sledovany, ak sa objavi fistula zub pojde von. Implantaty sa pri mliecnych zuboch neriesia, okrem toho jednotky vypadavaju medzi prvymi. Stolicky to je uz iny pribeh 😬
@karamelkax ahoj, mohla by si prosim,aj mne napisat do spravy viac o tom zakroku na zubkoch, kde a kto vam to robil? dakujem velmi pekne 🙂
@gitusa23 prosím ťa kde ste boli?za ako dlho vás objednali?dcéra 5r. má komplet všetky zuby pokazené horné 1ky má komplet zhnité naša zubárka jej to nechce urobiť mala je nespolupracujuca myka sa,neotvorí ústa dnes e odišli od zubára z boľavým zubom čo si ho nechcela dať trhať
my mame super zubarku dneska maju take moznosti ...môjmu synovy trhala uz x zubov a takym stylom ze najprv na zub dala taky sprej a potom pichla inekciu a vytrhla...vdaka tomu spreju vôbec tu inekciu necitil...ale aj zubarka je dobra s mladym debatovala vsetko mu hovorila co mu da ako mu da nech sa neboji a tak..a neboji sa vôbec ale zato co chodíme k zubnej ortopedke tak tej sa boji ..takze asi zalezi hlavne jaky je ten zubar a ci ma decko v neho doveru
@kocko Ahoj prosím ta ako ste to vybavovali ja mam tiež dcéru ztp a navyše sa narodila s razstepom vnútorným tak ma podnebie operovane už má ale 18 nast kazdy zub u zubára horor tak by som jej chcela dať porobiť takto, v narkóze na akého Dr sa obrátiť? Ďakujem
@ivkka88 Ahoj dcéra je ztp prosím ta koľko sa platí za narkózu a v trhanie zúbkov nevieš? V tej nemocnici ktorej popis si sem dala to je kde v ba?
@suesue1983 poproste vasho zubara aby vam dal vymenny listok na zubnu chirurgiu do Bratislavy - Onkologicky ustav svatej Alzbety, tam su odbornici vyslovene na tazko osetritelnych pacientov a pacientov ZŤP
Ahoj mamičky zapájam sa aj ja do dobaty. Mam 5rocneho syna a ma strasne zle zuby. 2mu už vytrhli, 2blombovali to neviem ani ako sa podarilo. Synovi dali vypiť takú tekutinu a začal sa motať bol taky ospalý, ale pamätal si všetko a ten stav potom keď mu to s tela vyprchavalo ta bol des... Taze nikdy viac a aj tak sa metal, kričal. Teraz máme problém zo zadnou stoličkou ma ju deravu a tlačí sa mu tam nejaký vacok ale nieje šanca aby si to dal urobiť bez narkózy. Tak prosím o radu kde mame ísť s malým aby mu bez problémov urobili zákrok a jemu sa konečne uľavilo lebo už ani nurofen nezaberá niekdy.... Ďakujem
@svuniecko a stále si to pamätá? 😳 Dali mu dosť? Liek sa davkuje podľa váhy. To ze bránil je normálne, normálne nie je ze si to pamata.
@marcelatje áno pamätá, áno podľa váhy mu dali. Bola to hrôza ako hovorím. On strašne vyčíňa. Kričí, meta sa, kope s nohy no hrôza a hrôza bola aj keď mu vyprchavala ta látka s tela to bol ak pometeny.tak nemáme inú možnosť len len narkozu lebo zubár mu nechce ten zub vytrhnúť lebo drží miesto takže by mu ho trebalo nejako riadne ošetriť ale to neprichádza inak do úvahy
@svuniecko asi mu ten liek nerobí dobre, každý je iný....
Ale zubárov co silou mocou držia v ústach hnily zub kvôli miestu by som kopla do rici. Co žijú v stredoveku? medzerník to vyrieši a dieťa nemá bolesti a hnis v ustach 🙈

@majus87 poslala som vám správu