icon

Pečatenie zubov - skúsenosti

vecnemlada
19. jún 2021

Vaše skúsenosti. Boli ste spokojný?

natalala
19. jún 2021

@vecnemlada mne mama dala zapecatit zuby, ked som bola mala. Vysledok je, ze nemam teraz v 28 rokoch kaz ani na jednom pecatenom zube. Jasne, ze sa treba o zuby aj starat, ale pecatenie je super. Ja svojej dcere urcite tiez dam zuby zapecatit.

syslik81
19. jún 2021

ja som chcela dat malej ale dr odmietla .. ze nejeden krat videla ako sa pod pecatou kt nebola spravena 100% spravil kaz a nebolo ho kvoly pecati vidiet a tak znicil zub ... doporucila nam chodit kazde 3 mesiace na preventivku a fluorizaciu ..

sense
19. jún 2021

Moja zapecatene ma. Ma 8 rokov. Moj partner mal zapecatenw zuby a doteraz nema jediny kaz, samozrejme aj o zapecatenw zuby sa treba starat

tifi2324
19. jún 2021

@vecnemlada Aj my sme dali našim chlapcom zapečatili zúbky.Manzel mal a vydržali mu dlho bez kazu.

maris5
19. jún 2021

@syslik81 to znamena, ze nerobi svoju pracu 100%? Ak som odbornik a viem co sa na tom da pokazit, tak si dam pozor, aby som to neurobil.

vecnemlada
autor
19. jún 2021

@natalala a to sa robí len na stoličkách alebo na všetkých? Môj 15 ročný ma krasne zuby bez kazu ale ten druhý má 8 a už ma dva kazí som s toho nešťastná .😕

natalala
19. jún 2021

@vecnemlada ano ja som mala pecatene stolicky, pecatia sa tie vrchne plochy. Neviem ci doba odvtedy pokrocila a daju sa aj ostatne zuby pecatit 🤷🏼‍♀️

sense
19. jún 2021

@vecnemlada len na stoličkách, to sa kvázi vypĺňajú tie nerovnosti lebo v nich sa najčastejšie tvorí kaz u detí lebo tam sa ťažko čistia zúbky, tak povedala mne zubárka a pecatia sa len zdravé zubky

lienka.7
19. jún 2021

@vecnemlada ja nemam a dodnes nemam ani jeden jediny kaz ci blombu. Ani tehotenstvo nic na tom nezmenilo 😁
Mam to geneticky.. ale treba sa o zuby aj starat. Nie je to len ze date "zapecatit " a bum, nic sa nestane... ale moze to byt napomocne

michaelam2
19. jún 2021

@vecnemlada ako mala , mozno 12 rocna som mala zapecatene zuby a prvy kaz sa mi objabil minuly rok a mam 27 rokov…sestra mala
Tiez zapecatene a je na tom rovnako ako ja takze ja to urcite odporucam…geneticky zdrave zuby nemame lebo obaja rodicia aj stari rodicia maju vela kazov

sijana
19. jún 2021

Ja som sa pýtala zubárky pre malého. Povedala, že niekedy sa aj pod pečatením zvyknú urobiť kazy, ktoré nevidno, preto nie je to až tak populárne. Predtým stará zubárka viem, že hneď pečatila zuby, ako narástli nové, lebo sa robia neskôr povlaky v ryhách, do rýh poriadne nevidno,.. Takže nie je to chyba zubára, keď sa spraví kaz pod pečaťou, ale bolo treba zub zapečaťiť hneď ako narástol, aby sa tomu vyhlo. Treba prestriekať zub poriadne a pozrieť ryhy vo vnútri a tak odhadnúť situáciu.

dominikalitviakova
Odpoveď bola odstránená