Prehnaná starostlivosť o zuby najmenších
Ahojte,
Mam male 1 rocne dieta. Od prveho zubka sa snazim poctivo cistit ale samozrejme je to nerealne. Nejde to po dobrom a ani po zlom. Myslim si ze rodicom to ani nemusim vysvetlovat ako to prebieha s cistenim. U zubara sme este neboli, a myslim si ze ani tak skoro nepojdeme lebo nase dieta nema rado cudzich ludi a aj navsteva pediatra dá vsetkym zabrat. No k veci co som chcela. Nemyslite si ze sa to dnes az extremne prehana so zubnymi osetreniami aj tych najmensich? Ze v 1,5 roku zivota dietata sa mu idu zuby nejak opravovat? Ze vela deti ma z toho strach a nedajboze traumu. Kolegynina dcera sa od navstevy u zubara pocikava. My s mužom mame po 30tke, a ked sme sa rozpravali s rodicmi tak vraveli ze ked sme boli takí malí, zuby nam necistili. Zuby mame zdrave, rovné a vsetky svoje, ziadny problem s rečou a pod. A myslim si ze aj vela nasich rovesnikov je na tom tak isto. V minulosti sa mliecne zuby velmi neriesili a tu sme. Dnes mi na ihrisku jedna mamicka povedala ze uz som davno mala byt s dietatom u zubara, ze to len socialne pripady tam nejdu🤣 nie som ani socialny pripad a ani nemienim svoje dieta vystavovat niecomu, comu viem ze nezvladne.
A otazka : kedy sa u vasich deti zmenilo spravanie ohladom cistenia zubov? Ze si nechali vycistit a nebojovali? Resp aj s kludom sadli do zubarskeho kresla a nechali sa vysetrit?
Dakujem za kazdy nazor

@anonym_008994 zaujimave ze ludia z MK vedia posudit kvalitu sluzieb lekarov najlepsie😃nema kazy co jej tam bude akoze robit, bude tam vrieskat akurat.. a usta neotvori
@anonym_autor presne tak. Pôjde, sadne si do kresla - prip.tam bude sedieť na tvojich kolenách a ústa neotvorí.
Nevadí, môžeš mu ukázať ty, čo má robiť.
Neotvorí ani tak, nevadí, so zubarkou sa rozlúčitec a dieťa nemá žiadnu traumu.
O pol roka to skúsite zase.
Az jedného dňa tie ústa otvorí, zubárka mu ich prezrie a dieťa zase bez traumy odíde.
Alebo môžeš zvoliť iný prístup. Pôjdete až s prvou bolesťou zuba. Ústa mu otvoríte nasilu, dvaja ho budete držať a dieťa odíde s takou traumou, že tam už nikdy dobrovoľne nepôjde...