Preplácanie zubného strojčeka deťom
Ahojte, hľadám reálne skúsenosti s preplacanim zubného strojčeka pre deti do 18 rokov v jednotlivých poisťovniach. Máte skúsenosti?
VšZP prepláca až 450 eur v rámci rodiny
Dôvera 5 x 30 čiže 150
My sme v Dôvere, ale kvôli strojčeku by sme prešli do všeobecnej.
Chcem sa spýtať, sú niektoré úkony automaticky hradené a potom preplacané doplatky?
Alebo ako to prebiehalo u vás? Syn nemá krivé zuby, ale má posunuté šestky, čím má zlú rezonanciu a ak chce čisto rozprávať, stojí ho to námahu, zubárka už rok intenzívne odporúča strojček, čiže ideme do toho, syn má 16.
Ďakujem za skúsenosti.
@anonym_autor som vo VŠZP, moja peňaženka zdravia je 400€- t.j.100€ na osobu/rok. Takže dôvera je v tomto lepšia.
@vevapeto ale ty mozes ziskat dalsie EUR od ostatnych clenov..ja som to robila takto...nie sice na strojcek ,ale ohladom zubov..mne to takto poradili v vszp...
@anonym_autor som vo VŠZP, moja peňaženka zdravia je 400€- t.j.100€ na osobu/rok. Takže dôvera je v tomto lepšia.
@vevapeto ano, no max. 50 eur ti v ramci principu solidarity moze "darovat" kazdy z clenov skupiny, cize ked autorka do skupiny nazenie 8 clenov, ma za dieta 100 a kazdy dalsi jej moze dat 50, spolu tych 450 €.
@anonym_autor synovi preplatila poistovna cast nakladov zo zdravotneho poistenia. No zalezi na diagnoze, aku stanovi lekar. Cast isla aj z benefitov (Dovera), no minuly rok to zrusili.
Sme vo VšZP horný fixný bol nasadený v r.2022 platba 360 celá pleplatená dopĺňa časť nasadená tohoto roku cena 390 € celá pleplatená samozrejme pri plnom stave členov v peňaženke zdravia
@anonym_autor zalezi aky typ strojceka bude vhodny, moja nenohla fixny kvoli sankovemu klbu a nebolo vhodne trhat zdrave zuby tak ma invisalgin. Z toho preplaplatili len prve vysetrenie cca 350 eur VSZP a zvysnych 3500 sami. Teraz vsak cena stupla na nejakych 4200 ale teda funguje dobre. Museli sme to riesit pozickou.
ano 450 vzp ale to musi byt spolu s rodinou. maju všetci preventivky, detto mas tolko clenov v skupine?
lebo u nas ani nahodou....
tych 450 je riadne zavadzanie
presne tak - vo VSZP cela penazenka zdravia je na prd a je to zavadzanie. Mam tu 4 clenov rodiny a preplatili synovi len 200e (pred 2 rokmi). To ale znamenalo, ze zvysok rodiny uz nemal zubara preplateneho vobec. Co sa tyka okuliarov pre dceru nepreplatili nic lebo sme nekupovali ram u zazmluvnenej optiky (tam mali ramiky uplne katastrofalne). A to je asi tak vsetko z toho co sa da preplatit.