icon

Preplácanie zubného strojčeka deťom

30. aug 2025

Ahojte, hľadám reálne skúsenosti s preplacanim zubného strojčeka pre deti do 18 rokov v jednotlivých poisťovniach. Máte skúsenosti?
VšZP prepláca až 450 eur v rámci rodiny
Dôvera 5 x 30 čiže 150
My sme v Dôvere, ale kvôli strojčeku by sme prešli do všeobecnej.

Chcem sa spýtať, sú niektoré úkony automaticky hradené a potom preplacané doplatky?
Alebo ako to prebiehalo u vás? Syn nemá krivé zuby, ale má posunuté šestky, čím má zlú rezonanciu a ak chce čisto rozprávať, stojí ho to námahu, zubárka už rok intenzívne odporúča strojček, čiže ideme do toho, syn má 16.
Ďakujem za skúsenosti.

vevapeto
30. aug 2025

@anonym_autor som vo VŠZP, moja peňaženka zdravia je 400€- t.j.100€ na osobu/rok. Takže dôvera je v tomto lepšia.

alenamihal
30. aug 2025
@vevapeto

@anonym_autor som vo VŠZP, moja peňaženka zdravia je 400€- t.j.100€ na osobu/rok. Takže dôvera je v tomto lepšia.

@vevapeto ale ty mozes ziskat dalsie EUR od ostatnych clenov..ja som to robila takto...nie sice na strojcek ,ale ohladom zubov..mne to takto poradili v vszp...

mandzula
30. aug 2025
@vevapeto

@vevapeto ano, no max. 50 eur ti v ramci principu solidarity moze "darovat" kazdy z clenov skupiny, cize ked autorka do skupiny nazenie 8 clenov, ma za dieta 100 a kazdy dalsi jej moze dat 50, spolu tych 450 €.

anonym_2b8ed0
30. aug 2025

@anonym_autor synovi preplatila poistovna cast nakladov zo zdravotneho poistenia. No zalezi na diagnoze, aku stanovi lekar. Cast isla aj z benefitov (Dovera), no minuly rok to zrusili.

anonym_6bb2b2
30. aug 2025

Sme vo VšZP horný fixný bol nasadený v r.2022 platba 360 celá pleplatená dopĺňa časť nasadená tohoto roku cena 390 € celá pleplatená samozrejme pri plnom stave členov v peňaženke zdravia

anonym_31f851
30. aug 2025

@anonym_autor zalezi aky typ strojceka bude vhodny, moja nenohla fixny kvoli sankovemu klbu a nebolo vhodne trhat zdrave zuby tak ma invisalgin. Z toho preplaplatili len prve vysetrenie cca 350 eur VSZP a zvysnych 3500 sami. Teraz vsak cena stupla na nejakych 4200 ale teda funguje dobre. Museli sme to riesit pozickou.

lucik194
30. aug 2025

ano 450 vzp ale to musi byt spolu s rodinou. maju všetci preventivky, detto mas tolko clenov v skupine?
lebo u nas ani nahodou....
tych 450 je riadne zavadzanie

zuzikak
9. sep 2025

presne tak - vo VSZP cela penazenka zdravia je na prd a je to zavadzanie. Mam tu 4 clenov rodiny a preplatili synovi len 200e (pred 2 rokmi). To ale znamenalo, ze zvysok rodiny uz nemal zubara preplateneho vobec. Co sa tyka okuliarov pre dceru nepreplatili nic lebo sme nekupovali ram u zazmluvnenej optiky (tam mali ramiky uplne katastrofalne). A to je asi tak vsetko z toho co sa da preplatit.