Príčiny čiernych zubov u detí a riešenia
Ahoj, syn ma odmalicka problemy so zubami. Ako uplne malickemu mu doslova "zhnili" vsetky mliecne zuby. Scerneli, boli uplne vyzrate az na dren... Proste katastrofa. Pritom od malicka sme mu ich poctivo umyvali. Teraz ma 10 rokov a mam pocit, ze uz aj trvale zuby zacinaju byt nejake "chrobacne". Maju zlty nadych. Rano mu dost vyrazne zapacha z ust. Sladkosti takmer vobec neje. Kofolu mozno trikrat za rok, inak vacsinou cista voda. Ked sa narodil, nechcel vobec lezat ani jest a pit. Neustale doslova vrieskal, ked bol nalezato. Uz vtedy som mal podozrenie, ci nebude mat reflux. Po polroku sa to vsak zlepsilo. Teraz bol na kontrole a hovorim zubarke, ci nemoze mat reflux este aj v jeho veku. Ona na to, ze nie, to by mal pokazene zuby. A zrazu vravi, ze ma na zube kaz a to ma len 10 rokov a fakt poctivo umyvame zuby. Netusim preco mal mliecne tak pokazene a mam obavy, ci ten dovod nezmizol a nadalej synovi nici zuby. Ma niekto podobnu skusenost? Ak ano, co bolo pricinou? Dakujem
riesili ste so zubarkou aj tie mliecne zuby? pozri si nieco o "medovych zuboch", je to slaba sklovina, ktora sa lahko kazi a presne tak moze dopadnut, ze zuby komplet vyhniju...od 2rokoch sme chodili zuby fixovat k zubarke, trvale este len rastu, ale budeme davat pecatit (dovody pre takyto problem mozu byt geneticke, moze to byt vplyv napr brania zeleza v tehu zeny, atd)

Mohol by to byť reflux, aj podľa toho, že nechcel ležať, piť, jest, možno ho bolelo bruško. Pri refluxe sa zuby kazia. Spýtajte sa, či nemôžete na gastro.