Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
Ahojte. Boli to ked sa zalozi ten strojcek? Bola som vo ZV u Dr. Matouskovej a zaplatila som celu sumu a aj mi uz prisiel mail ze ako to mam teraz a ako to bude. Zatial sa mi neozvala ze ci uz mam strojcek. Len ma zaujima ci to boli. Dakujem
@ateragram Da sa to vydržať. prvý deň to nebolí vôbec, no na ďalšie ráno a nasledujúce 3 dní to je najhoršie. Není to klasická bolesť zubov, skôr taká tupa bolesť. V prípade nutnosti môžeš zobrať lieky, ale pozor, nič čo zabraňuje/potláča zápal, pretože to zabráni aj pohybu zubov. Paralen by mal byť v poriadku. Ďalšie dlahy už budú v pohode. 1. Deň bolesť, no oproti prvej dlahe úplne v pohode.
@ateragram no mna to celkom bolelo, resp.nebola to bolest, skor som citila ten hrozny tlak na zuboch a vzdy ked som si vybrala dlahy, tak som mala zuby strasne citlive a bala som sa zahryznut do jedla. Prvy tyzden som preto skoro nejedla 😁 Potom to uz “bolelo” vzdy len chvilu po vymene dlahy..... Ale tak urcite to stalo zato
@ateragram ta bolesť je podľa mna individuálna 🙂 ja mám teda dosť krivé zuby a aj sama doktorka mi vravela že to budú zasadne pohyby, že mám meniť dlahy každých 10 dni presne kvôli bolesti a citlivosti a mením každých 5 nakoniec a bolesť žiadna,iba jemná citlivosť, netreba sa dopredu vôbec báť ! Zvládajú to 10 ročne deti úplne v pohode, verím že to dáš ľavou zadnou ! 🙂
@eli_enulin super dakujem pekne. Aj ja mam krive tak uvidim. Dakujen
Ahojte 🙂 Všimla som si, že zlavomat ponuka akciu na Invisalign cez Family Dental Care a uvažujem nad tým, no nenašla som prakticky žiadne recenzie priamo na Invisalign u nich. Čítala som asi len tu, že niekto spomínal dr. Paulisovú, no predpokladám, že tá tam už nepracuje, keďže má svoju ordináciu. Takže moja otázka znie, či má niekto aj iné skúsenosti so zlavomatom a Invisalignom vo Family Dental Care? Ďakujem 🙂
@vlcik1 to isté aj ja.. Už som mala aj termín dohodnutý, ale zrušila som ho, keďže karanténa a podobne... A hlavne čakanie cca 8 týždňov na dlahy (to bolo v maili, ktorý mi poslali), tak som sa bála, že by som sa k nim tak skoro ani nedostala, ak by sa náhodou predsa len rozhodli zavrieť hranice. Ale nakoniec asi radšej počkám, keďže som čítala aj také recenzie, že keď sa to v Brne vyplatilo naraz, tak to bolo ešte menej, ako majú na stranke, že tá cena platila pri splátkach. A tiež sa obávam toho, že by mi vo FDC nakoniec povedali, že scany, retencia atď. sú za ďalší príplatok a tým pádom tam reálne žiadna zľava v porovnaní s inými poskytovateľmi ani nebude, preto by som sa rada dozvedela názor od niekoho, kto tam bol.
@deer123 Ale ak vychádzam z predpokladu, že potrebujem tú najvyššiu liečbu, tak si myslím, že tá cena sa určiť dá. Chápem, že najpresnejší cenový odhad zistím až pri osobnej návšteve a možno teda zistím aj to, že mi stačí napr. Lite verzia, ale tu ma skôr zaujímalo, či to priamo niekto skúšal. 🙂 Lebo všade som našla len názory na dentálnu hygienu a podobne. A tiež tie recenzie sú dosť skresľujúce, keďže majú, neviem presne, 7 pobočiek? A nie vždy je v recenzii uvedené konkrétne miesto.
@d_va O to ide. Žiadny iný poskytovateľ vám nedokáže povedať cenu dopredu. Toto o niečom svedčí. Netvrdím, že to môže vyjsť lacnejšie, ale aby to niekomu vyšlo lacnejšie, tak to niekomu muselo vyjsť drahšie. Neviem či sú to dentisti alebo orthodontisti. To je veľký rozdiel. Naozaj by som sa nenechal uniesť cenou skôr, než idem na konzultáciu k niekomu, kto neuvádza akože "najlacnejší" Invisalign. Liečba nie je iba o vyrognani zubov, tam hrá rolu aj symetrickost tvare, zhryz a mnoho ďalších faktorov. Lekári to študujú 3 roky dlhšie ako klasický zubár. Naozaj najlepšie bude nájsť si orthodontistu tu https://www.invisalign.sk/find-a-practitioner a možno vás prekvapí aj lacnejšiu cenou.
@deer123 ja mam zatial cenu pevnu, nic neplatim. Prerabali mi dlahy, davali attachmenty, zakazdym mi prizvukuju, ze nic neplatim, finalna cena je dohodnuta na zaciatku...
@d_va zavolaj si tam, kedysi cez zlavomat do Family DC chodil len nejaky lekar z Presova, bolo to tazsie s terminmi, ale mala tam robit nova zubarka Invisalign, neviem ako to teraz je
Ahojte, chcem sa podeliť o moju skúsenosť s neviditelnym strojčekom. už niekolko rokov som si robila prieskum čo a aký strojček. či fixný alebo tento snímatelný.. Neviditlny strojček bol pre mna neskutočne drahý (na Slovensku) ale ked mi vyrátali cenu za fixny strojček v BA okolo 3500eur tak som začala hladať alternatívu v Čechách.. tu za začína moj príbeh :D
V januári 2020 som bola na konzultácii v Brne, kde mi celkovú liečbu vypočítali na 79 900Kč. platit sa dá bud mesačne, alebo na tri splátky -prvá 9000kč, druhá pri nasadení a posledná uplne na konci liečby. Ja som si vybrala možnosť celej sumy naraz (bolo to lacnejšie, neviem už presne o kolko). Pred nasadením strojčeka som si ale potrebovala dať chirurgicky vytrhnúť 3 zuby múdrosti, ktoré sa kvoli korone strááášne naťahovali (3 zuby mi vyberali v priebehu 8 mesiacov). Na sken zubov do Brna som išla v júli (po vytrhnuti druhej osmičky) a na nasadenie idem teraz, začiatkom októbra. Viem, že potom pôjdem do karantény, ale už nechcem dalej čakať. Od januára sa snáď dočkám strojčeka :D Inak Brno odporúčam veľmi. Ochotný personál, moderná klinika, blízko hraníc, dobrá dostupnosť vlak/bus a hlavne cena.. Na Slovensku je najlacnejší Invisalign(full) za 3500e podla mojich prieskumov 🙂
Keď mi ho nasadia, môžem dať update
@alexaalexa kasli na priesvitný, pre 18 ročnú babu je to veľká finančná palka, daj si klasický denný strojček, ja som sa naň dala v 27micke, moja mama po mojom vzore v 50ke, zuby sme mali rovné o polroka (samozrejme záleží od krivosti) a nikto kto o ňom nevedel ho na nás ani nezbadal. a ak sa veľmi hanbíš teraz je navyše ideálna doba keď sa nosia ruska 😉
Poradte prosim kde na SR si dat spravit priesvitny strojcek, a aka je cca cena?
O Brne viem ale to nehcem kvoli korone (problemy s prekrocenim hranic atd).

Mam ho 4 den a sucasne sa tesim, ze schudnem 😀