icon

Priesvitný strojček a vaše skúsenosti

alexaalexa
16. jan 2013

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
missdiva
23. sep 2020

@vlcik1 je mi jedno kde na SK, hlavne aby bola dobra kvalita, aby mali vela skusenosti.

myska510
24. sep 2020

@vlcik1 v Košiciach - doktorka Ivančova

deer123
24. sep 2020

@missdiva pozri na Invisalign stránke

ateragram
7. okt 2020

Ahojte. Tak konecne som si dnes bola pre moj strojcek. Mam 26 dlah a zatial mam mat 1 na 2 tyzdne. Potom 2 na dva tyzdne a potom ked mi bude treba dat 3 tak mam prist ze mi nieco da na zuby. Velmi som zvedava. Zatial bolest ziadna. Uvidim co bude dalej.

missdiva
7. okt 2020

@ateragram ahoj, u koho si bola prosim?

ateragram
7. okt 2020

@missdiva Mudr. Matouskova Zvolen

ateragram
8. okt 2020

Abojte nemate niekto skusenoat. Vcera som si zalozila 1x strojek c.1. A na pravej trojke ma strasne reze z vonku taky ostry vybezok. Mam podraznenu celu peru z vnutra. Dost to boli. Co s tym?

dagmarix
8. okt 2020

@ateragram Ahoj, skus odstrihnut manikurovymi nožičkami, ak je to možné a zapilnikovat pilnikom.

ateragram
8. okt 2020

@dagmarix skusim dakujem

lusyn
11. okt 2020

ahojte ☺ ti co chodite do Brna v tejto korona dobe.. aby ste nemuseli ist do karanteny , da sa vybavit vynimka ked idete lekarovi.. sami mi to navrhli ked som chcela zrusit termin kvoli tomu. Schvalili mi to hned na druhy den 🙂

sparky
11. okt 2020

@lusyn ahoj 🙂 dala by si prosím ťa návod ako postupovať? Kam zavolať, napísať? Je možné vybaviť výnimku aj pre doprovod? Mňa čaká prvá kontrola v polke novembra v Stomme Břeclav a popravde vôbec netuším kam napísať alebo ako to riešiť.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
myska510
11. okt 2020

Ja som bola v Brne 2.10 a bola som v karanténe. Našťastie môžem pracovať z domu. ďalsia návsteva ma čaká v decembri tak som zvedava čo bude

lusyn
12. okt 2020

@vlcik1 , @sparky .. jasne ja som bola aj s doprovodom.. na klinike mi napisali formular ktory mi poslali mailom, ze som objednana a by sa mi mohla skomplikovat liecba a k tomu dodali ze budem mat aj doprovod lebo niesom sofer 😊
https://www.health.gov.sk/?covid-19-vynimky-inf...
Staci vypisat vsety tie udaje co chcu a na konci do prilohy vlozit papier z kliniky .. drzim palce 😇

sparky
12. okt 2020

@lusyn ďakujem moc mi to pomohlo ☺️ treba tam dať údaje aj doprovodu? Schválili ti to na druhý deň a cez hranice si išla s vytlačeným mailom o schválení výnimky?

lusyn
12. okt 2020

@sparky nie je zaco 😊 pisu ze najneskor do 48h to treba poslat ..ale schvalili na dalsi den ..ano treba tam dat udaje aj doprovodu 🙂 chcu tam aj kod diagnozy plus aj slovom ..tak ak to nevies si to vypytaj od lekarky. Bola som teraz v piatok a doklad som mala len v telefone.. na hraniciach nas nekontroloval nikto 😇 ale pozor.. mala som ist skor a vtedy dali vynimku len mne.. nenapisali mi tam meno doprovodu.. ale nakoniec sa mi to zrusilo a isla som az 9.10 a tam uz bol aj doprovod .tak neviem podla coho to robia ..🤔

sparky
12. okt 2020

@lusyn ja mám termín 13.11. Potom dám vedieť či mi dali výnimku a aj doprovod ( bez doprovodu sa tam nedostanem). Pre môj kľud to začnem vybavovať aspoň týždeň pred termínom 😄

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lusyn
12. okt 2020

@vlcik1 za maalo ☺
@sparky jasnee daj vediet som zvedavaa.. 😁 ja som bola na skene teraz , tak cakam kym mi vyrobia strojcek a sa ozvuu ..sa tesim 😁

sparky
12. okt 2020

@lusyn ja som mala po skenoch strojček za 4 týždne hotový. Jasné, že sa tešíš 😃 tiež som sa nevedela dočkať 😄 v novembri ma čaká 1. kontrola, tak som zvedavá čo mi povedia. Či to ide tak ako má.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lusyn
12. okt 2020

@sparky wau to rychlo😯 dufam ze aj ja budem mat 😁 a ako dlho ho budes mat? Ja rok aj 3/4 aj s gumickami 🙄

sparky
12. okt 2020

@lusyn mám 64 dláh 🙈 takže tak nejak rovnako ako ty 😄 gumičky budem mať tiež 🙄 pravdepodobne mi ich nasadia na tejto prvej kontrole. Budú mi nimi posúvať horné trojky ( na dlahách tam mám aj taký výrez). Na spodných šesťkách už mi nalepili pri nasadení také kovové háčiky. Tam to nie je vidieť tak to tam hneď takto predpripravili. V novembri mi to asi teda dajú ešte na tie trojky + gumičky 🙄 len som sa zabudla spýtať, či to budem mať stále tie gumičky alebo len na noc, takže neviem 🤷

lusyn
13. okt 2020

@sparky slusne sme vyfasovali 😄 ahaa taktoo to jee .. lebo stale rozmyslam ako tam pripevnia tie gumicky 🤭 a ze asi aj schudnem bo ked si predstavim tie procesy nasadzat to hore dole po kazdom jedle ..tak si rozmyslim ci sa mi chce jest😄 no tak som zvedavaa , pak zisti a ma informuj 🤭 mne chce zase posunut spodnu celust o 3mm dopredu tak kvoli tomu 🤪

myska510
13. okt 2020

Ahojte, ja mám 58 dláh :D mam tiež na dolných 6tkách kovové gombíky a na horných trojkách výrezy na gumičky.. gumičky nosim podstivo stále, každým jedlom ako strojček vyberám si dávam nové gumičky (ich účínnosť je 3hodiny) a vobec mi neprekážaju 🙂 nedá sa s nimi velmi smiať a zívať ale ked viem že mi pomahaju tak ich nosím 🙂

lusyn
13. okt 2020

@myska510 ahooj 🙂 ak dobre chapem , tak sa tie gumicky menia kazde 3hodiny ? A mas ich stale ? Aj v noci? 🤭 no jasnee , co neurobime pre pekne zubky ked uz sme sa nato dali nech to stoji zato 😁☺ a kde chodis ? 😊

dagmarix
13. okt 2020

@lusyn @myska510 ahojte, ja mam 46 dlah a tiež mam gumičky, presne na 6kach a 3kach. Ale dávam ich iba na noc, podľa pokynov doktora. Som už na 19.dlahe, takže už mám čo to odsledovane. V zásade to treba nosiť tak, aby dlahy sedeli. Lebo priznávam, že ja nosím tak cca 20 hodín, ale boli dní, že len 12 napríklad (z rôznych dôvodov) a potom to trosku tlači, ale kým sedí ďalšia dlaha, tak je to ôk. Akurát dnes som bola na kontrole a bol so mnou spoko. Takže tak. Držím palce ☺️

lianka123
13. okt 2020

@lusyn ahoj, ako sa ta vynimka vybavuje? Ja tam idem v decembri

sparky
13. okt 2020

@lusyn
@myska510
@dagmarix takže ako čítam s tými gumičkami to má každá inak 🤔 takže som zvedavá ako to budem mať ja. Určite napíšem ako som dopadla 😄
Spodné zuby by som mala mať rovné už pri dlahe číslo 30. Potom tam budem mať len udržovaciu dlahu.
S vrchnými je to na dlhšie 🙄