Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
@vlcik1 Veď ja som nad tým tiež už dlho premýšľala, ale najprv som si musela dať dokopy zuby (kazy) a keď som sa konečne k tomu odhodlala a niekde sa aj objednala, tak som to kvôli korone v Brne zrušila. Aj som si myslela, že počkám, ale potom som si predstavila to ďalšie čakanie, dochádzanie a tak som si povedala, že idem do toho, tak snáď to bude dobré. Zatiaľ mi nič také nevraveli, ale ako som spomínala, zatiaľ som sa bavila len so sestričkou a tá riešila len ten scan a všeobecné informácie, čiže uvidím, čo povie potom lekár(ka), ja predpokladám, že to nebude potrebné, no nie som odborník. 🙂
Ahojte. Moze sa strojcek cistit tabletami corega? Dakujem
Ahojte dievčatá, som veľmi rada, že som našla takúto čerstvú diskusiu k tejto téme. Od Septembra nosím aj ja Invisalign, avšak mám k nemu aj gumičky (kvôli rozšíreniu hornej čeľuste), ktoré sa mi nedajú moc pripevniť k tým "zámkom/úchytom" či ako to mám nazvať. Na dolnej sánke mám 4 z vonkajšej strany a na hornej 4 z vnútornej strany (možno zato to ide tak ťažko nasadiť). Nejaké rady, tipy, triky? Budem vďačná za pomoc 🙂
Ahojte, dnes si idem pre invisalign 🙂 prosím o nejaké postrehy ...ako sa starať o strojček..či sa ľahko vyberá atď .. poprípade nejaké fotky ...ako sa vám zmenili zúbky? Ďakujem
Ahojte. Vcera mi zalozili atachmenty. Zuby mam straaasne citlive a citim riadne tlaky na zuby. Kedy to asi prejde? A prve 2 dlahy som menila po 14 dnoch a teraz mam po 7 dnoch. To budu uz stale take citlive? Dakujem
@nusinka25 Ahoj ☺️ Ja mam 7 dňový interval a využívam iba kefku a pastu, ale dajú sa používať aj tie Corega tablety (mne to hrozne smrdí za chlorom). Zo začiatku chvíľu trvá, kým si zvykneš na vyberanie, čistenie a všetko, ale postupne sa z toho stane rituál. Hlavne nepi veľmi kávu a čaje (ak, tak posledný deň, keď už budeš meniť dlahu, inak ju budeš mat zafarbenu). Novú dlahu zakladaj na noc 🤔, nakup zásobu medzizubnych kefiek, nestrat dlahu, keď ju vyberieš niekde mimo svojej komfortnej zóny, aaaa v pohode to bude ☺️ Držím palce ☺️
Ahojte. Dnes som zalozila 4 dlahu a mam pocit akokeby mi na vrchnych zuboch dobre nedoliehala na predne zuby. Myslite, ze po case sadne dobre? Dlahy menim kazdych 7 dni. Dakujem
ahojte baby, v priemere raz ročne ma prepadne túžba po Invasiligne 😅 , tak si zase všetko o tom čítam, zisťujem. Videla som už obrázky, videá, ale akosi stále nerozumiem tomu, že keď sa už dokončí liečba, tak sa nosia tie retenčné dlahy, aby sa zuby nevrátili späť..ale to sa nosí dlhodobo, či navždy , či..??
Niekde som videla aj také riešenie, že drôtikom ich zafixujú už vo finálnej podobe, ale možno to bolo pri inom type strojčeka? Som v tom trochu stratená, tak budem rada za skúsenosti 🙂
A ešte otázka- je tu niekto si dával robiť len 1 rad zubov? Ja by som chcela asi len vrché narovnať, s dolnými dokážem žiť 😀 , či to tým pádom viem vtesnať do polovičnej sumy, vďaka ♥
Tak uz som aj ja ostrojcekovana od dnes😀 dostala som atachmenty hned..a celkom slusne to uz tlaci 🙈
@lusyn ahoj 🙂 ano, dali mi výnimku. Ešte raz ti ďakujem, že si tu dala link a rady ohľadne toho. Schválili mi ju za deň a pol, aj ten doprovod.
Bola som na 1. kontrole od nasadenia a doktorovi sa veľmi páčilo ako sa mi zuby posúvajú. Gumičky dostanem asi až na ďalšej kontrole vo februári. Teraz mi ich ešte nechcel dávať.
@sparky jej to som rada , ze ti to vyslo , nieje zaco 😇 ale inak ziadne kontroly nikde , vcera som isla a policajti ziadni🙊 no supeer a po akej dobe si bola na kontrole? Ja mam ist skor 7.1 a teraz od pondelka mam nosit aj gumicky najprv pol dna potom cely a pak aj v noci 🙊 mam tam len take vyrezy na ne ziadne gombiky a dost ma to skrabalo som to pilnikovala 🤔😀🥴
@lusyn tiež neboli žiadne kontroly keď som išla 😉
Bola som na kontrole po 3 mesiacoch, ďalšia kontrola tiež za 3 mesiace.
Mám už od začiatku ako mi lepily attachmenty na spodných stoličkách nalepené dva kovové akokeby háčiky.
Na dlahe mám na vrchných trojkách výrezy - tiež od prvej dlahy a tie ma niekedy dosť škrabú do pery, hlavne keď sa usmejem. Takže ak si tam potom budem mať dať gumičku tak to bude asi ešte horšie 🙈🙄
A nasadzovanie gumičiek ti ide ako? Ide to v pohode alebo s tým bojuješ?
Hlavne mi povedz aký to je pocit s gumičkami? Dá sa s nimi normálne rozprávať? 🤔
@sparky aha to je zvlastne , tak mne ziadne haciky nedali 🙊 neviem preco lebo co citam tak tusim vsetci co maju gumicky to maju.. nevadi 😁 skus si to opilnikovat tie spicate hrany na tych vyrezoch 😨 ja som behala vcera cely den s pilnikom lebo mi to skrabalo lice a peru ..bala som sa aby tam drzali tie gumicky pak ale drzia dobre 😀 mam ich nosit az od pondelka a mam ze slepicky a listicky 😄 tie lisky su uz take silnejsie .. vcera som to nasadila v pohode a dnes trosku tazsie ale islo to.. vyskusala som to dnes od rana aby som ti vedela povedat .. a je to celkom ok s rozpravanim, sem tam menej otvorim usta a zasuslem ale neni to take zle 😁 mam objednany taky hacik nato 🤔