icon

Priesvitný strojček a vaše skúsenosti

alexaalexa
16. jan 2013

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂

sparky
22. nov 2020

@lusyn mne povedali, že keby mi odpadli nejaké attachmenty tak nemusím volať ani chodiť. Že najdôležitejšia je dlaha.
Mne hneď po 4 dňoch odpadol attachment na spodnej sedmičke. Teraz na prvej kontrole mi ho tam dali a ako som prišla domov a dala dole dlahu tak mi zostal v tej dlahe a nie na zube 🙄😂 Proste mi to na tomto zube nedrží už od začiatku 🤷
Inak držia všetky. Cez týždeň som objednaná na dentálnu hygienu tak som zvedavá či budem mať všetky attachmenty keď budem odtiaľ odchádzať 😄

lusyn
22. nov 2020

@sparky ahaa taak.. lebo som rozmyslala ze ci to nebude vadit? viem ze hovorila ze jeden nevadi no teraz sa bojim aj jest aby neodletel dalsi😂 ..🙄mne tak istoo na 7cke dole nedrzal tak mi ho tam ani nedali a teraz zase z 5tky na druhej strane ale tam mam korunku tak asi preto 😄😄
Hh si ich porataj pred dentalnou a po 😂

sparky
22. nov 2020

@lusyn ak sa nič nezmení, tak na dentálnu mám ísť v stredu. Dám vedieť či to attachmenty vydržali 😉

lusyn
22. nov 2020

@sparky dobre som zvedavaa , drz sa 😁

sparky
25. nov 2020

@lusyn tak mám po dentálnej hygiene a attachmenty mám všetky 😁

misato
25. nov 2020

@meca kde si ho prosím dali robiť? dakujem

meca
25. nov 2020

@misato Zvolen

misato
25. nov 2020

@meca môžem poprosiť sdresu? čiže plne hradený ako dospelý ? a spokojnost?

lusyn
25. nov 2020

@sparky no suuper 😁 tak to vydrzali 😄 inak tam kde ti nedrzali nemas plombu abo tak ?

sparky
26. nov 2020

@lusyn myslím, že to nesúvisí s plombou 🤔 na tej sedmičke mi to nedrží preto, lebo attachment mám mať tak divne zozadu. A tam mám ďasno ( osmičky nemám prerezané) a líce. Takže keď ho tam lepia tak sa tam nemôžu poriadne dostať ani s tým svetlom čo vytvrdzuje ten materiál.
Toto je moja teória 🤷😂

lusyn
26. nov 2020

@sparky jeejda to je radost ..moze to byt tak ako hovoris.. zle to vymysleli 🙄😄 ale tak hlavne ze ostatne drzia 😃
Mne uz prisli tie haciky na gumicky.. vobec to nepouzivam prvykrat som to skusala a strelila mi gumicka do krka 🤭😄 lepsie bez.

sparky
26. nov 2020

@lusyn 😂😂😂 takže lepšie bez háčika hovoríš. Som zvedavá ako s gumičkami budem bojovať ja.

lusyn
26. nov 2020

@sparky 😄 za mna ano bez 😄 ty si este uzivaj bez gumiciek kym mozes 😄 ale to sa naucis lahko najprv zahacis dole a pak vrch 😁

sparky
26. nov 2020

@lusyn užívam si to bez gumičiek 😁 ale aj na mňa príde 😂 budem dúfať, že ich budem mať len na noc 😄 ale keby aj počas dňa, tak už som s tým zmierená. Keď už sme sa raz na to dali, tak toto vydržíme 🙂

meca
26. nov 2020

@misato fuha to uz bolo davno musim porozmyslat. Mne sa ten predny zub zlomil a mam teraz korunku a krive :( Hradis si sama vsetko...

lusyn
26. nov 2020

@sparky priide priide hh 😄😄 na nooc..pockaj ked sa ti bude ziivat 😂no jasnee, jak sa povie pre krasu sa trpi 🙊 bude to stat urcite zato. Ja som uplne zabudla kedy si mam dat silnejsie gumicky po akej dobe😶
A inak robili ti normalne aj pieskovanie na dentalnej? 🙊

sparky
26. nov 2020

@lusyn a cítiš tlak keď máš tie gumičky, alebo aký je to pocit? Okrem toho, že neotvoríš poriadne pusu 😄
Inak ja v noci slintám 😂🙈 teda hlavne keď mám novú dlahu a poriadne nedovriem pusu 😄 inak ani nie, ale nové dlahy, to je des 🙈😂
Veď zavolaj alebo tam napíš. Od toho tam sú. To sa stane keď má človek moc informácií, tak potom zabudne.
Na dentálnej mi robili všetko, zubný kameň, aj pieskovanie a aj floridovanie. To pieskovanie krásne vyčistilo aj attachmenty 😊
Akurát som si predĺžila o dva dni výmenu dlahy. Mala som si dávať deň pred hygienou novú. Lenže to by som mala hrozne citlivé zuby a hygiena by bola utrpenie, tak som si dala novú dlahu na druhý deň po hygiene.

lusyn
27. nov 2020

@sparky do teraz som necitila nic extra , len sa mi zda ze mi ide tazsie vrchna dlaha dole 🤔 v noci som mala pocit takeho tlaku v ustach a ako keby som tlacila zo spodnymi zubami na vrchne ..abo opacne neviem..🤔 a dnes to mam zase od rana v praci a jako citim sanku a trochu ako keby bolest tvare take napatie..abo jak by som to popisala .. uz sa teda neviem dockat tych silnejsich 🙈
Jeej no supeer ze ti to krasne vycistilo🙊🙊 to som sa ta aj chcela spytat ci si nemala citlive zuby🙂 dobre vediet teda.
Tie dva dni su niic 😁 a ako casto ti odporucili dentalnu ? 🙂

sparky
29. nov 2020

@lusyn zuby som pri dentálnej necítila vôbec, ani potom som ich nemala citlivé. Ale ďasná som mala dva dni veľmi citlivé a bolavé.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
d_va
12. jan 2021

@vlcik1 ahoj, zatiaľ ešte čakám na dlahy. Kvôli covidu sa všetko nejak naťahuje :/

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ateragram
1. feb 2021

@vlcik1 ahoj. Ja nemam ten pocit ze by sa mi zuby kyvali. Ani mi zubarka nic nevravela.

sparky
1. feb 2021

@vlcik1 ano, je to normálne. Mne sa kýve zub, ktorý mi najviac posúvajú a vraj to tak má byť. Musí sa hýbať.

sojer78
10. feb 2021

zuby sa bežne kývu. ale iba minimalne. po polroku INVI nemám pocit, že by to bolo nejaké dramatické

lylyjana
10. feb 2021

@alexaalexa kamoska si to dala v KE a cca 3000eur to stalo

susily
11. feb 2021

Ma niekto skusenosti s SX dlahou? Dala som si ju vyrobit. Nosila som strojcek asi 10rok dozadu - fixny. Mala som pocit, ze sa zuby pohli tak som dala vyrobit dlahu aby sa to zafixovalo. Uz asi mesiac nosim tu dlahu poctivo kazdu noc a mam pocit, ze sa tie zuby este viac pohli ako predtym. Boli mi ale povedane, ze ta dlaha zuby zafixuje. Je teda mozne ze sa zuby pohli alebo je to len moj pocit? Dlahu mam len ma hornej celusti, spodne zuby bez dlahy. Alebo sa pohla spodna cast a tym padom, ze nosim dlahu na hornych, tak ten zhryz je pokriveny? Prosim poradte ci sa zuby pri sx fixacnej dlahe moze pohnut alebo je to len moj pocit. Dakujem

lusyn
Autor odpoveď zmazal
vlcik1
Odpoveď bola odstránená